|
[1.1] TRABANT SIĘ ŁAMIE??!! |
| Autor |
Wiadomość |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2011-03-31, 21:01
|
|
|
| jak już mowa o konserwacji profili zamkniętych to co myślicie o zastosowaniu oleju lnianego? |
|
|
|
 |
MARIAN B.
Gość
|
Wysłany: 2011-03-31, 21:10
|
|
|
| Tylko nie to. Olej lniany, olej silnikowy, przerobiony olej silnikowy....to wszystko było dobre jako placebo w PRLu kiedy nie było nic innego. Zapomnij o tych "wynalazkach". To jest bardzo aktywne chemicznie świństwo. In dłużej jest w profilach tym gorzej. |
|
|
|
 |
Domator
Gość
|
Wysłany: 2011-03-31, 21:45
|
|
|
| Taką samą opinie słyszałem o biteksie a jednak wszyscy go kładą i nikt nie narzeka. |
|
|
|
 |
Kalisz / eutyfronik
Gość
|
Wysłany: 2011-03-31, 21:50
|
|
|
Mi w progi i jaskółkę weszły trzy puszki środka do konserwacji profili zamkniętych BOLLa:
koszt jednej puchy coś ok 13zł więc w sumie cała impreza nie jest droga a sumienie spokojne. Oczywiście wcześniej progi otworzyć, wysuszyć, wyczyścić. Mi do tego przydał się stary odkurzacz ze ssawką zmajstrowaną specjalnie na tę okazję z ogrodowego węża gumowego. |
|
|
|
 |
J.J.
Gość
|
|
|
|
 |
Qba
Gość
|
Wysłany: 2011-04-01, 16:27
|
|
|
| Myślałem, że te środki do konserwacji profili zamkniętych się zostawia w środku:D I dziwiłem się, czy to nie dociąża auta. Nie ma to jak spryt :D |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2011-04-02, 15:29
|
|
|
| Noxudol. Hmmm a w jakich puszkach to sprzedają? Sposób w sumie dobry. Czytam i podpatruję, bo niedługo mam nadzieję Trabant się pospawa i pomaluje |
|
|
|
 |
J.J.
Gość
|
Wysłany: 2011-04-02, 16:36
|
|
|
zostało na ściankach i na podłodze ok 10 litrów :)
a puszki kupiłem 2x 20 :) czy 2 x 10 ;p |
|
|
|
 |
|
|