|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
Regulacja gaźnika w 1.1 |
| Autor |
Wiadomość |
timonxxx
Gość
|
Wysłany: 2007-05-24, 09:06
|
|
|
| Niestety nie wiem jakie mam te ustawienia, bo od kupna mam spalani 4,5L na trasie (samemu) przy V=100-110km/h, w 4ry osoby 5,7L przy V=120-140km/h (nieoszczędnie :) i obroty wysokie). W mieście najwięcej ile udało mi się wycisnąć to 7,5L. Jedyne co zauważyłem to to, że mam mocno wyprzedzony zapłon. Ale zbiera się, szybko jeździ i wogóle rewelacja :P Oczywiście nie jest to stan idealny bo mam 130tyś przebiegu. Jedyne co mnie zastanawiało to ten wyprzedzony zapłon... |
|
|
|
 |
Dzikus
Gość
|
Wysłany: 2007-05-29, 13:18
|
|
|
wróciłem z trasy i wygląda to nieźle, dopiero przy tankowaniu będę znał dokładny wynik ale narazie po przejechaniu 350km z czego 1/3 w cyklu miejskim wygląda na około 5,2 na setkę :)
oby tak dalej bo w czwartek wieczorem do Poznania przez Łódź, potem Bydgoszcz i powrót do Wawy przez Łódź, czyli jakieś niecałe 900km i dobrze by było żeby mało palił :)
jak widać nie opłaca się oddawać do majstra skoro można samemu zrobić, majster weźmie stówkę plus koszt części, ja za 44,90 (nowe: zaworek iglicowy, dwie uszczelki, membrana układu zubożania mieszanki) plus dzień w garażu :)
no i żaden majster mi tak chyba nie wyreguluje, pali o 1,5 litra mniej niż przed robotą :) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|