|
skrzynia 5-cio biegowa |
| Autor |
Wiadomość |
janusz bednarek
Gość
|
Wysłany: 2006-12-27, 22:13
|
|
|
| panowie powiedzcie poprostu da czy nie ajeślida to jaką? |
|
|
|
 |
Kozak
Gość
|
Wysłany: 2006-12-28, 23:04
|
|
|
| Naiwność ludzka nie zna granic z całym szacunkiem do wszystkich |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-12-29, 00:08
|
|
|
no ta teoria ogolnie jest raczej malo prawdopodobna.
Chodzi mi o to ze gdyby tak bylo, to chyba kazdy mechanik grzebiacy przy tej skrzynie pod katem remontu bylby w stanie sie zorientowac....
A po co mieli by tak robic???
To bardzo proste.... po to zeby 5tke sprzedawac za doplata.
W obecnych czasach to calkowicie naturalne dzialanie producentow sprzetu elektronicznego.
Np taki aparacik lustrzanka canona, model dla amatorow robil sie modelem dla polprofesjonalistow w momencie wgrania softu z wyzszego, konstrukcja sie nie roznily, tylko softem... chodzilo o wyciagniecie kasy... ale w tym przypadku... to nawet nie chce mi sie zadawac tematu mechanikowi ktory grzebac mi zaraz bedzie m.in w skrzyni bo cos nieladnie zgrzyta...
Panie Piotrze... Zostawmy elektronike, elektronice, a mechanike, mechanice (szczególnie tą sprzed 50 lat)...
A ja też mam 5 bieg, tylko nie wskakuje skubany :D |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2009-01-21, 20:32
|
|
|
| "a my tym misiem otwieramy oczy niedowiarkom" V gang |
|
|
|
 |
kiler090
Gość
|
Wysłany: 2009-01-21, 21:14
|
|
|
| Szkoda że taka droga ale jednak skrzynia 5-tka do traba istnieje. |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2009-01-22, 13:00
|
|
|
| Tak. Do Wartburga 353 też. Tylko że sens montażu był przy podniesionej mocy, i to sporo. Montowali je w wersjach WR. A to chyba duża różnica między standardem, nieprawdaż? |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2009-01-22, 22:45
|
|
|
| seryjny silnik juz na normalnej czworce sobie radzi slabo jesli chodzi o przyspieszenia a juz pod gorke to zwalnia, to co by bylo przypiatce? wlaczac mozna bylo by dopiero przy zjezdzie z gorki :) |
|
|
|
 |
|
|