Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy Trabant to dobry samochód dla niedoświadczonego kierowcy
Autor Wiadomość
macq
Gość
Wysłany: 2005-06-27, 10:21   

a tak wogóle od ilu lat jest b1 i czym pozwala kierowac?

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-06-28, 11:21   

Od 16 lat, pozwala kierować pojazdami poniżej 550kg. Bez sensu jak dla mnie.

macq
Gość
Wysłany: 2005-06-28, 17:40   

No kasy zabulisz i za 2 lata znowu płacisz szkoda. Ja też mało trampkiem jeżdze, ale rece pełne roboty, więc tak jak Ty jeżdze jawką :) Też sprzet dobry..

Spiderman_2005
Gość
Wysłany: 2005-06-30, 23:17   

ja mam zamiar kupic trabika 601, remontowac go przez 1,5 roQ i pozniej jezdzic super odrestaurestaurowanym autkiem :]. tylko ze narazie namawiam rodicow zeby zgodzili sie go zarejestrowac n asiebie (tzn na tate bo ma chyba 60% znizki :)), ma ktos moze jakis dobry sposob na to aby ich namowic??

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-06-30, 23:46   

Po pierwsze witam :) Milo goscic kolejnego mlodego "zapalenca". Proponuje przy okazji wypelnic swoja sygnaturke.
Pozdrawiam.

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-07-01, 15:32   

cały czas zapominam suię zapytać jak jest z tym prawkiem, ale poniedzieli to zrobie. Zapytam się czy po 2 latach będę musiał zdawać na kategorie B1 a jeśli tak to ile to wyniesie:)

sir gajos
Gość
Wysłany: 2005-07-01, 20:49   

Witam

Ja jestem co prawda trabanciarzem niepraktykujacym, jako ze posiadam swojego tampolo juz 3 lata, ale niestety jeszcze za duzo sie nim nie najezdzilem. Mimo to wiem jedno: Trabant jest samochodem ponadczasowym, jest czyms co uzaleznia i tak jak pisali przedmowcy zwariujesz na jego punkcie momentalnie..

Moj od dluzszego czasu stoi niestety popsuty bo nie mialem okazji zeby go przywrocic do stanu uzywalnosci ze wzgledow finansowych (i nie tylko), a pozatym szukam caly czas kogos chetnego z Warszawy, kto moglby mi pomoc przy naprawie ( a raczej komu ja moglbym pomoc, bo z mechanika u mnie jest na bakier;)) jednak jeszcze pomimo tylu zapewnien o przychylnosci bractwa cartoonowego nie udalo mi sie nikogo zwerbowac do tego wyzwania :)Licze jednak ze slowa sie sprawdza i w koncu ktos wyciagnie pomocna dlon do niedoswiadczonych wlascicieli Trabantow takich jak ja czy Cybuch...

pozDDrawiam

Michu
Gość
Wysłany: 2005-07-01, 23:31   

Vitam Was jakem nowy. żeby nie robić nowego tematu to mam pytanie , dla was łatwe jednak mi nie dające spokoju ostatnimi czasy. Mam zamiar zakupić auto (trabant / golf) i:
-czy Trabant to samochód palący mało w porównaniu do innych aut za podobną cene ?
-czy nie warto by bylo kupic golfa 2 zamiast traba (podobne ceny aut) ? czy utrzymanie Go wymaga dużych nakładów finansowych ?
-co to znaczy że w trabancie pęka podłoga ?!? czy w takim razie da się to jakoś wzmocnić aby było bezpiecznie i podczas jazdy nie okazało się że bagażnik został kilka kilometrów dalej ??
Prosze o udzielenie odpowiedzi w miare mozliwosci. Z góry dzieki za wszystkie.
Pozdrawiam i szerokiej drogi.

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2005-07-02, 06:35   

Cześc.Traban jest o wiele wdzięczniejszym autem od oklepanego u nas aż do znudzenia golfa,Trzeba trabikowi poświęcać czas i wszystko wymieniać na czas.Nie pali dużo a na pewno mniej ode mnie:-))heh normalnei pali jak auto mój po mieście pali 9l gazu ,w tarsie troszke mniej,a nie ejstem emerytem:-)co to za bzdury o pękaniu podłogi,???będzisz szukał traba oglądaj dokladnie jaskółke czy nie pordzewiała,czy nie była już łatna,dokładsnie progi,i podłoge pod pedałami,jeśli wszystko jest ok-nic łamać się nie będzie,jeśli trafisz na auto w dobrym stanie ,problemów być nie powinno.pozdrawiam i kupuj trabika nawet się nei zastanawiaj:-)

Michu
Gość
Wysłany: 2005-07-02, 09:26   

Dzięki. oczywiście myśle już pare lat o zakupie i jestem przekonany co do Traba ale chciałbym się jeszcze dowiedzieć jak najwięcej. A tu dam cytat Pana Qbs "...niby czemu tak dbamy o jaskolke co by nam sie trab nie zlamal?..." . Rzecz w tym że nie rozumiem nawet co to jaskółka w aucie. Nie żebym nie użył opcji "szukaj" ale nie znalazłem nic. Prosze o wyrozumiałość i pozdrawiam.

macq
Gość
Wysłany: 2005-07-03, 16:41   

Jaskółka to element karoserii traba 601, który praktycznie trzyma go w kupie. To taki profil zamkniety zaczynający się na początku progów i biegnący w poprzek samochodu. W trabie 1,1 nie ma takiego klopotu A jeśli chodzi o wybór trabi/golf to:
-za trabiego rocznik 91' zabulisz tak od 1500 zł do 3000zł (pomijam tuning), a za golfa to tak z 7000-10000 zł.
-Trabi ma silnik od vw polo, ktorego naprawde ciezko zarznac. Golf tez, ale za jaka cene
- za byle golfem ludzie sie nie ogladaja...

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-07-03, 21:26   

Witam, bierz trabika bo napewno będzie tanszy w eksploatacji. Jak wybierzesz dwusówa to będziesz mało płacił za OC, bo to mała pojemność, a za golfa dużo więcej. Jechałem trabem i golfem i według mnie trabant jest bardziej komfortowey i wygodny, nie czuć tak dziur i w zakrętach też dobrze się trzyma. Trabant mało pali, mój na trasie nie przekraczając 90km/h pali max 5l , a przy dynamicznej jeździe 6-7l. Wybór należy do ciebie, ale napewno żadne auto nie da ci takiej przyjemności z jazdy jak trabant:)

macq
Gość
Wysłany: 2005-07-04, 18:33   

no kargul troche przesadziłes :)

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-07-04, 21:36   

Chyba się ślepo zakochałem:) A ten golf to był złom, wszystko trzeszczało, leciało z sufitu, nawet jak sie kierownicy dokneło to skrzypiała:) Ale trabi według mnie to super samochód którego nigdy nie sprzedam i nei zmienie na zadne inne auto. Pozdro

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-07-04, 22:45   

Czy Trabant to dobry samochód dla niedoświadczonego kierowcy Najlepiej niech na to pytanie odpowiedza 16 - 17 latkowie, ktorzy sami zajmuja sie remontem Trabantow. To chyba powinno wystarczyc.
Pozdrawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi