Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
CB-RADIO
Autor Wiadomość
papieju
Gość
Wysłany: 2007-02-17, 08:26   

Tak samo jak 2t spełnia wymogi emisji spalin. Oczywiście dla tego rodzaju silnika i tamtych lat. Nie mogą teraz przymusowo ich wyrejestrować, bo prawo nie działa wstecz.

kondiop
Gość
Wysłany: 2007-02-18, 07:43   

hehe ;D Ja nie ma CB radia i sie ciesze no chyba ze gdzies jade w dalszą droge to pożyczam od znajomego calkiem dobry sprzet CB PozDDRawiam

bartekN.
Gość
Wysłany: 2007-02-25, 19:18   

Witam. Znalazłem u siebie w domu radio Cobra 19. Jakiś czas temu było używane, jednak nie mam do niego żadnej instalacji, czy nawet anteny.
Przeczytałem tu, że do zamocowania anteny można wykorzystać uchwyt rynienkowy. Jeśli mógłbym prosić o opinię znawców tematu, to czy chodzi o taki uchwyt (a href="http://allegro.pl/item167288372_cb_uchwyt_rynienkowy_cb_antena.html">link), czy zda on egzamin w Trabancie?
I jeśli ktoś mógłby mi doradzić (ale tak konkretnie, byłbym wdzięczny za podanie linku do allegro), jaką antenę mógłbym do tego radia kupić.
I ostatnie pytanie: na jakiej zasadzie dobiera się długość przewodu. Czy zależy ona od anteny, czy od samochodu, czy od czego?
Nie śmiejcie się z moich pytań. Wiem, że są pewnie głupie, ale w tym temacie jestem zielony.:)
pozdr.

bartekN.
Gość
Wysłany: 2007-02-25, 19:21   

może teraz się uda

Igor sq1fyi
Gość
Wysłany: 2007-02-25, 20:10   

UCHWYT
ANTENA
Długość kabla dowolna, tyle ile Ci potrzeba.
Pozdrawiam Igor

Piotrek "Cameleo
Gość
Wysłany: 2007-03-03, 15:54   

Nie zgodze sie z dlugoscia kabla do powyzszej wypowiedzi. Fachwowiec w sklepie CB w Toruniu, zreszta nie tylko on ale duzo innych osob-uzytkownikow CB bazowych jak i mobilnych radzi aby przy zakupie przewodu nie ciac go w byle jakim miejscu, czyli nie np. rowno 3 metry tylko 3,xx nie pamietam jaka koncowka. Ja kupilem odpowiednio przyciety przewod i po zalozeniu w aucie jak i na bazie i po zmierzeniu SWRem wszystko bylo w normie.

Co do masy-mam antene na srodku dachu w Trabim i nic nie kombinowalem z masa-wszystko gra jak ta lala.

Igor sq1fyi
Gość
Wysłany: 2007-03-03, 17:19   

Witam.
Zapraszam do lektury wszystkich tych co twierdzą, że długość kabla powinna być określona. Kolego Piotrek "Cameleon" proponuję pokazać to temu "fachowcowi".
LINK
Pozdrawiam Igor

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-03-03, 18:42   

a ja sobie kupiłem COBRE 75-WX

radio w mikrofonie... fantastyczna sprawa...
O ile w trabancie nie ma problemu z przykręcejniem CB gdziekolwiek do tego "parapetu" udającego deskę rozdzielczą, albo do tej półki z "podeszwy od butów filcowych" ;), o tyle w normalnych autach, jest problem, co zrobić z tą paskudną skrzynią radia...

a tu prosze... nie ma problemu....

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi