Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ile płacicie za OC?
Autor Wiadomość
GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2011-02-18, 08:14   

NNW - ubezpieczenie od Następstw Nieszczęśliwych Wypadków,

warto je mieć, ale żeby w razie czego było sensowne to trzeba zadbać o odpowiednią kwotę ubezpieczenia, która później jest podstawą do obliczania odszkodowania.
Dlatego też od lat nie wykupuję NNW dołączanego do polisy OC samochodu, ponieważ stawka za to NNW jest zbyt wysoka biorąc pod uwagę zwykle niską kwotę ubezpieczenia: często jest to 10 000,00 zł, co np. przy złamaniu ręki "wycenianym" na parę procent uszczerbku da wypłatę ubezpieczenia na poziomie paruset złotych!

Dobrze zadbać o osobne ubezpieczenie NNW!!!

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2011-02-18, 17:51   

Ja uważam ze lepiej mieć niż nie mieć nigdy nic nie wiadomo co sie moze stać.

Bachur

Jak Kuba Bogu tak Bog Kubańczykom :)

zaściankowy
Gość
Wysłany: 2011-02-20, 18:43   

Panowie

Ja w grudniu stanąłem przez problemem opłacenia OC na kolejnego Trabanta.
Poprzedniego, z 19990roku, sedana opłaciłem we wrześniu. Kosztowało mnie to z NNW w MTU 199 zł za rok. Wykupione na miasto Chełm, w województwie lubelskim. Prawko mam od 2001 roku, zbierałem zniżki będąc wcześniej współwłaścicielem Poloneza i Renaulta Scenica.
Sedana z 1985 roku, w grudniu opłaciłem w MTU, za 188 zł z NNW i zniżką za zawacie umowy przez telefon.

A co do NNW. Warto je jednak mieć. Kolega kilka lat temu miał wypadek, nie był sprawcą ale w jego aucie zgineła dziewczyna. I teraz płaci rodzicom zmarłej, bo nie miał NNW. NNW czy to osobno, czy z pakietu warto mieć, bo czasem licho nie śpi.

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2011-02-20, 21:50   

Kolega kilka lat temu miał wypadek, nie był sprawcą ale w jego aucie zgineła dziewczyna. I teraz płaci rodzicom zmarłej, bo nie miał NNW.

Sorry kolego ale coś tu się kupy nie trzyma. Powiem wprost - albo o czymś nie wiesz albo Ci bzdur ktoś naopowiadał. Jeśli nie był sprawcą to nikt nie może od niego żądać żadnego zadośćuczynienia.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2011-02-20, 22:50   

Dzięki Piotrek za fachowy wpis!

Jeszcze raz napiszę: NNW warto mieć, ale niekoniecznie to, które jest oferowane wraz z polisą OC posiadacza pojazdu.

zaściankowy
Gość
Wysłany: 2011-02-21, 00:32   

Może i nie wiem czegoś, ale nie zmienia to faktu, że licho nie śpi a NNW może się przydać.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi