Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zdjęcia trabantów RAT
Autor Wiadomość
Kalisz / eutyfronik
Gość
Wysłany: 2010-07-15, 17:59   

przynajmniej Kędzior nie poniesiesz wydatków na tapicerkę ;-)

wiele osób myśli że kupi trabanta za 200 zł obniży go i w cenie 500 zł będzie miało fajny samochód do lansowania się bo przecież raty takie modne ależ będą mieli bedą, tyle że na jeden sezon...

Mateusz Żułtowski
Gość
Wysłany: 2010-07-15, 21:30   

W takim razie idę w oryginał :P Jak się znajdzie więcej funduszy (o wiele więcej) to znajdzie się kolejny trab do RAT-owania ;) Dzięki chłopaki ;) a zdjęcia dalej mile widziane, chętnie się nakręcę jeszcze bardziej

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2010-07-16, 20:42   

Z ciekawości:
A ma ktoś patent jak wyhodować mech na babancie?

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2010-07-16, 21:34   

myślę, że jedzenie dla rybek i inne specyfiki mogą w tym pomóc, plus polewanie wodą

Qbs
Gość
Wysłany: 2010-07-16, 22:15   

trabant musi mieć matowy lakier i stać pod pylącym drzewem. jakaż brzoza czy coś.

maxxx601
Gość
Wysłany: 2010-07-17, 10:21   

Tylko żeby jakiś alergik nim nie jeździł :P:P:P

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-07-17, 11:58   

psucie trabantów...

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-07-18, 22:58   

świete słowa

fabisia
Gość
Wysłany: 2010-07-19, 09:48   

ale dupa no... kumpelek chciałbym zauważyć że Twój trab wygląda jak rat powoli bo jest podrapany i zglebiony... według Twoich kryteriów to już jest rat. Poza tym bajki piszesz o resorach widocznie masz bardzo drogiego kowala, mój mi zrobił resory razem ze skracaniem za jedyne 40 zł tył i 60 przód to jest 100 za oba. A pisanie że rat komuś się nie podoba to trudno nie możesz mówić nikomu jak ma traba zrobić, powiedz bolkowi że zepsuł traba 600 bo go poszerzył... albo kuzyn który włożył 353 i też nie ma oryginału tylko skundlone auto?? gówno prawda, każdy który włoży do polówki maskę od cfaja lub lampy z tyły albo okrągłe zderzaczki to też się nie zna i marnuje kolejne egzemplarze...

Jedna prawda jest taka że trzeba zrobić porządnie nie ważne w jakim stylu, jeśli chce mieć rata to niech zrobi rata nie wszystkim się musi podobać ale znajdą się tacy którzy będą podziwiać.

Ja swojego zrobiłem z traba który stał 5 lat pod chmurką i go tylko obniżyłem i pozakładałem jakieś duperelki z różnych modeli. Nie jest to perfekcja ale czy to rat czy też nie jeśli się nie ma od razu kasy to trzeba robić częściowo. Mi się podoba kilku ludkom też się podoba i to mnie cieszy, a reszta będzie podziwiała może mojego innego traba który będzie zrobiony w innym stylu.

Co do kosztów, kędzior czy od razu wyrzuciłeś 1560 zł za jednym razem?? Jeśli się ma kase od razu to można wybrzydzać a jesli nie to robi się powoli...
a w ogóle już mnie drażni ten temat.

grzybcio

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2010-07-19, 11:29   

no widocznie mam drogiego kowala. Resory robię w firmie Kowalex w Częstochowie. Resor jest ładnie wyczyszczony, sklepane każde pióro z osobna i każde piórko ładnie przesmarowane i ja uważam, że ta cena za tą robotę jest ok. Jeździłem na resorze który był klepany na zimno itp i się uginał jak cholera, a teraz jak mam od kowala, to nie istnieje dla mnie coś takiego jak strzały w pompe hamulcową itp.
Grzybcio chyba masz zły dzień. heh nawet przez myśl mi nie przeszło, że mój Trab może być ratem.. chyba po prostu zbyt dużo na zlocie wypiłeś i go nie oglądałeś.
To,że jest tu i tam porysowany to nie oznacza, że to rat, auto było wypolerowane i stosunkowo zadbane zaczynając od nowych kloszy, wypolerowanych listewek itp itd.
a to, że chrupło mu troszkę progi to już nie moja wina;p szukam oryginałów albo dobrze dorobionych, niestety nic już od kwietnia nie mogę znaleźć w sensownych pieniądzach dlatego auto stoi i się nie wybiera na zloty już. Zresztą co ja tu będę mówił, ja nie mam pracy, ani jakiś super dochodów więc robię i dbam jak mogę. Ale Grzybcio na Twoje możliwości to ten Rat Twój to co najmniej jest nędzny.
a w ogóle to mnie już drażnisz Grzybcio i takie uwagi to lepiej na zlocie mów- na żywo, a nie odzywasz się tylko wtedy jak masz jakiś interes.

fabisia
Gość
Wysłany: 2010-07-19, 12:10   

niestety kolego kumpelek jeszcze nigdy mi w niczym nie pomogłeś, na zlotach upijasz się nieco bardziej niż ja.
Mój nie jest zrobiony mój po prostu taki jest a możliwości mam takie same jak i Ty. Resor sam może zobaczysz i sam zdecydujesz czy jest dobrze zrobiony. Ogólnie kolega który pytał jak zrobić rata z traba za śmieszne pieniądze i to nie znaczy że ma pakować w traba za 200zł 5tys zł tylko żeby sobie sukcesywnie dążył do osiągnięcia zamierzonego w przybliżeniu celu.

I spróbuj komuś powiedzieć żeby nie kupował trabanta bo go nie stać na zrobienie go tak jak TY byś sobie życzył. A sam robisz powolutku bo też Cię nie stać na od razu wywaloną kase i mnie też na to nie stać i też robię powoli. I nie o to chodzi że chcę Cię obrażać czy Twojego traba. Niech spróbuje a my mu pomóżmy czy chce rata czy oryginała. Gość chciał zobaczyć raty więc niech się wypowiedzą RATOWICZE.

fabisia
Gość
Wysłany: 2010-07-19, 12:45   

zapomniałem napisać że to pisałem ja grzybcio a nie fabisia!

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2010-07-19, 12:47   

Wypraszam sobie, na ostatnich Borowianach to Ty się bardziej opiłeś, ja już z upijania wyrosłem. Zresztą widać na filmikach od Machoonego jaki Ty mało pijący jesteś, haha. ale to nie o tym temat.
a co do pomocy, jakbyś jej potrzebował i bym mógł pomóc to bym pomógł jak każdemu Trabanciarzowi.
Ale Ty tylko potrafisz wybełkotać tak jak w Krakowie, czy mam tapicerke, albo jak na Borowianach czy mam klamkę. a skoro nie mam to @!#$ mi w dupę.
Ale osobiste sprawy itp to zostawmy do obgadania na żywo, na jakimś spocie/zlocie.

A co do wątku. Chciałem po prostu napisać, jakieś przybliżone koszta itp i opierałem się jedynie na moich jakiś tam informacjach, a Ty na pewno więcej w ten wątek nie wniosłeś.
Problem polega na tym, że w Polsce mało kto robi porządnie. Większość Trabów w Polsce to kupa szpachli i jako taki lakier, a mechanika jak już Magik wspomniał- leży. a co dopiero jak ktoś robi rosta.
Chciałbym zobaczyć kogoś kto do Traba w stylu Rat w POLSCE wsadza np pięknie wyremontowany silnik od Magika.
Jeżeli już autor wątku wspominał o obniżonym zawieszeniu to powiedziałem... a co to w sumie za obniżenie, sklepanie samych resorów? a gdzie amory inne itp? przydało by się jeszcze tuleje powymieniać itp itd.
Jedyne co to zasugerowałem szerokie felgi.. ale to właśnie według mojego gustu, bo dobrze obniżony Trabant na seryjnych kołach i jeszcze Pneumatach to wygląda co najmniej kupiasto. Można by to porównać do wysokiej kobiety z krótkimi nogami.
No nic tyle miałem do powiedzenia.
I Grzybcio tak jak mówiłeś niech tu się wypowiedzą ratowicze, czyli połowa właścicieli Trabantów w Polsce m.in ja :P

fabisia
Gość
Wysłany: 2010-07-19, 13:38   

Tak Kumpelek masz racje...

Mateusz Żułtowski
Gość
Wysłany: 2010-07-19, 14:30   

Widzę, że się prężnie rozwinęliście :P jak już napisałem idę w oryginał i powoli bd go restaurował jak się uda i mam nadzieje, że skończy jak ogar conajmniej.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi