|
Do admina. |
| Autor |
Wiadomość |
gonzo
Gość
|
Wysłany: 2008-04-25, 07:16
|
|
|
wychodzę
wracaj;) |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2008-04-25, 07:16
|
|
|
| no właśnie. Jakby dało rade przelewem zapłacić to ja bym był bardzo za :D |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2008-04-25, 09:16
|
|
|
WRACAM!!
przelew jak najbardziej elektroniczny może być.
a co do poczty to jak chcecie zaoszczędzić to jak drukniecie kartki i podpiszecie(to najważniejsze)to mozna je na jakiś zlot zawieźć i przekazać komuś jeśli akurat nie ma prezesa albo jemu sobiście |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2008-04-30, 07:20
|
|
|
| Że też macie czas na takie... |
|
|
|
 |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2008-05-12, 22:04
|
|
|
| Ponowie pytanie...poniewarz chciałbym zapłacić składke klubową i pragnę wiedzieć na co ona zostanie przeznaczona, prosiłbym osobę która się tym zajmuje o oficjalną informacje na temat rozkładu finansów klubu |
|
|
|
 |
warcab
Gość
|
Wysłany: 2008-05-13, 17:00
|
|
|
Wiktor zapomnij z tym pytaniem, już nie jeden raz było to poruszane i odpowiedzi żadnej konkretnej nie było niestety.
Ja tez chciałem zapłacić składkę, szukałem konkretnej informacji na forum i sam pytałem i nic, widocznie to jakaś wielka tajemnica jest i nie zapłacę póki sie nie dowiem zresztą jak wielu innych osób |
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
Wysłany: 2008-05-13, 20:03
|
|
|
| nawet żebrak mówi na co zbiera... |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2008-05-15, 14:50
|
|
|
dobra spróbuje wytłumaczyć....
składka jest między innymi na.Korespondencję klubową-np otrzymanie karty klubowej,hologramu na nią co rok,karty próbnej itd
-na dofinansowanie zlotów jak i budżet zlotowy...
-na np zakupione profesjonalne alko-gogle.
-na (mam nadzieje niedługo)profesjonalny alkomat...żeby nikt po zlocie prawka nie stracił...
-na(już wkrótce)pełen dostęp do całej strony CT
co ciekawe nikt tych pieniędzy nie sprzeniewierza.Nie remontuje fury za nie czy kupuje części dla siebie.nie baluje.Te pieniądze są na koncie i czekają na w razie coś.Rozlicza się z nich klub corocznie przed komisja rewizyjną.
może udało mi się odpowiedzieć na część tych pytań? |
|
|
|
 |
KUZYN353
Gość
|
Wysłany: 2008-05-15, 15:14
|
|
|
W końcu jakiś konkret, myślę że odpowiedź wystarczająca jak na ogólnodostępne forum.
Co to są alko gogle?
Ktoś tam wcześniej wspomniał że klubowicz jadąc na zlot mniej płaci za wstęp. Teraz w Poznaniu też było to tak rozgraniczone? |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2008-05-17, 10:05
|
|
|
to takie okulary które jak załozysz to widzisz tak jak bys miał ze 2 promile.Fajna zabawa...w łodzi trzba było skręcić śruby kolejowe....nie było łatwo.
Co do poznania to nie było znizki,ale na następnych bedzie(nie wszystkie maja refundację) |
|
|
|
 |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2008-05-17, 13:58
|
|
|
| odpowiedz w końcu jakaś konkretna, w takim razie w niedługim czasie (pewnie po następnej wypłacie) opłacę składkę. Byłbym też za tym żeby nie było rozliczenia przed komisją tylko oficjalnie na forum, żeby informacja co słychać w klubie CT była dostępna dla wszystkich |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2008-05-17, 15:59
|
|
|
to ja trochę dołożę m.in. jako założyciel stowarzyszenia CT i jako członek komisji rewizyjnej...
- stowarzyszenie zostało założone po to, żeby można było prowadzić jakiekolwiek rozmowy ze sponsorami, urzędami, fundacjami i innymi organizacjami z poziomu czegoś co ma osobowość prawną (to takie prawne potwierdzenie że istniejemy, że są osoby odpowiedzialne za działania klubu, za finanse klubu itd.) dodatkowym celem było stworzenie poprzez składki funduszu klubu dzięki któremu nasze działania mogłyby nabrać rozmachu.
niestety jako założyciele przeliczyliśmy się :(
sądziliśmy, że większość osób, które do momentu założenia stowarzyszenia i nawet teraz w jakikolwiek sposób identyfikują się z bądź-co-bądź największym klubem trabanta w polsce (a przez identyfikację można zrozumieć np. pisanie na forum, czy uczestnictwo w zlotach bo w informacjach o takich rzeczach w mediach pada często info o CT, no i w zwickau najliczniejszą reprezentację miał nasz klub choć zarejestrowanych członków klubu nie było aż tak wielu) połączą siły z tymi, którzy mimo wielu trudności organizaują zloty, spoty i wogle życie klubowe i przez członkostwo w klubie przyczynią się do jego rozkwitu.
tymczasem fala krytyki i niezrozumienia spowodowała, że ci którzy dotychczas działali w klubie (działali czyli coś organizowali a nie korzystali z tego co inni zrobili) dołożyli sobie kolejny "garb" w postaci opłacania składek, prowadzenia dokumentacji klubowej dla krs-u oraz fiskusa, prowadzenia księgowości. a pozostali nadal korzystają z tego co robimy uważając każdą minimalną chęć wynagrodzenia tych którzy zrozumieli ideę stowarzyszenia, przystąpili do niego i dopiero po tym chcieliby, żeby coś w zamian mieć, np. przez pełniejszy dostęp do forum czy strony (co wiąże się w drugą stronę z ograniczeniem dostępu nie-członkom) jako zamach na to co "tworzyli" od lat. owszem klub tworzą ludzie nie papiery ale żyjemy w takim świecie, który wymaga od nas podporządkowania się pewnym zasadom a na forum nawet zasady dobrego wychowania i poszanowania innego człowieka są notorycznie łamane przez co opinia o ludziach "tworzących" klub jest co najmniej neutralna ze wskazaniem na negatywną (korzystając z allegrowych ocen)
- składki - jak słusznie zauważył wnuq (ja to tylko ubiorę w jedno stwierdzenie) a kto powiedział, że pieniądze są wydawane? owszem był zakup alkogogli i są one na stanie stowarzyszenia i każdy organizator zlotu będący członkiem stowarzyszenia ma prawo je wypożyczyć i użyć do organizacji zabaw, konkursów itp.
istnieje korespondencja klubowa i też kosztuje, tak jak legitymacje i hologramy
ale reszta to na dziś rezerwa budżetowa gromadzona na koncie klubowym, którą członkowie stowarzyszenia mogą wykorzystać na różne cele zgodne ze statutem (np. zeszłoroczny centralny zjazd pojazdów komunistycznych zorganizowałem częściowo dzięki pożyczce z konta klubowego którą oddałem po zlocie - bez niej było by bardzo ciężko zrobić to za własne a tak organizuje zloty większość)
czy mój wywód coś dał - mam nadzieję choć już kiedyś podobny pisałem i nadal toczą się te same dyskusje i nadal pierwsze pytanie człowieka który rozważa wstąpienie do stowarzyszenia brzmi "a co ja z tego będę miał..."
to smutne i jak pisałem, przeliczyliśmy się ale to może dlatego, że wierzyliśmy w nasze stare ideały a nie we współczesną komercję :( |
|
|
|
 |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2008-05-18, 10:04
|
|
|
wydaje mi się ze tu nie chodzi nikomu o to żeby coś dostać od klubu, takie pyttania padają bo przynajmnie mi do tej pory (przed wypowiedzią wnuqa i xiędza) wydawało mi się że cały ten klub jest w stanie śpiączki (1/3 informacji na stronie jest nie aktualna i nikt się nie fatyguje żeby to usunąć, prezes teraz chyba jest tylko honorowym prezesem i tych przykładów można mnożyć).
Z jednym się zgodze człkonkowie klubu powinni być jakoś odrużnieni od nieczłonków i wcale nie trzeba ograniczać dla niektórych dostępu do forum albo wydawać składkowych pieniędzy. Można np. udostępnić tylko dla członków miejsce na stronie na prezentacje swojego auta, zrobić sklep tylko dla członków w którym można by było kupic kubek koszulke naklejke lub inne pierdołki |
|
|
|
 |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2008-05-18, 10:15
|
|
|
| Pokazując że jednak klub działa poprzez np takie oficjalne rozliczenie z wydatków, informacji o zakupach, działaniach w związku o zmianach na stronie przyciągnelibyście osoby do tego żeby jednak tą składke opłacić |
|
|
|
 |
Kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2008-05-18, 10:24
|
|
|
...i wcale nie trzeba ograniczać dla niektórych dostępu do forum ...
Zostawmy takie rozważania klubowiczom.
Zresztą tylko ograniczenia i uciążliwość, może niektórych przekonać do zapłacenia składki. Mnie nie, bo w zasadzie przeżyłbym całkowicie bez tego forum :)Byle wiedzieć kiedy są zloty.
Ale w bardzo niedalekiej przyszłości i tak zapiszę się do klubu, po to aby dzięki drobnej składce mógł się on rozwijać. Po to, żeby mieć możliwość głosu, dotyczącego zasad jego działania. Np sugerowania co jest właściwe a co nie... |
|
|
|
 |
|
|