|
Ceny paliwa na stacjach :) :( |
| Autor |
Wiadomość |
maciek (macq)
Gość
|
Wysłany: 2011-04-10, 21:50
|
|
|
| Według Alexis Black, autorki artykułu opublikowanego w NewsTarget.com, aspartam może wywoływać raka, ślepotę, migrenę, zaburzenia w życiu seksualnym A ja tego walę 5 tabletek do kawy :E |
|
|
|
 |
kuzyn353
Gość
|
Wysłany: 2011-04-10, 22:26
|
|
|
Masz zgwałcone kubki smakowe. Słodzenie to tylko przyzwyczajenie.
"Cukier krzepi" się kiedyś mówiło i słodziło. Matki nas nauczyły słodzić. Bezsensowne przyzwyczajenie :)
Pomęcz się 2 tygodnie i ciesz się gorzką kawą. |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2011-04-11, 06:56
|
|
|
| Nie ma siły na świecie, która zmusi mnie to picia niesłodzonej kawy. Herbatkę owszem, teraz mam jakąś aromatyczną z posmakiem cytrusów i wchodzi bez niczego, ale kawa - w życiu. Jest wystarczająco ohydna po posłodzeniu, przed już w ogóle nie do przyjęcia. Słodzik jest dobry, po prawdzie to wszystko szkodzi, wypadałoby żyć energią słoneczną i wiatrem. |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2011-04-11, 06:57
|
|
|
| Aha - licznik mam. Sprawdź prv |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2011-04-11, 08:43
|
|
|
powracając do wątku o paliwie... u Was też jest taka rozbieżność, że w mieście benzyna po 5,28zł, a wystarczy wyjechać pod granice miasta i jest 4,99zł ?
Gaz po 2,70zł, a na obrzeżach miasta po 2,49zł.
Jak ktoś z Częstochowy czyta i jest zainteresowany to te niższe ceny znalazłem na stacji jadąc do Blachowni a i w samej Blachowni też jest tak tanio:) |
|
|
|
 |
Domator
Gość
|
Wysłany: 2011-04-11, 11:48
|
|
|
| U mnie w mieście stacja obok stacji i mają 30 groszy różnicy na Pb, na samoobsługowej NESTE Pb po 5,20 a 50 metrów obok stoi BLISKA z ceną 4,90, mimo to kolejek nie ma, niestety Bliska nie cieszy się popularnością, krażą plotki o kiepskiej jakości paliw, nie mam pompowtrysku dlatego mnie to nie rusza. |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2011-04-11, 13:43
|
|
|
| Bliska jest powiązana z Orlenem. Biorą paliwo z Orlenu, uznają karty Vitaj, Flota. Zła jakość paliwa wynika albo z mitu, albo mają syf w zbiornikach. Ale kontrolę robi wyrywkowo służba Orlenu, więc nie powinno być problemów. Mnie straszyli Lukoilem, jak się okazało nie nastąpiło zatarcie silnika, zatkanie przewodów, kłopoty z zapłonem, mułowatość. |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2011-04-11, 16:28
|
|
|
Ja lukoil sobie chwalę :) a obsługe na lukoilu to już w ogóle na plus... :D:D
u nas w Częstochowie jest pasmo stacji benzynowych jedna obok drugiej i na stacji benzynowej TESCO są takie same ceny jak na Shellu a na lukoilu zawsze minimum 5gr mniej:) |
|
|
|
 |
RAV
Gość
|
Wysłany: 2011-04-11, 17:12
|
|
|
| W Krk gaz w mieście 2.43 w samym centrum.Jęczcie dalej ;) No i najlepiej nie odpalac na benzynie bo po 5,15.Zmieńcie auta na rowery,będzie taniej. |
|
|
|
 |
Andrzej Kucharski
Gość
|
Wysłany: 2011-04-11, 19:22
|
|
|
| Ropka na stacji Tesco w Czewie tańsza niż na lukoilu, reszta nie wiem, gaz lałem na Bliskiej po 2,51! |
|
|
|
 |
kuzyn353
Gość
|
Wysłany: 2011-04-11, 20:08
|
|
|
| ...na Bliska nie uznają kart Vitay. |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2011-04-11, 20:15
|
|
|
| Z rok temu nabijałem punkty i płaciłem Flotą. Może coś się zmieniło? |
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
Wysłany: 2011-04-11, 22:59
|
|
|
| Aj tam aj tam :) Na pocieszenie powiem mam że legenda głosi że diesel ma skoczyć o jakieś 60 gr. Co go gazu moje osobiste spostrzeżenia mówią że mimo droższego shelloweskiego (11.04.2011 - 2.58/l) nadal opłaca się go lać i przejechać jakieś 20 km więcej na baku niż lać łukoil (2.50/l) i mieć regularnie gorsze zasięgi. Co do wachy sie nie wypowiadam bo przez tych pierd... spekulantów paliwowych na serio możemy dobić do 6 zł i wg mnie stanie się to realne w okolicach czerwca. Na nadzwyczajne obniżki za sprawą gazu z łupków też nie ma co liczyć bo nasza dupa już dawno sprzedana (jak zwykle) wujkom z jUaSAj bo zawsze możemy przecież kupować drożej. Cóż taki los naszej ojczyzny że odkąd szlachta zaczęła myśleć tylko o swojej dupie a nie o Ojczyźnie to nadal będzie tendencja taka jaka jest heh. |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2011-04-12, 06:32
|
|
|
| Nawet gdybyśmy odkryli nieogranięte złoża gazu ziemnego, to nie ma to wpływu na cenę paliw, bo tego się do auta nie leje. Pomijam marginalne CNG. A fanom dyzla współczuję. Już dziś mnie 100km przy jeździe dość ostrej kosztuje 24zł, a dizlowiec przy jakby nie oszczędzał wydaje 30zł. A im dalej w las... |
|
|
|
 |
Paweł-Yogi
Gość
|
Wysłany: 2011-04-13, 18:16
|
|
|
| Ceny z dnia na dzień rosną jeszcze nie tak dawno paliwo było po 4,90 teraz cena wynosi 5,15 zł za 95.Puki co nie tankuję zbytnio bo trabik stoi u mechanika z wycietym progiem i podciągiem.Więc są chwilowe oszczędności w benzynie ale nie będą gdy przyjdzie zapłacić za usługę mechanikowi. |
|
|
|
 |
|
|