Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Półka na radio nad lusterkiem(pod sufitem)
Autor Wiadomość
MAXIMUS
Gość
Wysłany: 2010-10-10, 09:47   

Chłopaki
A jak z widocznością panela? czyli jak jedziesz i popatrzysz na radio?
jednak kąt patrzenia na wyświetlacz ma znaczenie...

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-10-10, 11:01   

Generalnie znam swoje radio na pamięć :D Ale tak jak mówisz, słabo widać co jest na wyświetlaczu ale rzadko spoglądam z tego względu że mam AUX'a i podłączam sobie MP4. ;)

J.J.
Gość
Wysłany: 2010-10-10, 11:52   

dobre skalpy nie są złe.
a nie lepiej kupić sobie tanie radyjko, które obsługuje jedynie FM+mp3(trlko via usb i sd ) :)?
nie trzeba cudować, mieści się idealnie i swoim wyglądem pasują do deski trabantowej :D
no może tylko do polo i od przejściówek w 601

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-10-10, 18:56   

J.J troche przeceniłeś moje radio, AUX wcale nie należy do wypasu ;]

timonxxx
Gość
Wysłany: 2010-11-11, 20:24   

Ja mam polke na radio ze starej polki z szafki (jakas stara plyta wiurowa). Nie mam foto wiec opisze: Jedna deska poprzeczna a na jej srodku dorobiony prostokat na radio. Polka jest na wcisk, lekko zgieta w "U". Calosc jest obita w stara podsufitke z trabanta (jest szorstka i dobrze trzyma polke, z tym ze podsufitka juz jest bez orginalnej gabki, bo jest przyklejona na klej do dywanow). Raz wyskoczyla na bemowie po przejezdzie przez studzienke, wiec mocniej wcisnolem. Od tamtego czasu trzyma sie i wytrzymala droge do grecji i z powrotem, przez rumunie i bulgarie. Polka baaaaaaardzo praktyczna. Po lewej jest cb-radio, na srodku radio a po prawej miejsce na np okulary p.sloneczne :D. Obok radia tweetery dodatkowo. Wrazie potrzeby moge zrobic foto...

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-11-11, 23:42   

Poka lepiej blizny na czole ;) Dla wysokich się taka półka nie nada.

szkielu
Gość
Wysłany: 2010-11-12, 10:26   

też myślałem nad zrobieniem takiej półeczki...ale potem wyobraziłem sobie jak ona się łamie, zmienia kształt i przemieszcza się podczas wypadku i dałem sobie spokój.chyba nikt nie przeprowadził symulacji jak decha zachowa się przy zderzeniu a głupio byłoby zginąć przez uderzenie półki lub radia. teraz pracuję nad zamontowaniem radia między fotelami - chyba duzo bezpieczniej

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-11-12, 11:56   

Szkielu, jak już popadamy w skrajności, to o półkę bym się nie bał. Też o tym myślałem ale musiał bym wjechać pod przyczepę od tira albo zwyczajnie półka nie zastanie mnie żywego, a jak wyrządzi szkody na mym czole to i tak już nie będę czuł. Ja zrobiłem małą zgrabną, tylko na radio, a nie jakąś landarę na tonę pierdół i 3 zestawy CB, nie nie... Tylko radio. Z resztą wstawiłem zdjęcia to możesz sobie obejrzeć tutaj w temacie. ;)
O ile jeszcze są ;)

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-11-12, 12:14   

Ale podzielę się patentem jak to zrobiłem. Pod podsufitką jest wstawiony płaskownik, można go wyjąć w razie W ale chyba nie będzie takiej potrzeby. W tym płaskowniku są wywiercone dwa otworki i są nagwintowane. Natomiast w samej półce, od strony lusterka, do formy z deski od ciast jest przykręcona blacha wygięta mniej więcej tak /, z otworem. W otwór ten wchodzi śruba od mocowania lusterka. Zaś od strony panelu radia wokół formy jest wstawiona blacha w której również są wywiercone dwa otwory.

Tutaj taki prosty rysunek dla wyobrażenia.
Mocowania półki

Czerwona linia to płaskownik.
Czarna gruba to śruby a w jednym miejscu z lusterkiem.
Być może już ktoś opisał taki patent w temacie ale przyznam że to był akurat pomysł matki z tym płaskownikiem bo nie musiałem ciąć tej podsufitki która jest, wyciągam radio, odkręcam półkę i nie ma śladu. ;p

szkielu
Gość
Wysłany: 2010-11-12, 23:53   

Ja bardziej mam na myśli półkę na cała szerokość samochodu - wg. mnie może ona się dać we znaki nawet przy niewielkim uderzeniu. Twoja wygląda bezpiecznie ale jednak pokombinuję z niskim połozeniem radia :) Jak narazie wpasowałem je we właściwe miejsce i to tak że da się je zakryć zaślepką oryginalna;)

Piotr Kucharski (kuchar)
Gość
Wysłany: 2010-11-14, 11:30   

a czy zanim powstanie kolejna półka, mógłby któryś z moderatorów poprawić (po roku prawie!) rażący błąd ortograficzny w temacie tego wątku?

mógł by Radykalny Piotrze

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-11-14, 12:04   

Wyjąłeś mi to z ust Bartku :P

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-11-14, 12:05   

Piotrze. sory :D Coś mi się z rana myli wszystko

Filip Rabenda
Gość
Wysłany: 2010-11-15, 11:49   

Mam taką półkę na całą szerokość. Mogę na życzenie wstawić fotki ale nie wytłumaczę co i jak jest zrobione, bo została wykonana przez poprzedniego właściciela.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi