Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Co zrobić z 601 z 1974r???
Autor Wiadomość
Maciej 'Qbak' Darocha
Gość
Wysłany: 2006-02-09, 16:31   

Ja mam 90% oryginał z 1973 roku . . . robi wrażenie, szczególnie na tych, którzy te samochody dobrze pamiętają. Blaszane dekle, okrągłe zderzaki, kosa ;-) Stare wycieraczki . . . tylko zmieniłem pokrowce na siedzeniach, bo były przetarte.

O dziwo mam oryginalną podłogę w bdb stanie!!! Progi niestety już wymieniane. Założyłem trochę za małe opony (135/80R13), więc mam nieco germanstyle'a, bo resor tylny trochę usiadł.

Ja bym go za bardzo nie zmieniał, doprowadziłbym do perfekcji, ewentualnie sieknął jakieś chromy . . . dobrze zachowany oryginał zdecydowanie lepiej wygląda niż miejski/wiejski tuning . . .

Kilka fotek mojego: darocha.pl

A na koniec: zrób tak, jak uważasz!

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-02-10, 08:31   

fajny :)

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2006-02-10, 13:46   

Witam ja wolę Traba mieć w orginale(trabik ma 21 lat i jest w całkiem niezłym stanie 100% orginał)wsadziłem mu dwa nowe resory.Trabik stoi wysoko a nie tak jak te ochlapusy z przeklapanymi resorami ciagnące się po ziemi wyglada bardziej dostojnie.Pewnie zaraz dostanie mi sie za ochlapusy trudno ale mam takie zdanie a nie inne dla mnie to oszpecenie traba kłaść go na glebę .Ale to wybór właściciela co ze swoim trabem zrobi moim zdaniem orginał jest znacznie ciekawszy niz trabik po takim tuningu.

------------------------
Trabant 601s rocznik 85
------------------------

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-02-10, 16:38   

Kazdy ma swoje zdanie i daltego jest cartoontrabant.pl i Germanstyle.pl, ale za "ochlapusy" to masz kopa z pół obrotu od Chucka!

Kargul
Gość
Wysłany: 2006-02-10, 18:43   

Najlepiej mieć jednego po Tuningu, a drugiego oryginał:)

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2006-02-10, 22:01   

Qbs jak widzę mamy różne zdania jak pamietam to twój trabik był chyba w orginale i nie zmieniałeś w nim nic.Ja mam traba w orginalnym stanie i zbytnio nie zmieniam jego wyglądu ma być taki jak wtedy kiedy wyjechał z fabryki.Nie ingeruję w to co robią inni ze swoimi trabami to ich sprawa jeśli chcesz przerabiac Traba to robisz to i nie pytasz innych o zdanie tylko realizujesz swoje plany.

-----------------------
Trabant601s rocznik 85
-----------------------

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-02-10, 23:38   

Ano mialem takiego oryginalnego i gdybym go nie sprzedal to by taki pozostal, ale resory by mu sie splaszczyly i kolka poszerzyly i tyle ze zmian. Bo jakos tam sie zakochalem w szurajacych po ziemi trabantach :-D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi