Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Webasto - Trabant
Autor Wiadomość
Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-02-26, 21:59   

ale raczej nie w mojim trabancie bo jeszcze plastik mi sie roztopi i splynie na asfalt:) wedlug tej książki ktora jest zamieszczona na tej stronie w lato sluzy webasto do chlodzenia jako dmuchawa ;)

magik
Gość
Wysłany: 2007-02-28, 10:48   

z tego co widze to brakuje Ci kolego do szczęścia jeszcze oryginalnego wydechu. Spaliny powinny byc wydalane pod samochód. Oryginalny wydech kończy się przy jaskółce na środku.

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-02-28, 15:16   

załozyłem rure Spiro.. konczy sie umnie z lewej strony za tylnym nadkolem. Pozdrawiam

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-03-05, 13:47   

Ile moge dostac kasy za takie całe kompletne webasto ?? Jakbym chciał je sprzedac

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-03-05, 13:48   

aha i czy byłby ktoś chentny na jako takie webasto ??

mitek
Gość
Wysłany: 2007-10-15, 20:31   

hej odświeżam temat! mam webasto u siebie, mam taki mały problem że czasem się wyłącza idzie idzie wychładza się a potem znów się włącza. wszystkie kable sprawdziłem może jeszcze przełącznik ale wydaje sie być ok zastanawiam się czy coś się nie dzieje z dawkowaniem paliwa. Używam tego też podczas jazdy i zastanawiam się czy może też jest taka sytuacja że webasto się wychładza od pędu powietrza i traci zapłon na postoju jest wszystko super. Może ktoś z was ma pojęcie o niedomaganiach webasta? może taki mały jakiś poradnik tu stworzymy kilka najczęstszych usterek :-)

mitek
Gość
Wysłany: 2007-10-15, 21:40   

ok już wyczytałem że przyczyną może być za mała ilość dostarczanego paliwa i świeca znów się rozżarza od nowa.

magik
Gość
Wysłany: 2007-10-17, 06:57   

czytałeś instrukcję do webasta ? Jest na stronie

Jendrej
Gość
Wysłany: 2007-10-18, 13:23   

Jak wiadomo webasto było montoane pod maską.

Jest natomiast w jedym prospekcie z 65 roku zamontowane z tyłu.
Spotkał sie ktos z czyms takiem?

Jestem w trakcje skladania autka i chce zamontować tam webasto, ale nie wiem jak jest rozwiązane wyjście przy nadkolu ( by woda sie nie lala, nie zawiewało itp )

Wszelka pomoc sie przyda :)

magik
Gość
Wysłany: 2007-10-18, 13:35   

Jendrej masz mocowanie do nadkola? Mocowanie jest jednocześnie wydechem. Wiąże się to z wycięciem otworu w nadkolu. Rura z ciepłym powietrzem ma wylot w tapicerce w okolicy mocowania pasów bezpieczeństwa za kierowcą to wszystko. Co chcesz jeszcze wiedzieć ? Pompkę mocujesz do baku na obejmę. Kabel górą tak jak wiązka od lamp tylnich. Panel w miejscu na radio i wszystko

Jendrej
Gość
Wysłany: 2007-10-18, 13:39   

chodzi o sposob wyjscia rury ( wydechu ) od nadkola.
Jak to jest zrobione by wlasnie nie zawiewalo spalin i woda nie chclapa w wydech

magik
Gość
Wysłany: 2007-10-19, 11:35   

hmm nie wiem ale wydale mi się że można po prostu kupić rurę do webasta i pociągnąć ją sobie w dowolne miejsce. Można takie kupic na allegro. Koszt ok 8 dych

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-10-19, 22:21   

albo zastapic ja rura spiro ;)małego kalibru a wyjdzie taniej

Jendrej
Gość
Wysłany: 2007-10-20, 09:52   

mi chodzi o wyjscie wydechu w nadkole...
bo na 100% nie jest to poproStu dziura w nadkolu i chodzi mi o to :) czy to jakos zasloniete itd :/

magik
Gość
Wysłany: 2007-10-21, 07:52   

to trzeba coś wykombinować tak aby rura z nadkola wyhodziła trochę do przodu po górnej części nadkola. Wtedy nie będzie nabijać błota

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi