|
"weterańska" zniżka |
| Autor |
Wiadomość |
magik
Gość
|
Wysłany: 2005-12-19, 13:17
|
|
|
| Znajdę jeden sensowny pozytyw w tej sytuacji. Zwiększenie składek może spowadować zwiększone wyzbywanie się ciekawych i długo chowanych przez naszych ulubionych "dziadków" egzemplarzy Trabantów. Głowa do góry. Pomyślcie ile kasy wkładacie żeby wasze trabanciki jeżdziły. Ja w swoją 601 wpompowałem już z 6 tys od 1,5 roku. Porównując do tego składkę na ubezpieczenie to prawie kropla w morzu. Oczywiście zaboli mnie kieszeń ale cóz takie czasy. Liczę na to że jak zobaczą w jakim stanie mam autko to może zachowają mi te zniżki. |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-12-19, 13:40
|
|
|
może i PZU jest niedrogie jak sie nie ma zniżek a ma się zwyżki... ALE...
Brat ma na pełnych zniżkach opla astre 2 (1.4) i płaci ponad 600 zł za rok !!!! Wcześniej miał astrę 1 (też 1.4) i płacił tyle samo. Jedynkę sprzedał szwagrowi, szwagier ubezpieczył w warcie i płaci koło 250 zł za rok...
Mi od CRX'a wyliczyli ponad 600 zł za rok, a w PTU mam 315 zł za rok... Oczywiście cały czas mówię o FULL zniżkach i zero zwyżek...
Za wartburga mam coś koło 240 zł za rok. |
|
|
|
 |
Paweł-Yogi
Gość
|
Wysłany: 2005-12-21, 00:06
|
|
|
| Ja za swojego traba za rok płacę 192 zł przy 60%zniżki za bezszkodowość i 5 % za kontynuację gdzie wy mieszkacie że płacicie za Traby od 300 do 600zł za rok co to za miasta gdzie tak łupia kieszeń???? |
|
|
|
 |
Kiko(fastermaster)
Gość
|
Wysłany: 2005-12-21, 00:34
|
|
|
| ja płace patola za rok w Link 4 ale mam prawko niecały rok i tylko 19 wiosen:( |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2006-01-03, 17:15
|
|
|
| No to super, akurat jak mój Trabi ma 24 lata musieli to zlikwidować, złodzieje. Lepiej by się wzieli za tych wszystkich "AAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabsolunie auto powypadkowe kupie", a nie za nas uczciwych... |
|
|
|
 |
Syl
Gość
|
Wysłany: 2006-01-04, 21:57
|
|
|
gdzie wy mieszkacie że płacicie za Traby od 300 do 600zł za rok co to za miasta gdzie tak łupia kieszeń????
Paweł-Yogi: nie mam jeszcze 26 lat, nie mam zniżek za bezszkodowość i mam samochód zarejestrowany w Warszawie. Będę płacić za rok ok. 1100 PLN Wystarczy?
BTW - W Katowicach podstawa OC wynosiła około 450 zł, w Warszawie niemal 900. I tak kurza twarz ze wszystkim. Coś czuję, że niebawem powiem kochanej Stolicy gdzie ją mam (z zauważeniem, że jest to dokładnie to samo miejsce, gdzie może mnie pocałować) i zabiorę swoje zabawki gdzie indziej. Tutaj płaci się za wszystko kilka razy więcej i nic z tego nie wynika. |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2006-01-05, 22:10
|
|
|
| Grzesiek -złodzieje powiadasz? Nie czuje się złodziejem. Śmiem wręcz twierdzić, że jestem cholernie uczciwym człowiekiem i cholernie ciężko pracuję na pieniądze, które zarabiam. Nie muszę wprawdzie kochać firmy i nie musi mi się w niej wszystko podobać, ale zawsze jak ktoś w ten sposób będzie mówił będę interweniował, bo wtedy obraża wielu uczciwych i uczciwie pracujących ludzi. |
|
|
|
 |
Dysiek
Gość
|
Wysłany: 2006-01-07, 16:19
|
|
|
| Ja we Wroclawiu place ~400 za Traba 1.1 Mam znizki za bezszkodowosc (50%), 5% za kontynuacje i 10% za jednorazowa wplate. Oprocz tego zwyzka za wiek - 30% |
|
|
|
 |
Dysiek
Gość
|
Wysłany: 2006-01-07, 16:20
|
|
|
| Aha, ubezpieczony jestem w HDI Samopomoc |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2006-01-09, 12:52
|
|
|
dobra,zamiast przeklinac,trzeba szukac nowych rozwiazan...jak dla Was tyle te trabanty znacza,to wystarczy zrobic cos bardzo prostego, a nie po polsku tylko narzekac...rozwiazaniem sa ZOLTE TABLICE. koszt takich tablic to ok.700-1000pln ( w dzielnicy obok w k-cach jest gosc co ma 12 aut na zoltych tablicach i tyle za to placil ). wtedy zachowujesz 50 per cent znizki,a wymaganie to oryginalnosc auta ( w wiekszosci ) i min. 25 lat i 15 lat od zakonczenia produkcji. 601 juz sie w to wliczaja. nie lepiej tak?
koszt, nawet te 1000 pln zwraca sie np w wawie za 2 lata!
ludzie, nie narzekajcie tyle tylko ruszcie glowa... |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-01-09, 16:57
|
|
|
| No i przeglądzik dożywotni:) Ale za granice nie wyjedziesz... |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2006-01-16, 14:28
|
|
|
| chlopie... dlatego wlasnie forum robi sie coraz bardziej nieprofesionalne..nie pisz takich glupot bo ktos to przeczyta i potem tak bedzie wciskal innym, tylko najpierw sprawdz... nie bede tego tlumaczyl, podam tylko przyklad-ten moj znajomy z katowic co ma 12 aut na zoltych blatach co roku jezdzi swoimi MG cabrio do hiszpani,portugalii itp... wiec niby JAK TO ROBI? nigdy bym nie zarejestrowal 600-tki na zolte blaty gdybym wiedzial ze nie moge nia pojechac do zwickau... |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-01-16, 18:04
|
|
|
| Fakt wyraziłem sie nieprecyzyjnie. Musisz wystapic o pozwolenie na wyjazd |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2006-01-16, 18:15
|
|
|
| Nie kazdego starego Trabanta mozna zarejestrowac na zolte tablice, to nie takie hop-siup, Przemek - dobrze o tym wiesz... |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2006-01-17, 12:45
|
|
|
| kazdego, o ile rzeczywiscie masz do niego taki zapal jak trzeba i o ile rzeczywiscie auto jest z tego roku co dowod rejestracyjny, co niestety wsrod trabanciarzy jest rzadkoscia... jezeli masz trabanta ktory jest w wiekszosci oryginalny i jest zadbany i rzeczywiscie jego wyglad moze byc chluba zabytkowej motoryzacji, czemu nie? przeszkoda moze byc brak oryginalnosci w stopniu wiekszym niz przewiduja przepisy... latwo jest przeciez sobie z tym uporac- czego nie kupisz na allegro, to wykrecisz na zlomie... ja mam w garazu wszystkie czesci do traba 1965, jezeli znalazlbym sensowna bude z tego roku - chyba bym sie nie zastanawial... |
|
|
|
 |
|
|