|
Trabi Polo z silnikiem 1.4Disel |
| Autor |
Wiadomość |
Wojtek K
Gość
|
Wysłany: 2006-10-21, 00:18
|
|
|
| Na pewno się nie znam ale czym rożni się buda od VW Polo benzyna od VW Polo w dieslu? Albo Golfie? Łapska też razy parę właśnie do Golfa 1,6 D pod maskę wtykałem i w stosunku np do benzynowego 1,3 różnic poza poduszkami nie było - jeżeli o budę chodzi... |
|
|
|
 |
pelu-p
Gość
|
Wysłany: 2006-10-21, 01:47
|
|
|
| jednak pod bude golfa byla przewidziana jednostka dieslowska, a pod bude trabanta nie!!!! |
|
|
|
 |
Rafał Kośka
Gość
|
Wysłany: 2006-10-21, 17:18
|
|
|
| Tak jak powiedział Pelu-p jak konstruuje się samochód to w taki sposób żeby tylko tasować podzespołami i komponować różne wersje. Tak jest w przypdaku konstruowania budy i ewentualności wsadzenia do niej diesla, czy np. wiązki elektrycznej, jedna wiązka, najwyżej nie wsadza się urządzeń. |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2006-10-31, 15:17
|
|
|
| tak, ale trabant/wartburg nie byl tak konstruowany, bo do niego przewidziana byla tylko jedna jednostka - 1.1/1.3. |
|
|
|
 |
kooNar
Gość
|
Wysłany: 2006-10-31, 16:37
|
|
|
Ja słyszałem, ze w karoseriach przeznaczonych pod silniki Dielsa wykonuje się większą ilość spawów/łączeń w karoserii w stosunku do karoserii przeznaczonych do montazu silników benzynowych.
Dlatego np Poldki 1.9 z silnikami Deisla z Cytryn dają wrażenie rozpadających się od środka (opinie użytkowników), aczkolwiek nie jestem pewien do końca tego, że te karoserie nie były wzmacniane jednak w FSO, ale to osbny temat na osobne forum. |
|
|
|
 |
warcab
Gość
|
Wysłany: 2006-11-01, 08:43
|
|
|
ale z tego co wiem to byly jakies prototypy czy nawet wyprodkukowali trabantow z silnikiem disela i nawet nieweim czy to nie byly silniki 1.4
byc moze sie mysle bo cos takiego obilo mi sie o uszy jak chodzilem po niemieckich stronach kiedys |
|
|
|
 |
marcin k
Gość
|
Wysłany: 2006-11-01, 14:40
|
|
|
Juz ktos sprawdzil i dziala, enerdowcy tez wymyslili diesta do trabika ale wlasnej konstrukcji, byly nawet trabanty zasilane na baterie"elektrik"
diesel |
|
|
|
 |
marcin k
Gość
|
Wysłany: 2006-11-01, 14:48
|
|
|
Prototypes
Trabant Diesel (It used a very small (about 900ccm) diesel engine. Many of the improvements where further used in the production model of Trabant 1.1 . Build in 1986, you can see it in Sachsenring Museum)
takie info znalazłem jeszcze, wiec pojemnosc mial niewielka |
|
|
|
 |
marcin k
Gość
|
|
|
|
 |
marcin k
Gość
|
|
|
|
 |
rafcio1
Gość
|
Wysłany: 2007-02-06, 01:02
|
|
|
| Tak się składa że kupiłem tego trabanta w dieslu, parę dni temu odpaliliśmy go i chodzi bardzo ładnie, silnik suchutki i zdrowiutki. Buda nie wykazuje żadnych oznak nadmiernego przeciążenia - wszystko ok. Fakt że trabik mocno zaniedbany był, hamulce wszystkie do roboty, maska pogięta strasznie i pleśnieć zaczął w środku, ale za tydzień będzie zrobiony i dam wam znać jak się jeździ. |
|
|
|
 |
|
|