|
Argumenty 'za' dot. silnika 1.3 |
| Autor |
Wiadomość |
TrabantRallyTeam / Wally
Gość
|
Wysłany: 2006-02-17, 12:25
|
|
|
Luker, chodziło mi o ten tekst Aleksandra
Pozatym faktycznie jest bezpieczniej przy wyprzedzaniu, mniej bespiecznie zimą..
Też jestem zdania, że im więcej mocy tym sprawniejsze wyprzedzanie :) |
|
|
|
 |
TrabantRallyTeam / Wally
Gość
|
Wysłany: 2006-02-17, 12:26
|
|
|
| chodziło mi dokładnie o tą zimę |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2006-02-17, 16:16
|
|
|
Czesi i Niemcy zakladaja wtrysk do silnikow 1,3 z IFA na dekielku!
Mam gdzies zdjecia. |
|
|
|
 |
Marcin & Marta
Gość
|
Wysłany: 2006-02-17, 16:52
|
|
|
| A moze dekielek jest tylko z IFY? |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2006-02-18, 00:15
|
|
|
| GrzegorzB rozwin temat, bo to jest ciekawe chyba nie tylko dla mnie :D |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2006-02-18, 12:04
|
|
|
| na pierwszy rzut oka 1,3 na wtrysku nie różni sie od 1,3 z warba,nie liczac oczywsicie listwy z wtryskiwaczami wiec pewnie sie da zalozyc jakby sie troche pobawic |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2006-02-18, 19:37
|
|
|
| Nie powinno być problemu. Raczej gorzej w drugą stronę, bo silnik MPI może nie mieć wyjścia na mechaniczną pompę paliwa. |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2006-02-19, 01:31
|
|
|
Konkrety Panowie, konkrety... Jeszcze raz sie upomne o jakis schemacik jak wyglada mocowanie silnika w 1,3 na wtrysku i jak wyglada z ozenkiem ze skrzynia trabantowa. Da sie czy sie nie da? Chodzi mi generalnie o swap w stylu jednodniowym, czyli kupuje i tego samego dnia wyjezdzam z 1,3 na wtrysku. Czy swapik wyglada tak samo przyjemnie jak z silnikiem warczyburgowskim ? Leniwy jestem, a i z warsztatem kiepsko, wiec wiadomo chyba o co chodzi.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2006-02-19, 12:17
|
|
|
| no to zostaje Ci 1,3 z Warczyburga |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2006-02-19, 12:24
|
|
|
Tylko wtrysk to nie gaznik ze podlaczasz 2 kabelki i jedziesz... tam masz jeszcze komputer... i duzo wiecej kabli.
Moge ci zrobic zdjecie łap silnika VW bo moja siostra ma 1.3 MPi w Golfie i koles w Derby.
Wydaje mi sie ze nie da sie zrobic swapa na MPi w 1 dzien. A raczej jestem tego pewien. Ja w dzien robilem swapa na 1.3 od Warba. |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2006-02-19, 16:40
|
|
|
Ja w dzien robilem swapa na 1.3 od Warba.
????
Podobno Twoj Trabant mial 1,3 pod maska jak go kupiles...
GrzegorzB rozwin temat, bo to jest ciekawe chyba nie tylko dla mnie :D
Musze poszukac, mam w divx z video nakreconym w Zwickau. |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2006-02-20, 00:45
|
|
|
Zdjecia sie przydadza, reszta info tez. Chodzi mi tylko o to jak poduchy pod silnikiem wygladaja i czy mozna bez dystansu ozenic skrzynie z silnikiem. Tylko o to mi chodzi. Bo jak problem jest jedynie w lapie od silnika to jest prawie zaden problem.
BRQ, ale jak masz komplet silnik z komputrem to tylko wsadzasz i jedziesz + pompa paliwa oczywiscie...
A jak jeszcze silnik pasuje, a swap pasi jak przy silniku od Warczyburga to dziwie sie, ze ludzie jeszcze z gaznikami walcza. |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2006-02-20, 17:14
|
|
|
Podobno Twoj Trabant mial 1,3 pod maska jak go kupiles...
Mial. Ale przywiozlem z niemiec silnik w lepszym stanie ;)
BRQ, ale jak masz komplet silnik z komputrem to tylko wsadzasz i jedziesz + pompa paliwa oczywiscie...
Gdyby to bylo takie proste to ludzie by wstawiali takie silniki :)
A jak jeszcze silnik pasuje, a swap pasi jak przy silniku od Warczyburga to dziwie sie, ze ludzie jeszcze z gaznikami walcza.
Inne mocowania silnika, nie wiem czy skrzynia trabantowa pasuje. |
|
|
|
 |
Z10m3k
Gość
|
Wysłany: 2006-03-10, 17:38
|
|
|
Witam
Co do skrzyni begow to pasuje trabowa tylko trzeba sprzeglo od traba zalozyc.Co do mocowania silnika to niema jesdnego odlewu na bloku i w orginalne miejsce sie nieda przykrecic.Ale mozna takzrobic
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2006-03-10, 20:44
|
|
|