Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
CCF czy węglarski
Autor Wiadomość
MaxXx601
Gość
Wysłany: 2005-11-19, 20:51   

ja... przeciez sprawdzenie szczelnosci przedniego tlumiora "na sucho" jest dziecinnie proste - zatykasz wylot (ten do rury laczacej tlumiki) i dmuchasz tam gdzie wchodzi kolektor: jak cyka w uszach (zartuje) to jest dobry. Wady: zostaje subtelny wąik a'la Zorro :D

Robta co chceta. Polski tez jest nie najgorszy jak sie gardziel pilniczkiem rozpiluje. A wazna dla wydechu (tył) jest tez odpowiednia technika jazdy (obroty) - i nie ma zamulania. Mi sie co rusz cos tam rozkreca ale przy moich przebiegach i bydgoskich dziurach... :P

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-11-19, 21:53   

Ja mam aktualnie założony na tył tłumik od poldka, i niewiem czy mi się zdaje ale chyba soiągi troszke spadły, no ale wcześniej śmigałem na samym przednim więc to normalne że osiągi spadły, ale żeby mójk trabi tak jak Zbyszka śmigał to mażenie, na 2biegu 75km/h, chociarz żeby mój 70 pojechał to bym się cieszył:) Pozdrawiam

macq
Gość
Wysłany: 2005-11-20, 08:28   

Ja swojego na dwójce rozbujałem do 60km/h na serii (tylko kanały polerowane). Więcej nie kręciłem, bo jest na dotarciu silnik

kogutowsky
Gość
Wysłany: 2005-11-20, 11:07   

cytuje: Ja swojego na dwójce rozbujałem do 60km/h na serii (tylko kanały polerowane). Więcej nie kręciłem, bo jest na dotarciu silnik

dobrze ze tylko 60km/h na 2 jechałes buahaha bo bys go zatarł jeszcze... hahah nie moge..

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-11-20, 16:40   

Witam, ciakawi mnie jedno, czy tylni tłumik ma wogóle znaczenie?? bo jak miałem sam przedni to super zakszaniał a teraz spadły osiagi i to nawet dość zauważalnie, aktualnie mam tłumik od poloneza, ale chyba założe oryginalny trabantowski. A i w zwiazku z tym lepiej samochodzić śmiga na tylnim oryginalnym, czy na tłumiku od poldka??

halogen
Gość
Wysłany: 2005-11-20, 19:13   

Więc tak przednie te ustrojstwo to nie tłumnik tylko dyfuzor ;) dopiero tył odpowiada za wyciszenie. Moim zdaniem zawsze osiągi będą lepsze na przelotowym niż na normalnym ale to tylko moje zdanie

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-11-20, 19:15   

Właśnie tego chcę sie dowiedzieć, czy lepiej będzie śmigał na tłumiku od poldka, czy lepiej na tłumiku przeznaczonym do trabanta:)

vader
Gość
Wysłany: 2005-11-20, 20:54   

ostatni tlumik z poldka o duzego fiata jest przelotowy. mialem w dwusuwie z DFa ale nie moge stwierdzic czy dalo to jakies zmiany bo zbieglo sie w czasie z planowaniem glowicy co dalo efekty:) poszykaj na innych forach o ukladach wydechowych

picia353
Gość
Wysłany: 2005-11-20, 22:03   

tylni tlumiczek jest wazny tak samo jak i przedni :) a jesli nie wiezysz to proponuje rozebrac tylni tlumiczek nawiercic z 4 otworki wiecej wiertlem 10 zlozyc i sie przejechac , nastepnie rozebrac zaspawac te otworki i znowu sie przejechac :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi