Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
jak namowic rodzicow zeby zarejestrowali trabika na siebie??
Autor Wiadomość
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-07-05, 16:40   

Jak bylem u agenta ubezpieczeniowego to patrzyl na oferty roznych firm i wybral akurat taka gdzie emerytom przyslugiwaly znizki, poniewaz ojciec swoje stracil bo znajoma miala wypadek jego samochodem. Wiec napewno nie mial oferty tylko jednej firmy zreszta bylem przy tym i wiem co mowie.
Przy okazji pytalem sie o wspolwlacicieli to napisalem co mi powiedzial.
Pozdrawiam.

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-07-05, 17:18   

No to byłeś u mało rzetelnego multiagenta albo po prostu w temacie zniżek źle go zrozumiałeś. W przypadku OC od składki podstawowej najpierw odejmuje się zniżkę za przebieg ubezpieczenia (czyli w przypadku Spiderman'a 60%), potem do uzyskanej kwoty dodaje się ewentualną zwyżkę za wiek właściciela/współwłaściciela (w omawianym przypadku 30%) a na końcu ewentualnie zniżka 5% za jednorazową wpłatę. Nigdy nie sumuje się zniżek i zwyżek!

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-07-05, 22:11   

Przepraszam Cie Spiderman ze wprowadzilem Cie w blad, albo to ja juz nie pamietam dokladnie co tamten agent mowil, albo jemu sie cos pokrecilo. Jeszcze raz sorry. Pozostaje przy tym zebys sie przeszedl z tata do agenta i sie wszystkiego dowiesz. Mam nadzieje ze trafisz na bardziej kopetentnego niz ja ;)
Pozdrawiam.

Spiderman_2005
Gość
Wysłany: 2005-07-07, 15:12   

Niema sprawy,juz sie wszystko wyjasnilo...

wiecie co, ja doszlem do wniosQ, ze trabika kupie w przyszlym roku, bo moi rodzice sie niechca zgodzic... a tak to sobie uzbieram pieniadze na trabika i na polroczna stawke za OC i kupie i bedzie mi brakowalo tylko 1 roczek do prawka, a w marcu mam urodzinki, w maju bierzmowanie, wiec pieniaski tez sie powinny jakies znalezc :] tylko Qrde bede musial przebolec caly roczek... :( co myslicie o takim rozwiazaniu??

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-07-07, 21:10   

Nie wsiadaj za kierownice trabanta bo zmienisz decyzje:) i będziesz prubował za wszelką cene zdobyć trabika

Spiderman_2005
Gość
Wysłany: 2005-07-09, 20:36   

ja nie ztwierdzilem ze chcem go kupic za rok, jak bym mogl to kupilbym go juz natychmiast... tyle ze rodzice niechca sie zgodzic, ale probuje dalej :) "za rok" to taka ostatecznosc jezeli nieuda mi sie ich teraz namowic... pozdrawiam :)

Kiko(fastermaster)
Gość
Wysłany: 2005-07-15, 18:29   

co do OC nie polecam NIEpłacenia...teoretycznie mam 2040zł do zapłacenia a praktycznie ostre kombinowanie co by tu zrobić...pzdr.

Spiderman_2005
Gość
Wysłany: 2005-07-15, 23:23   

uuu... wspolczuje :[

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi