|
Zobaczcie to - co to jest - jakaś ściema!!! |
| Autor |
Wiadomość |
sidus
Gość
|
Wysłany: 2005-02-06, 16:30
|
|
|
| z 1 litra pojemności silnika można "bezpiecznie" wyciągnąc 100km.... a nie jest to górna granica możliwości tuningu... |
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
Wysłany: 2005-02-06, 17:06
|
|
|
| to ile mozna wyciągnać z sinlników chyba wyczerpująco jest napisane na stronie chojanckiego i wydaje mi sie ze własnie ten ifno są wiarygodne... |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-02-07, 16:10
|
|
|
| A 200 koni z litra to dużo? Nie wiem. Skoro dokonali tego w latach 60 ubiegłego wieku i to w Niemieckiej Republice Demokratycznej. To właśnie inżynierowie MZ odkryli moce tkwiące w układzie wydechowym i pobili tą magiczną granicę. Dzisiaj prawie w każdym salonie motocyklowym w Polsce stoi jakiś motorek mający ok 180 koni przy pojemności ok. itra. Bez turbo, bez tuningu i z przynajmniej roczną gwarancją, której nie traci się poddając motocykl firmowemu tuningowi w celu uzyskania lepszej mocy. |
|
|
|
 |
mtrabant
Gość
|
Wysłany: 2005-02-10, 14:56
|
|
|
| wypada tylko dodac ze silnik scigacza to wiertarka ktora kreci sie do 13 tys. a w samochodach 8-9 tys to gora. Poza tym moc to nie wszystko, potrzebny jest moment w szerszym zakresie obrotow i to bardziej niz w motocyklu. |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-02-11, 14:25
|
|
|
| Nie bardzo rozumiem....w motocyklu moment obrotowy nie jest potrzebny? Chyba jest i występuje nie tylko w górnym rejestrze obrotów, skoro przyspieszenie do 100 km/h te motocykle osiągają w niecałe 3 sekundy. Poza tym chodziło mi tylko o pokazanie, że moc przekraczająca 100 koni z litra pojemności nie jest żadną rewelacją, nawet bez turbo. Pzdr. |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-02-11, 14:51
|
|
|
| Ja tam wierzę w 250 KM z 1,8 skoro Leon Cupra R (1,8turbo) ma FABRYCZNIE 225 KM..... |
|
|
|
 |
|
|