Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
trabant 601s de luxe reaktywacja
Autor Wiadomość
Damian Gbur
Gość
Wysłany: 2010-06-30, 21:00   

bedzie blekitny i nie podskakiwac bo takiego chce miec.blekitnego de luxa:P

JOHNEK
Gość
Wysłany: 2010-06-30, 21:45   

Panie twój wybór:) ja tylko doradzałem prostrze i orginalniejsze rozwiązanie;)

Mac-601
Gość
Wysłany: 2010-07-03, 00:50   

Do autora: Powodzenia przy robocie bo masz co robić. A jak to zrobisz to Twoja sprawa bylebyś był na koniec zadowolony.

Do Magika: Zrobiłeś swoje auto super-duper i za spore pieniądze i chwała ci za to; ale nie wymagaj takiego podejścia od innych, ja jakoś "obecnie zrobiłem(robię)" moje auto za stypendium i się da. PS: Przeżyłem remont zwrotnic i nie czuje się jakoś z tego powodu wyróżniony.

Do reszty (nie do wszystkich): Rety proponuje więcej luzu w podejściu do tematu. Bo czytam to forum od długiego czasu (rzadko coś pisze) i ostatnio (rok dwa lata?) dryfuje w kierunku forum maniaków oryginalności co najmniej jak by to było forum poświęcone dajmy na to sportowym modelom Buggati z lat 1932-34 a nie samochodowi którego natłukli socjaliści w paru milionach.

Naprawdę jest wystarczająca liczba pasjonatów którzy doprowadzili swoje auta do stanu "jak z fabryki" i chwała im za to natomiast z tego względu jest miejsce dla tych co sobie chcą pomalować Trabanta w kropki, złożyć z dwóch jednego czy z jednego trzy: co w duszy gra.

magik
Gość
Wysłany: 2010-07-03, 07:57   

I tu sie sporo osób myli ja swoje auto zrobiłem ciężka pracą własnych rąk, pieniądze nie są tutaj wyznacznikiem. Ani ja bogaty ani z bogatej rodziny :) Fakt to i owo musi kosztować. Ale jak się ma pasję to się na nią poświęca każdy wolny grosz. I suma sumaru wyjdzie niezła suma. I to że mogę dużo tzn że umiem dużo a nie dużo mam. Dla przykładu zrobienie tulejek kosztowało mnie 3 piwa w zamian za użyczenie imadła w warsztacie :). Części wiadomo trzeba sobie kupić lub mieć swoje.
Z drugiej strony serce boli jak małolat kupi traba za 6 stów i dojeżdża bo ledwo na paliwo ma. Zakładając że toto jeszcze jeździ. A naprawy polegają na montażu audio i centralnego zamka :]

Damian Gbur
Gość
Wysłany: 2010-07-03, 08:02   

ale robicie problem,jestem mechanikiem,przezylem juz duzo ze starymi motocyklami jak shl,czy mz ts, i potrafilem je przywrocic do orginalu,wyremontowa,wiec z trabim jest jeszcze latwiej tymbardziej przy takim zapasie czesci jakim mam

Damian Gbur
Gość
Wysłany: 2010-07-03, 11:10   

a z reszta jesli dobrze zrobie z niego de luxa to kto mi udowodni ze to przeszczep,wszedzie sa zaslepki np do okien tylnych zeby byly uchylane...wystarczy z glowa przekladac czesci z jednego do drugiego i nie poznasz czy to przeszczep czy nie,poza tym po zrobieniu trabant pozostanie u mnie na amen,nie robie go dla sprzedazy tylko pod siebie.amen:P

JOHNEK
Gość
Wysłany: 2010-07-03, 21:31   

Dokładnie Damian robisz dla siebie nie dal kogos!! Popieram Ciebie i Komorowskiego:P

Aren601
Gość
Wysłany: 2010-07-09, 14:15   

damian, troche to jest jednak smieszne co piszesz. gadasz caly czas ze masz duzy zapas czesci - okej, ale nowych? co, bedziesz przekladal co lepsze, a i tak bedzie wysrane?

twoja sprawa czy chcesz poprostu pomalowac trabanta a reszte wlozyc spowrotem jak bylo + wymyc silnik i gadac ze remontwchuj.

mam nadzieje ze sie myle, ale to swierdzimy po remoncie. bo tak to na forum mozna sobie krzyczec, ze remont, ze remont. a tak naprawde nic nie robic : )

JOHNEK
Gość
Wysłany: 2010-07-09, 16:02   

:) no tu musze piotrkowi racje przyznac... remont to odbudowa ale na czesciach nowych a nie przekladkowych... a co do koloru to wiadomo ze damiana sprawa:)

Damian Gbur
Gość
Wysłany: 2010-07-09, 17:20   

pieprzycie i tyle.co ze niby juz musze wszystko nowe wkladac?jestem mechanikiem,nie rozsmieszajcie mnie.wiem co robie

Damian Gbur
Gość
Wysłany: 2010-07-09, 17:29   

poza tym remont a odbudowa to dwa zupelnie rozne pojecia,nie wymienia sie czesci ktore nadaja sie do eksploatacji,to chyba logiczne.wymienia sie te elementy ktore sa w jakis tam sposob zuzyte...

Ptak
Gość
Wysłany: 2010-07-10, 11:21   

Damianie jest tak że część ludzi z forum ma na tyle doświadczenia z Trabantami, że wie że wkładanie części używanych w miarę dobrym stanie nie daje gwarancji że za chwile nie trzeba bedzie tego znowu robić. Chodzi o to żeby od razu robić na 100% a nie półśrodkami. To i tak ta sama robota a po co robić to 2 razy. Raz a dobrze to zaoszczędzenie czasu bo to i tak sie za jakiś czas mści a długa bezawaryjna jazda może tylko utwierdzić w tym przekonaniu:) Sam jestem zwolennikiem robienia wszystkiego na 100% i powiem że działa. Nie tylko przy Trabancie ale w każdym aucie.
Zyczę powodzenia i czekam na foty z postępu przy pracach.

p.s. nie pisz prosze że ktoś pieprzy bo po to pytasz się o coś na forum żeby sprawdzić kto ma jakie zdanie na jaki temat. Jeśli nie masz wątpliwości do tego co robisz to po prostu nie pytaj
pozdrawiam

James
Gość
Wysłany: 2010-07-10, 12:12   

I jeszcze jedno, tu wszyscy są mechanikami:P W kwestii trabantów, lepszych nie znajdziesz, więc trochę pokory:)

Damian Gbur
Gość
Wysłany: 2010-07-10, 17:12   

a ja jestem mechanikiem nie tylko jesli chodzi o trabanty,wiem jakie czesci nalezy wymienic na nowe a jakie moga byc uzywane

James
Gość
Wysłany: 2010-07-10, 17:39   

Mówi się, że jak ktoś jest od wszystkiego, to jest od niczego:P A tu są ludzie tylko od trabantów, którzy na tym zęby zjedli, więc wiedzą co mówią, ale to tak btw:)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi