Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Najwyższa prędkość
Autor Wiadomość
Bartolomek (BZ)
Gość
Wysłany: 2009-04-27, 07:08   

Mnie szczerze mówiąc też z deczka to nie pasuje. Na chłopski rozum to nawet inaczej by mogło być - cisnąc pedał w podłogę dajesz więcej mieszanki niż silnik może spalić (bo brakuje mu momentu obrotowego), więc smarowanko gorsze raczej nie jest. Na prostej, bo z górki to sprawa teżdo przemyślenia. Ale ja się nie przejmuję i śmigam zawsze z pedałem głęboko. Głęboko w podłodze. A i tak ponad 110 nie lata.

CZM
Gość
Wysłany: 2009-04-27, 12:59   

Ja nie miałem zbyt dużego pola do popisu,bo tam gdzie mam swoje Tramborgini jest niedługi odcinek prostej ładnej drogi,ale 100-110 km/h pocisnąłem. Strach w oczach :)
I te dźwięki wydawane przez 2T... Ehh... :)

Jurczak
Gość
Wysłany: 2009-05-06, 11:27   

Tak więc rozwineła sie dyskusja. Ja moim dwusówem na autostradzie w szwecji 130 jechałem ale to był delux pszczółka. A polówą teraz przez polkowice lubin 150 nie ma że boli (LPG całyczas bo zawór iglicowy od sirpnia zapchany :P). A jeśli chodzi o Arka to przejechalbym się :)

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-05-06, 12:46   

ciekawe czy dominik pobije rekord :D

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2009-05-06, 18:54   

Na trzeźwo nie będę testował :P

Hajs
Gość
Wysłany: 2009-05-06, 20:47   

Ale z F-16 na pasie startowym możesz śmiało stanąć :)

myha
Gość
Wysłany: 2009-05-07, 14:03   

...1.1 zadnych przerobek i zamykam licznik na trasie lublin - naleczow choc troche z gorki jest z poczatku;)... ale fakt telepie go przy 110, znaczy kierownica trzesie a pozniej sie uspokaja i plynie, plynie...

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-05-07, 15:27   

to ja mam trzesienie miedzy 90-105 :]

Kędzior
Gość
Wysłany: 2009-05-07, 18:01   

jak mówisz o tym żółtym kombiaku to ja bym się chyba bał tyle nim latać :D bez urazy ale gdzieniegdzie tam z lekka rdza wychodzi :D

KUZYN353
Gość
Wysłany: 2009-05-08, 00:26   

Z jednej strony chciałbym przyjechać do Więcborka. Ale z drugiej strony to 400km. Poza tym mam nieodpartą pokusę iść na Monster Jam, który to pokrywa się czasowo ze zlotem. Na monster traki mam 25km... :/ Także przykro mi ale nie będę mógł ustawić kolumn. No chyba że jeszcze zmienię plany.

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-05-08, 05:22   

kuzyn nie ten temat :P
a 4oo km to nie odległość :P

wnuq
Gość
Wysłany: 2009-05-08, 10:31   

kuzyn ty nie przyjedziesz?

myha
Gość
Wysłany: 2009-05-08, 11:07   

...moze i wylazila ruda z niego ale juz porobione, przynajmniej jak na moje mozliwosci... wyspawany tam gdzie trzeba, wachacz nowy poszedl na prawa strone lewy idealny... troche sie pozmienialo odkad go w lbn widziales pewnie Panie Kedzior:P... jeszcze nim polatam zobaczysz:)... ma jeszcze jedna wade... dziorawy plywak i czasem wachy braknie... ale karnisterek ze soba woze... pozDDRo....

Kozak
Gość
Wysłany: 2009-05-08, 11:30   

Wracając do tematu mieszanki. Przy bardzo wysokich obrotach mieszanka jest zbyt uboga w stosunku do obrotów, jest to logiczne mając na względzie możliwości gaźnika i okien wraz z zastawkami nie wspomnę o właściwościach smarnych samego oleju. Jak wszyscy wiedzą silnik 2t jest silnikiem rezonansowym dotyczy to nie tylko układu wydechowego a także dolotowego, a co z tym związane podciśnienie ssące nie rośnie liniowo wraz z obrotami silnika czyli mamy kolejny krok w kierunku gorszego smarowania. Jeżeli dla kogoś ta teoria jest bez sensu radzę przestudiować stosowną literaturę. Dodatkowo silniki Trabantowskie mają przepłukiwanie zwrotne które nie jest pozbawione wad.

Bartolomek (BZ)
Gość
Wysłany: 2009-05-08, 11:51   

Eee...

Nie żeby bez sensu, ale za skomplikowane to na mój mały rozumek...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi