Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Praca na śląsku
Autor Wiadomość
robak
Gość
Wysłany: 2007-12-07, 01:38   

dlatego wole tutejsze tesco. wjezdzam sobie raz na tydzien do niego, rachunek koncowy 8-15 funtow (zalezy czy zaszaleje czy nie) i mam zarcia na caly tydzien. rzecz w tym, ze taka kwote (mowie o 15 funtach) zarabiam w troche ponad 2h, natomiast takie 60pln dla niejednego to cala dniowka a i gowno za nia jest.

Dariusz Drabik
Gość
Wysłany: 2007-12-07, 21:46   

Robak , dobrze gadasz, tylko ja pale , a tam u Ciebie to dosc droga zabawa, pozatym chetnie wypijam kilka piwek po pracy :) a to tez kosztuje

Mally2105
Gość
Wysłany: 2007-12-07, 23:44   

Tak samo droga jak i w Polsce...Zarabiasz 1200 netto miesiecznie-paczka fajek 6.Reszta jest tansza w skali 1-1.Piwo powiedzmy ze ze 2 funciaki za 0.5 w knajpie,0.5 absolwenta 12,ubezpieczenie samochodu (mojego) 40 miesiecznie-480 rocznie (2100ccm)
Nie przeliczaj ile to kosztuje w zarobkach z Polski,tylko ile to kosztuje w zarobkach z Anglii.Bo w ten sposob to do glupiego subwaya na kanapke nie pojdziesz bo 5 funa bedzie dla Ciebie za drogo..a za 5 zl w Polsce bys pewnie codziennie w przerwie na sniadanie chodzil.
Pzdr jeszcze z Wyspy

JAWA
Gość
Wysłany: 2007-12-08, 00:24   

Robak...Troszke przesadzasz chyba z tym wszystkim...w UK siedze juz prawie 3 lata i az tak kolorowo nie jest mialem juz mnostwo prac z dobrze platnymi wlacznie ale zawsze wkur... mnie albo przelozeni albo sama praca. Od przyszlego tygodnia zaczynam prace na Taksowce bo w firmach kurierskich placa smieszne pieniadze.
Na taksowce w dobrym miescie i w porze sezonu ludzie wyciagaja tyle w tydzien co Ty w tym PC WORLD w miesiac...mysle ze z czasem znudzi Cie ta praca albo John lub Graham zaczna Cie irytowac swoja glupota.

Jesli zas chodzi o zakupy to kupujac wiekszosc artykulow z napisem "Tesco" wydasz taka kwote na tydzien ale powiedz sam co to za jedzenie.
Moze i tanio ale...

Pozdrawiam i Zycze Powodzenia

nemol
Gość
Wysłany: 2007-12-08, 06:38   

Dokładnie,za 15 funtówm na tydzień to raczej głodujesz:)

KUZYN353
Gość
Wysłany: 2007-12-13, 12:57   

Gaweł napisał:
- dyspozycyjność
- prawo jazdy B
- chęć pracy w dzień i w nocy
Nie znam oferty, ani człowieka, ale jeśli już w ogłoszeniu jest mowa o wyzysku to albo bardzo dużo płaci albo szuka człowieka:

- bardzo młodego i niedoświadczonego
- w potrzebie

Kiedy ja słyszę o dyspozycyjności po 10-12 h za kółkiem (nie mam na myśli TIR'ów) i np. dowiadywaniu się o kursie na 1 h przed nim gdy się leży z dupą w łóżku...
Różne rzeczy się dzieję, szczególnie u prywatnych.

W ogłoszeniu nie ma mowy o wyzysku. W którym miejscu to wyczytałeś? Napisałem że praca jest ciężka z powodu na wymaganą dyspozycyjność.
Wolę nawet opisać że praca jest 2 razy cięższa niż w rzeczywistości niż po paru tygodniach szkolenia dowiedzieć się że całe zamieszanie na deremno bo komuś się jednak odechciało pracować bo musiał wstać o 4 rano a miało być o dziewiątej.

Nie znam oferty, ani człowieka
Wszystkich warunków z pewnością nie poznasz. Reprezentujesz dla mnie tą część spoleczeństwa, która szukając pracy wchodzi i mówi:
-Za ile??!!
-Ile jest przewidzianych przerw w pracy?
-Do kiedy będzie wypłata?
-Jakieś premie będą?
-a bony na święta?
-po godzinach nie chcę zostawać
-z urlopem to mam nadzieję że nie będzie problemów!
-czy ze służbowego telefonu moge dzwonić czasami prywatnie, a autem gdzieś podjechać?

I jeśli wszystkie odpowiedzi były satysfakcjonujące (i nie obudziłeś się i sen trwa dalej), odpowiadasz
- to teraz może mnie pan trochę popytać o moje kwalifikacje i umiejętności.... :/

Wielu ludziom wydaje się że być tzw prywatnym przedsiębiorcą to bułka z masłem. Jako że za takiego się uważam to polecam tym ludziom samemu założyć działalność i zacząć wymażony biznes. Być w porządku dla pracowników i płacić im tyle ile będą uważali za słuszne. Przecież to takie proste. Wystarczy zadzwonić do kontrachenta i zażądać większych pieniędzy za usługi lub towar i wszystko gra....

Ogłoszenie nieaktualne
Pozdrawiam

robak
Gość
Wysłany: 2007-12-13, 14:27   

oj panowie! to ze zwykle kupuje w tesco nie znaczy ze tylko produkty z napisem tesco. jest wiele innych rzeczy dobrych i tanich tam. w ramach fantazji i bradsa zwiedze jak mam ochote. co do tego jak sie zachowuja przelozeni, to nie mam z tym zadnego problemu. moze czasem palna cos glupiego zeby cos zrobic, ale co mnie to interesuje? ja to tylko robie i czy bedzie dobrze czy zle ocenia to jeszcze inni, a po dupie nie dostane ja tylko ktos kto kazal mi to zrobic. zapewne sa jeszcze bardziej patne prace, ale ja nie gonie za pieniadzem na juz. moge sobie spokojnie i powoli wszystko robic, byle normalnie, a nie martwiac sie o dzien nastepny. na chwile obecna od samego przyjazdu nie bylo takiego dnia bym sie zmartwil brakiem pracy, bo takowego nie bylo, a praca byla juz 3 dnia od czasu przyjazdu. tydzien kiedy przyjechalem wygladal tak: 19.30 wtorek - ladowanie, sroda - kac, czwartek - pierwsza praca.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi