|
Trabanty powrócą na ulice? |
| Autor |
Wiadomość |
Artur Bogucki
Gość
|
|
|
|
 |
Lambretta-man
Gość
|
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
|
|
|
 |
Jakub O
Gość
|
Wysłany: 2007-09-12, 20:42
|
|
|
| hehehe dobre dobre:D |
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
|
|
|
 |
Anamoon & Rambo
Gość
|
Wysłany: 2007-09-14, 08:46
|
|
|
| wracając do mojej poprzedniej wypowiedzi, pragne tylko zauważyc, że jesli reaktywuja trabanta to my tez na tym skorzystamy - czyli zaczną pokazywac starsze modele, ludzie zaczna sie tym interesowac i nie beda patrzec na nasze trabiki tylko w perspektywie mydelniczek, itp. Zrobi się szum, powróca sentymenty i tak dalej. Pamietam jak wprowadzili new beatle to od razu było głośno o starych garbusach, a nawet wiele żródeł wypowiadało sie lepiej o starych modelach niz tym nowym. Mam tylko nadzeje że nasza korzysc z tej reaktywacji bedzie tylko pozytywna. |
|
|
|
 |
Rafał Rubik
Gość
|
Wysłany: 2007-09-14, 13:15
|
|
|
| No patrząc na to widzę MINI od frontu a SIGNUM od tyłu. Mam nadzieję, że coś poprawią. |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2007-09-16, 16:50
|
|
|
a ja chciałbym zauważyć iż nie pierwszy to projekt nowego trabanta...
tutaj przykład innego projektu a kilku innych były artykuły w prasie np. "świat motoryzacji" listopada 2003 i artykuł o nowym trabancie (dużo bardziej podobnym do oryginału) opracowanym przez polskiego designera pracującego u pininfariny we współpracy z politechniką gdańską!!! |
|
|
|
 |
TrabiWarsaw
Gość
|
|
|
|
 |
Wojtek K
Gość
|
Wysłany: 2007-09-23, 12:20
|
|
|
Pytanie pierwsze : po co ?
Pytanie drugie : dla kogo ?
Jeżeli "po co" uznać za grupę osób o nieco nostalgicznych zainteresowaniach, to i owszem, ma to znamiona jakiejkolwiek celowości. Owa celowość jest chyba jednak nieco chwiejna, bo tejże owej grupy po prostu nie stać i nigdy nie będzie stać na ów pojazd. Jeżeli jednak, wątpię żeby był kupowany - ciągle kojarzyć się będzie z czymś co namiętnie się psuje a i prestiż marki ma żaden... I tu zamiast wydać 50 000 ojro na coś takiego, zakupią pojazd z trójramienną gwiazdą na masce. |
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
Wysłany: 2007-09-24, 12:44
|
|
|
| A brałeś pod uwage takie kryteria że firma Herpa jest firmą niemiecką?? Widziałeś trabanty w Niemczech? i historie z nimi związane że przyjeżdżają na lawetach albo w kontenerach tylko po to żeby pokazać je raz w roku przejechać 5km i schować. Właśnie do nich adresowany głównie jest te 5000 sztuk które mają tyle kosztować. Bo nie sądzę żeby ktoś szukał zbytu na Węgrzech gdzie dalej model 601 ma sie dobrze i jest powszechny niczym maluch u nas. |
|
|
|
 |
TrabiWarsaw
Gość
|
Wysłany: 2007-09-24, 13:40
|
|
|
| ekhym.. to ma byc auto dla wszystkich europejczyków nie tylko dla Niemców... Zaczekajmy,czas pokaże |
|
|
|
 |
|
|