Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[TUN] Lusterka elektryczne
Autor Wiadomość
XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 12:19   

jak bym znał kogoś z biura konstrukcyjnego opla albo miał sporo kasy do testów to dało by się założyć poduszki przynajmniej 2. Tak jeśli chodzi o jakość spawów to sam nie jestem z nich zadowolony ale co do zasadności samych wzmocnień to są na miejscu i też nie jestem profesjonalistą. Reszta wyjdzie w praniu bo nikt takich rzeczy w tranim nie robił i niema się na kim wzorować.

machoony
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 12:33   

tutaj masz dobry wzor do nasladowania.
jak moze i powinna! wygladac

Kulka
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 12:56   

szkoda że twoje "wzmocnienia" w przypadku lekkiej stłuczki w tył auta przestawi całą jego konstrukcję :P

w przypadku rolki bał bym się nie tylko o swoje zdrowie ale i o zdrowie osób w promieniu kilometra, które mogły by dostać fragmentami klatki "bezpieczeństwa"

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 17:05   

Akurat te dinozaury wiedzą coś o tym i wiedzą ile z teorii przekłada się na praktykę i już nie jednego takiego poznali. Projektów zawsze jest mnóstwo tak więc lepiej się pochwalić tym co już zrobione i stoi a nie co się zamierza. Co do lusterek z ibizy wg mnie one są stanowczo za duże i trab będzie wyglądał nieproporcjonalnie z nimi a do tego komicznie.

Piotr Kucharski (kuchar)
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 18:21   

skoro było o dinozaurach....
Jako świadomy dinozaur w tym środowisku, powiem niewiele w bieżącym akurat temacie, bo po obejrzeniu galerii pt. "Panzertrabant" ręce i inne członki mi opadły, a mnogość abstrakcyjnych tematów zakładana przez kolegę XXL mnie mocno osłabiła. Jeżeli te zaplanowane "modyfikacje i usprawnienia" mają wyglądać tak, jak spawy na tym żelastwie wkomponowanym z miarę zdrową, bądź co bądź, karoserię, to Ty XXL znajdź lepiej inne hobby, bo zrobisz krzywdę własnej rodzinie. A jak wiemy, rodzina jest najważniejsza :) Czy Ty nie zdajesz sobie sprawy, że węzeł typu: tregra-blacha grub. 0,8 mm nie ma żadnej wytrzymałości? Nawet gdy grubo obsmarkasz (bo to akurat widzę) migiem.
Poza tym: nie mam nic przeciwko modyfikacjom, uważam, że nie każdy trabant musi być 100% oryginalny z Niemcem w bagażniku. Wystarczy, aby był sprawny i nie zagrażał w ruchu.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 21:16   

No a porucz wypowiedzi na temat moich spawów usłyszę jeszcze coś o lusterkach. Voo Doo mi się wydaje że to chyba najmniejsze lusterka tego typu jakie na razie widziałem. Chociaż muszę zrobić fotki tej ibizie i może zmierzę lusterko na razie mam od skody bodajże octawi i rozmiarowo się nie gryzie ale jest na trójkącie w szybie a to mi przeszkadza.

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 22:52   

Od porsche wlbo Corrado poszukaj tez takie na stopce sa.
Co do wzmosnień to nie bede sie wpowiadal :P Twoj trab i twoje zycie.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-10-13, 00:39   

TrabiVR6 dziękuję za normalną wypowiedź a co do lusterek to na porsche raczej mnie nie stać bo gdyby było mnie stać to na migomat i piękniejsze spawy też. Mechanizm podnoszenia szyb jest od omegi B za grosze bo 20zł w bardzo dobrym stanie i ma funkcję komfort (programowalne działanie szyby i domykanie z alarmu) i zabezpieczenie przeciwko zgnieceniu np. ręki lub szyi i to działa nawet przy szybie od trabika ale niestety niema raczej opcji żeby założyć je bez zdjęcia poszycia i inaczej jak są u mnie. Trzeba dać taką poprzeczkę w drzwi jak ja mam oczywiście delikatniejsza dla potrzeb samej szyby. Można nim sterować byle jakim włącznikiem nawet tymi micro od elektroniki bo maja wbudowany przekaźnik.

Krzysiek Sawicki
Gość
Wysłany: 2010-11-16, 14:40   

co do lusterek to też nad tym sie zastanawiam...
może od audi 80 albo Corsy D. Takie moje sugestie.

Krzysiek Sawicki
Gość
Wysłany: 2010-11-16, 15:01   

albo deawoo matiz. czy on w ogóle ma elektryczne?

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-11-16, 22:14   

matiz niema elektryków! a od audi drogo i za wiele nie oferują (od grande punto są za 100 zł nówki ale trochę duże) a ja będę polował za jakimiś tańszymi fule elektrik ze składaniem od najnowszego leona

lustereczko powiedz ...

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-11-16, 22:15   

co do lusterek od matiza można podkleić maty grzewcze jak ci nie potrzebne elektryczne sterowanie!

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2010-11-17, 09:02   

a może takie

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-11-17, 11:58   

Skoro trampka uważasz za ciężarówkę to proszę bardzo.

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2010-11-17, 13:43   

Hmm ale za to jaka widoczność

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi