|
Uszczelka miski olejowej |
| Autor |
Wiadomość |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-01-04, 18:08
|
|
|
| W sumie to co wyprawiają mechanicy w polsce to nawet tej czapki gruszek nie jest warte,tylko guma i ciasne dzwi!!!.Napisałem ze ta operacja w warsztacie jest pozbawiona sensu(dałem przykładowy koszt tej przyjemnosci) to jak sie ma mozliwosci to zrobic to samemu albo jak sie kase juz pcha to juz lepiej dołozyc i o 1.3 mysleć. |
|
|
|
 |
panmajor
Gość
|
Wysłany: 2010-01-04, 19:51
|
|
|
| Zgadza się,ciężko znależć warsztat w którym podejdą ze zrozumieniem zajawki właściciela,i fachowością do jego auta.A z drugiej strony, za mniej jak 120pln poprostu nie opłaca się mechanikowi podchodzić do tematu.W brew pozorom,żeby to zrobić dobrze i fachowo,troszkę czasu trzeba poświęcić,a koszty pracy nie są małe dla kogoś kto prowadzi warsztat w naszym pięknym kraju.:) |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-01-04, 20:05
|
|
|
Nie chodzi o kase tylko o podejscie bo pare razy korzystałem z warsztatow (teraz sam walcze z maszyną a mechanik jak jest naprawde potrzebny np jakies regulacje czy cos tego typu) bo czasami mechanik za 20 zł lepiej zrobił niz ten za 200
A to ze za jakosc sie płaci wiem ale cena nie zawsze idzie z jakośćią.A tak jak sie patrzy coraz mniej jest dobrych mechaników starej daty teraz to sie tylko oleje wymienia i koła wyważa. |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2010-01-05, 07:24
|
|
|
jak sie kase juz pcha to juz lepiej dołozyc i o 1.3 mysleć
Nie do końca. Sam silnik to nie wszystko. Trzeba zmienić rozrząd, płyny, można uszczelkę miski profilaktycznie, a to się okaże że sprzęgło takie sobie i skoro na wierzchu to lepiej teraz wymienić niż za pół roku znowu rozkręcać - można wymieniać długo, tak więc taka zmiana to nie tylko cena silnika. |
|
|
|
 |
panmajor
Gość
|
Wysłany: 2010-01-05, 14:52
|
|
|
| Jasne że tak,ale wielu się wydaje że,szkłem się dupsko da podetrzeć. |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-01-05, 17:40
|
|
|
| Widze ze ktos wybiurczo czyta, mnie chodzi o to zeby poczekac dołozyc i jak najwiecej przy jednej robocie zrobic jak najwiecej |
|
|
|
 |
panmajor
Gość
|
Wysłany: 2010-01-05, 18:42
|
|
|
| Logistyka przedsięwzięcia,a co do szmalu to i tak zawsze się znajdzie taki co dał za usługę czy część zamienną mniej. |
|
|
|
 |
|
|