Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Uszczelka miski olejowej
Autor Wiadomość
Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-01-04, 18:08   

W sumie to co wyprawiają mechanicy w polsce to nawet tej czapki gruszek nie jest warte,tylko guma i ciasne dzwi!!!.Napisałem ze ta operacja w warsztacie jest pozbawiona sensu(dałem przykładowy koszt tej przyjemnosci) to jak sie ma mozliwosci to zrobic to samemu albo jak sie kase juz pcha to juz lepiej dołozyc i o 1.3 mysleć.

panmajor
Gość
Wysłany: 2010-01-04, 19:51   

Zgadza się,ciężko znależć warsztat w którym podejdą ze zrozumieniem zajawki właściciela,i fachowością do jego auta.A z drugiej strony, za mniej jak 120pln poprostu nie opłaca się mechanikowi podchodzić do tematu.W brew pozorom,żeby to zrobić dobrze i fachowo,troszkę czasu trzeba poświęcić,a koszty pracy nie są małe dla kogoś kto prowadzi warsztat w naszym pięknym kraju.:)

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-01-04, 20:05   

Nie chodzi o kase tylko o podejscie bo pare razy korzystałem z warsztatow (teraz sam walcze z maszyną a mechanik jak jest naprawde potrzebny np jakies regulacje czy cos tego typu) bo czasami mechanik za 20 zł lepiej zrobił niz ten za 200
A to ze za jakosc sie płaci wiem ale cena nie zawsze idzie z jakośćią.A tak jak sie patrzy coraz mniej jest dobrych mechaników starej daty teraz to sie tylko oleje wymienia i koła wyważa.

papieju
Gość
Wysłany: 2010-01-05, 07:24   

jak sie kase juz pcha to juz lepiej dołozyc i o 1.3 mysleć
Nie do końca. Sam silnik to nie wszystko. Trzeba zmienić rozrząd, płyny, można uszczelkę miski profilaktycznie, a to się okaże że sprzęgło takie sobie i skoro na wierzchu to lepiej teraz wymienić niż za pół roku znowu rozkręcać - można wymieniać długo, tak więc taka zmiana to nie tylko cena silnika.

panmajor
Gość
Wysłany: 2010-01-05, 14:52   

Jasne że tak,ale wielu się wydaje że,szkłem się dupsko da podetrzeć.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-01-05, 17:40   

Widze ze ktos wybiurczo czyta, mnie chodzi o to zeby poczekac dołozyc i jak najwiecej przy jednej robocie zrobic jak najwiecej

panmajor
Gość
Wysłany: 2010-01-05, 18:42   

Logistyka przedsięwzięcia,a co do szmalu to i tak zawsze się znajdzie taki co dał za usługę czy część zamienną mniej.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi