|
Problem z założeniem bębnów |
| Autor |
Wiadomość |
kat605
Gość
|
Wysłany: 2009-02-08, 13:25
|
|
|
WItam wszystkich trabanciarzy, na forum jestm nowy choc trabanta posiadam juz od ladnych paru lat.
mam pytanko gdyz moj Helmut stracil hamulce, po dlozszym staniu poprostu nie hamuje, wczesniej hamowal tylko na 3kola. Jestem z moja trabancina we Francji i jestem zdany tylko na domowe metody.
pytanko odnosnie bebnow: jak je sciagnac, nie moge odkrecic sroby centralnej, nie macie na to jakis sposobow przypadkiem?
z gory wielkie dzieki za wszelka pomoc...pozdro dla wszystkich milosnikow. |
|
|
|
 |
Grzegorz B.(bolek)Katowic
Gość
|
Wysłany: 2009-02-08, 13:42
|
|
|
| Prawdopodobnie wyciekł Ci płyn hamulcowy w czasie tego postoju,być może przez te koło które wcześniej nie hamowało,do odkręcenia potrzebujesz klucz nasadowy i długie ramie do tego :D albo młot i przecinak,a jeśli po odkręceniu śruby tez nie będzie chciał zejść,co jest bardzo prawdopodobne,to musisz bęben potraktować młotem(z wyczuciem) :D |
|
|
|
 |
kat605
Gość
|
Wysłany: 2009-02-11, 01:30
|
|
|
| dzieki bardzo za pomoc, dzisiaj trabi zostal wstawiony do garazu i jutro atakuje...fakt, ze plynu juz minimum i chamulec wchodzi w ziemie. jutro wszystko zdemontuje i dam znac co i jak. dzieki, pozDDRo;) |
|
|
|
 |
kat605
Gość
|
Wysłany: 2009-02-14, 13:05
|
|
|
| witam ponownie, mozecie mi moze powiedziec czy do zdjecia bebna na tyle trzeba odkrecac centralna srube?? gdyz mam problem bo nie posiadam takiego klucza (to chyba 35 bedzie) z przodu beben zszedl bez odkrecania. Z tylu niestety nawet nie chce drgnac...moze macie jakas technike? pozdrawaim |
|
|
|
 |
Pelu
Gość
|
Wysłany: 2009-02-14, 13:37
|
|
|
nie wiem jak w 2-takcie,ale w polowce trzeba, klucz 36
pozdrawiam |
|
|
|
 |
WeT(macq)
Gość
|
Wysłany: 2009-02-14, 15:56
|
|
|
| w 2t nie trzeba odkrecac centralnej, wystarczy odkrecic mala srubke, ktora mocuje beben do piasty. Tylko, ze bez sciagania piasty gowno zrobisz. Odkrec i sciag beben z piasta. |
|
|
|
 |
|
|