Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Vmax 100 km/h i więcej nie chce jechać. Co jest nie tak?
Autor Wiadomość
Bochen
Gość
Wysłany: 2008-12-21, 19:28   

mysle ze jednak zmiana tlumika bedzie rozwiazaniem Twojego problemu. jezeli chodzi o jakość benzyny, to weź pod uwagę na jakiej liczbie oktanowej jezdziły te auta w czasach prlu. w tym roku zatankowałem na ukrainie jakas benzyne chyba 80 oktanow i problemów nie było zadnych.

Barył
Gość
Wysłany: 2008-12-21, 22:13   

Qbs Kiedyś lałem ten dodatek do simsona, jak robiłem remont to na powierzchni tłoka i na ściankach cylindra była taka lepka powłoka. Od tej pory tego nie używam.

Bochen Jak by był orginalny tłumik było by fajnie, napewno chodził by całkiem inaczej.
Tylko skąd tu wziąść orginalny tłumik w dobrym stanie i za jakieś rozsądne pieniądze?

ZBuK
Gość
Wysłany: 2008-12-22, 09:13   

Przedni tłumik ma OGROMNE znacznie - u mnie po zmianie na oryginała autko dostało jakby 4 konie więcej... A dobry tłumik za rozsądne pieniądze? Szukać po necie - dziadki mają po szopach i garażach i jak im się odchodzi do wieczności, synowie bądź wnukowie robią porządki...

wartborgini
Gość
Wysłany: 2008-12-22, 20:03   

trabantem 601 to więcej jak 60km/h strach jechać, ba - trabantem to WOGÓLE strach jechać ;-) więc moim zdaniem jest ok.

wiedziałem ze TY to napiszesz :)
wesołych świat Wartku-Bogini
Q

Ptak
Gość
Wysłany: 2008-12-22, 23:04   

a to nie jest tak przypadkiem że jak jedzie szybciej niż instrukcja podaje to że zepsuty? :P haha

maxxx601
Gość
Wysłany: 2008-12-28, 15:43   

może cykać uszczelka pod głowicą. nie leje się tam?

Pudzian
Gość
Wysłany: 2008-12-28, 17:47   

Wiec i ja przyłacze sie do tematu otóż po wymnianie gaznika przedniego tłumika i silnika moge jechac tylko 80 góra 90. Zauwarzyłem ze jak pociagne ssanie na pare sekund i schowam je spowrotem to auto jakby dostało poweru i jedzie szybciej tak do 90 w czym moze byc problem wymieniłem swiece cewki zapłonowe i kable WN poziom paliwa w gazniku jest oki

Pudzian
Gość
Wysłany: 2009-01-04, 00:59   

Po krótkich testach czyli auto na chodzie na luzie gazuje do max obrotów i gasnie mi jak osiagnie max obroty. Jak zgasnie odpala bez problemu i jak znowu go w gaz to znowu gasnie moze kiedys ktos miał taki problem

Hajs
Gość
Wysłany: 2009-01-04, 01:11   

A co sie dzieje, gdy podczas jazdy depniesz "do dechy" ? Tez gaśnie?

Ja stawiam na zatkana głowna dysze paliwa, lub krórąś rurke emulcyjną, słowem masz gaźnik do czyszczenia.

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2009-01-04, 09:12   

cześć może też gasnąć jeśli masz za niski poziom paliwa ustawiony , bo w trakcie gazowania wypali wszystko a nie zdąrzy się jeszcze komora napełnić i poprostu zgaśnie, po chwili się napełni odpala bez problemu. weź np na 2 biegu go przegoń tak porządnie i wyrzuć na luz ,jeśli zgaśnie to jest o czym piszę .Pozdrawiam

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-01-04, 13:12   

jak masz podpiety ekonomizer to odepnij go i poprowadz przewod paliwa bezposrednio z baku do gaznika. powinno rozwiazac problem.

Grzegorz B.(bolek)Katowic
Gość
Wysłany: 2009-01-04, 15:05   

zapchany kranik tez może bycz przyczyną...

Barył
Gość
Wysłany: 2009-03-04, 01:38   

Po 2 miesięcznej przerwie w grzebaniu przy trampku spowodowanej brakiem przeglądu, wróćmy do mojego problemu prędkości.

A więc tak, ustawiłem zapłon stroboskopem tak jak pisał Magik, zatankowałem dobre paliwko w wawie, sprawdziłem też ustawienie pływaka.
Poprzeciągałem go troche na biegach, i tak na dwójce wyciąga 50 km/h, na trójce ledwie 80 km/h, a na czwórce jak się bójną z górki było prawie 110.
Ale jak się prosta pozioma zaczęła znowu spadło do 100 km/h.
Coś tu jest nie tak, ale nie wiem już co. Na połowie gazu jade z taką samą prędkością (100 km/h) jak na pełnym gazie, beznadzieja :(
Już zaczynam podejrzewać że to może być wina gaźnika, tyle że to jeden z moich najlepszych gaźników(najmniej pali).
Chyba będe musiał poświęcić cały dzień i posprawdzać jak jeździ na innych gaźnikach.

A może macie jeszcze jakieś pomysły co może być przyczyną?

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-03-04, 18:59   

yyyy 80 na trojce to jest słabo? panie w instrukcji napisane ze max to 100, a skoro leci z gorki to 110 to jest ok. wez pod uwage przy tej predkosci i slabym silniku czynnik wiatru, opory na lozyskach, moze juz nie taka swietna kondycje tego silnika. To nie jest demon predkosci! poza tym sprawdz na innym liczniku predkosc.

donkey
Gość
Wysłany: 2009-03-04, 19:10   

Barył - a w oponach ciśnienie sprawdziłeś?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi