|
Co zrobić z 601 z 1974r??? |
| Autor |
Wiadomość |
maxxx601
Gość
|
Wysłany: 2006-02-01, 18:30
|
|
|
To czy jest oryginalny sprawdzisz czy ma na grodzi (obok numeru nadwozia) wybity rocznik w formie czterech cyfr (dwie miesiac, dwie rok) czy jest jakas badziewna blaszka w stylu 601L lub "inna forma maskowania"
A co do swapow to uwazam ze jest to tuning po "najmniejszej linii oporu" i czesto tnac po kosztach (bez wymiany pomp i rozrzadu przy okazji). To np kupno astry 1.6 zamiast 1.4 to tuning? ;P
Prowadzi to do pewnego paradoksu gdy nowa jednostka jest mocniejsza ale tez znacznie ciezsza i efekty sa nie tak duze jak moznaby oczekiwac... |
|
|
|
 |
Michał Z-ski
Gość
|
Wysłany: 2006-02-01, 21:43
|
|
|
Witam! A ja zostawiłbym go w oryginale:)Nic nie zmieniałbym bo tak jak go stworzyła fabryka w Zwickau tak jest najpiękniejszy:) Chociaż to naprawdę zależy od gustu, tak jak ja nie przepadam za tuningiem tak inni mogą nie uznawać oryginału.. Zależy od upodobań:)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2006-02-02, 08:28
|
|
|
| A ja to bym go spalił, przecież to już stary grat... A tak na serio to german stajl tyle że felgi aluminiowe :) było by gites. |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2006-02-02, 18:40
|
|
|
| a ja sie pochwalę mam opcję kupić za 300zł 601 75rok 100% orginał wrona w dobrym stanie podwozie całe też silnik małuy przebieg pali na dotyk heheh i planuję go na glebe kolorek hmmmm nie wiem. alu i niski profil zderzaki okrągłe chrom ramki reflektorów chrom. Co o tym myślicie?? |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2006-02-02, 23:28
|
|
|
Czy praktycznie jedyna recepta to "german", tylko jednostkowe rady to pozostaw oryginalny?
"Gleba" fajnie wyglada to prawda, ale na ile to praktyczne rozwiazanie na nsze drogi?
Zwroccie uwage ze prawie 100% obnizonych Trabantow ktore mozna zobaczyc w Zwickau, a na ktorych sie wzorujecie nie jest uzywanych w ogole do codziennej jazdy! Jeszcze do tego zaloyc szerokie gumy - tez fajnie wyglada, ale po za tym? |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2006-02-02, 23:39
|
|
|
A kto mówi, że ma być praktycznie? Ma cieszyc oko właściciela i sprawiać mu frajdę. Jak kto woli, niektórzy praktycznie, a niektórzy z fantazją |
|
|
|
 |
Paweł Szajna
Gość
|
Wysłany: 2006-02-03, 14:42
|
|
|
Ludzie jestem tu nowy, ale mam trochę talentu i praktyki w przerabianiu wszystkiego :D i wiem ze z trabanta z 74r czy z 88r czy jakiego kolwiek mozna zrobić cudo, wystarczy trochę chęci i nawet nieduzo pieniędzy wystarczy pomyslec. I to zalezy od gustu uzytkownika trampka, jezeli ktos woli elegancję, oryginał to zrobi tak jak uwaza a jezeli ktos woli sport i total Tuning to zrobi go po swojej mysli, ale trabant to trabant "nie szata czyni trabanta" ;D on zawsze będzie mial swojego ducha i nic tego niezmieni.
P.S.
Nienawidze jak ludzie szpecą trabanty tymi badziewnymi brewkami na obramowkach lamp.
Pozdro dla wszystkich a szczegolnie dziewczyn ktore uwielbiają trabanty
Jak skończe swojego to porobie foty i się pochwale, a teraz zachęcam do kupna tapicerki z mojego trampka znudzila mi się juz i mam plany na nową http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84690903 |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2006-02-04, 08:40
|
|
|
| mój trabant jest z 78 roku ale z tego czasu to już chyba tylko rozklekotany silnik mu pozostał :) |
|
|
|
 |
Paweł Szajna
Gość
|
Wysłany: 2006-02-04, 14:51
|
|
|
| hehe nioto moj jest z 69 :D i co wy nato, nio ale karoseria jest chyba z 88 bo cos za dobrze się trzyma :p |
|
|
|
 |
maxxx601
Gość
|
Wysłany: 2006-02-04, 15:54
|
|
|
| gleba jest fajna ale trabik musi być zdrowy bo ci sie zmęczy nadwozie |
|
|
|
 |
Yankes
Gość
|
Wysłany: 2006-02-04, 16:35
|
|
|
| A mój cały jest z 65roku :P, tylko narazie jest nieruchomy:(. Tuningować to sobie mozna ale tak jak Arek.A jak ktoś niema zapału zdolności chęci i kasy to niech sobie odpuści.Ja jestem zwolennikiem T601 w orginale, Trabpolo to sobie przerabiajta jak chceta.PozDDRawiam |
|
|
|
 |
morti
Gość
|
Wysłany: 2006-02-04, 20:08
|
|
|
kiedys tu bylo tak ze jak sie tylko napisalo slowo gleba to byla wielka wija jak mozemy jak smiemy a teraz to CT prowadzi takie dysputy
ale german powroci a tam beda same najpiekniejsze gleby :D
ale GB ma racje to nie jest praktyczna sprawa :P ale co tam |
|
|
|
 |
emilia j.
Gość
|
Wysłany: 2006-02-08, 10:30
|
|
|
| dzięki Paweł :) |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2006-02-08, 23:27
|
|
|
Boden must sein :P
Nikt przeciez nie kaze "klasc" trabanta na glebe... mozna tez delikatnie obnizyc... ale ...najlepiej wyglada polozony na glebie... to fakt :D |
|
|
|
 |
Bartosz Lewandowski
Gość
|
Wysłany: 2006-02-09, 13:03
|
|
|
Mojego chyba znacie....
Dla mnie jedynym stylem jest "niemiec"... Grzegorzu jak ja po Łodzi daje rade latem smigać szrakiem... Co prawda na zime mam normalny samochód... ale Trabant to jest życie i styl... Jak jede swoim"niemcem" to wszyscy rozpoznaja mnie z daleka... a teraz w zime gdy On stoi i czeka na ciepłe dni jestem jakis taki cichociemny... jakbym nie mial znajomych na drogach..:P |
|
|
|
 |
|
|