Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[OC] Miałem poważna kolizję :(((
Autor Wiadomość
Ksycior
Gość
Wysłany: 2004-04-15, 18:31   

Panowie .spokojnie ,już wyjaśniam.Ten niby sprawca(pisze niby sprawca ponieważ 'On" nie przyznał sie do winy iż to "On" spowodował kolizje-twierdzi że jechał na zielonym i ostateczne orzeczenie kto tu był winny a kto nie bedzie wydane przez sąd grodzki do którego sprawa trafiła) również tak jak ja jest ubezpieczony w PZU.
A byłem dziś z JaJerem i załatwiłem tyle że wziąłem druk o zgłoszeniu szkody,czyli w sumie nic konkretnego.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-04-15, 19:25   

Przy takim autku jak Trabant sprawy wyceny szkody sa drazliwym tematem - jedynym wyjsciem zdaje sie wykupienie polisy "ochrony prawnej" na co mnie ostatnio namawial agent takiej firmy - jednak to kosztuje 210zl rocznie...
... myslal gosc ze wsrod trabanciarzy znajdzie klientow.

picek
Gość
Wysłany: 2004-04-15, 21:08   

W podobnej sprawie czekałem ponad 3 lata na wypłatę odszkodowania. Kobieta, która we mnie uderzyła uciekła z miejsca kolizji. Spisałem jej numer rejestracyjny i wezwałem policję. Jednak po odszukaniu jej i podczas pierwszej sprawy w kolegium nie przyznawała się do winy. W pierwszej sprawie uznali ją winną, ale wyrok był nieprawomocny, więc się odwołała. Dopiero sąd wyższej instancji też uznał ją winną. Wyrok był prawomocny i niezwłocznie po dostarczeniu wyroku do PZU zwrócili mi pieniądze za naprawę.

Ksycior
Gość
Wysłany: 2004-06-03, 19:35   

Witam.
Coś drgnąło w mojej sprawie ,a mianowicie.Mam już "rozliczenie szkody w pojeżdzie" i że by nei było niedomówień przepisze co mi przesłano.

Uprzejmie zawiadamiamy,ze z uwagi na zakres uszkodzeń pojazdu jego naprawa jest ekonomicznie nieuzasadniona i PZU S.A. nie pokryje kosztów ewentualnej naprawy.W związku z powyższym rozmiar szkody określony na podstawie różnicy pomiędzy wartością pojazdu wg stanu przed wypadkiem i jego wartością po wypadku.
Wysokość odszkodowania obliczonego od wartosci pojzadu brutto wynosi: 1500.00 zł.(słownie)
-wartość pojazdu wg stanu przed wypadkiem wynosi 1800.00zł brutto
-wartość pojazdu wg stanu po wypadku wynosi 300.00zł brutto

Jednocześnie informujemy,ze wypłata należnego odszkodowania nastąpi po ustaleniu odpowiedzialności PZU S.A. za powstałą szkode w terminie określonym w ogólnych warunkach ubezpieczenia.

No i dalej to już mniej ważne..

I tu moje zapytanie :co radzicie mi zrobić?? bo ja zamierzam się odwoływać.

pozDDRowy

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-06-03, 21:10   

1500 za 601 to chyba niezle - wiecej sie spodziewales?

Ksycior
Gość
Wysłany: 2004-06-03, 21:45   

No własnie "zasięgnąłem języka" i chyba pozostaje mi się cieszyć,że na tyle mi Traba wycenili.....także trzeba będzie przystać na tę kwotę.

majki601
Gość
Wysłany: 2004-06-03, 23:48   

Stary, to jest genialna kwota za zweitakta! ja bym brał i nie gadał! życzę powodzenia w reanimacji!? pozdrawiam

robak
Gość
Wysłany: 2004-06-04, 01:39   

w sumie to sam nie wiem. nie widzialem zniszczen, ale kwota wydaje sie byc rozsadna.

Piotr Świtała
Gość
Wysłany: 2004-06-04, 02:46   

Brać i nie gadać.Dołożyć i kupić 1.1 albo odłożyć i kupić 601.Jak sie da to wyklepac:)

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-06-04, 18:50   

Haha, niezle dostales i tak. Ja sie pieprzylem 2 miesiace z rzeczoznawcami i dostalem 2000 (polowka). Az dziw mnie bierze, ze wartosc pojazdu przed wypadkiem to 1800zl... moja polowka w grudniu miala byc ponoc warta 2000zl (wg eurotax). Rzeczoznawca krecac nosem podniosl mi wartosc do 4000 (zenada - rzeczoznawcy to takie buce co maja tabelki, ksiazeczki i na tej podstawie licza wartosc auta. zueplnie nie biora pod uwage wartosci unikatowej elementow auta [no chyba, ze zarejestrowany jest na zoltych blachach]), dzieki temu dostalem 2000zl a nie 900 ;(.

A co do ubezpieczenia prawnego. To dobra rzecz, pod warunkiem, ze ma sie ubezpieczenie AC (to udokumentowanie wartosci pojazdu), a to zawrzec na trabanta jest dosc trudno. Bez AC nic nie pomoga.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi