Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
1.1 maglownica
Autor Wiadomość
Forest
Gość
Wysłany: 2007-10-25, 09:23   

Zastanawiam sie z kąd w środku wzieły sie śmieci ? czy była guma popękana>? Weź rozbierz ją i zobacz gdzie dokładnie masz luz. I najlepiej jechać do jakiegoś ślusarza/tokarza bo w zakładzie gdzie regenerują maglownice ściagną z Ciebie troche $$ albo przyjedź do Przemyśla to Ci zrobie za browarka :) pozdro

Bartosz S.
Gość
Wysłany: 2007-10-25, 09:54   

Jedna guma (sprezynka) ma dziurke.
Syf wygladal jak rdzawy pyl.
W weekend sie biore za magiel :D

Forest
Gość
Wysłany: 2007-10-25, 11:56   

Jak będziesz wybijał tulejke to wykręć taki prostokąt co trzyma ośke. Lepiej będzie Ci ją wybić i nieponiszczysz jej. Jak byś miał problemy to chętnie pomoge pozdro

pawelek_nv
Gość
Wysłany: 2007-12-14, 13:00   

Ja z kolei mam taki oto problem. Pewnego razu tak nagle pojawiły się takie głośne stuki, które były bardzo wyczuwalne na kierownicy. Co dziwne przy skręcie w prawo kierownica miała w pewnym momencie opór, ale do pokonania i później już przez chwilę nie stukało. Ściągnąłem tę harmonijkę i okazało się, że wypadła mi ta tulejka, ta taka plastikowa. Przy skręcie w prawo to ramię, do którego są przykręcone końcówki drążków wpychało tę tulejkę w korpus i dlatego luzy znikały. Patrzyłem do książki i tam jest jakieś zabezpieczenie narysowane na schemacie. U mnie jakimś dziwnym trafem to zabezpieczenie wypadło czy rozsypało się, nie wiem, bo i przy okazji zobaczyłem, że mam pękniętą tę gumową harmonijkę. Co tam ma być? Jakiś seger czy co?
A i jeszcze jedno pytanie. Co to może być? Czasami jak przyspieszam, to samochód ucieka na prawo, jak zdejmę noge z gazu, to ucieka na lewo? Trampek się nie łamie, luzów nigdzie nie ma (poza tym co czasami się pokazuje na przekładni). Głupi jestem. Posprawdzałem wszystko i nic znaleźć nie mogę.

halogen
Gość
Wysłany: 2007-12-14, 13:14   

mi kiedys w dieselu takim zabytkowym na lewo przy zmianie biegu rwał ale to poduszka była;/

Eagle
Gość
Wysłany: 2007-12-14, 17:01   

Te obiawy o których mówisz mogą świadczyć o wybitych bądż zużytych tulejach wahaczy przednich lub złej zbieżności.

g-olab
Gość
Wysłany: 2007-12-16, 21:17   

ja regenerowałem w motirexie i średnio jestem zadowolony z naprawy

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-07-20, 12:32   

Z tego wychodzi, że nawet regenerowana maglownica ma swoje wady. Stąd pytanie: Czy ktoś w 1.1 ma wsadzoną inną niż trabowa maglownica? Bo zdaje się że w innych autach problem drżenia nie występuje.

Mici
Gość
Wysłany: 2008-07-21, 14:50   

Witam
Właśnie na przeglądzie wyszło że mam luzy w przekładni, padło na tulejki (nawet lekko kręcąc kierownicą widać że zębatka chodzi na boki). No i mam pytanie - gdzie w Wawie można dostać taki teflon skrawalny o jakim pisał Forest, gdzie znaleźć sensownego tokarza i jak mu wyjaśnić jakie ma zrobić średnice? Ma ktoś rysunki wykonawcze tych tulei? Czy też wziąć elementy przekładni "na przymiarkę"?
Druga opcja - czy da się bez przeróbek włożyć maglownicę z 601? Czy może czymś się różnią?
PozDDRo

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-07-22, 10:48   

Maglownica od 601 jest troche inna niż w 1.1 i nie pasuje a na pewno nie bez przeróbek.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi