|
silnik vw 1.8 na gazniku ze skrzynia w trabim??? |
| Autor |
Wiadomość |
bartrowiej
Gość
|
Wysłany: 2007-03-23, 18:55
|
|
|
| Kolega Piotr jest z Bochni, ma traba, a ja go nie znam. Nie może być... Ty chyba trzymasz tego traba w garażu pod pierzyną, bo ja Cię jeszcze nie widziałem na mieście.... A traby z Bochni można niestety policzyć na palcach jednej ręki. Mam nadzieję, że się kiedyś spotkamy na drodze.pozDDRo :) |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2007-03-24, 13:08
|
|
|
Witam
pytanie zasadnicze
czym dla was jest przerabianie komory ???
czy rozcięcie błotnika(nadkola)i wklepanioe go pare cm to juz jest przeróbka ??? jeśli tak to przykro mi ale naruszacie komore
do tego zmniejszy wam się minimalnie skręt , bo skrzynia kawałek wystaje
do tego kupe innych pierdół jakie napotkacie po drodze :)
generalnie spoko, wkładajcie bo się zmieści, komora nie jest za mała
pozdrawiam |
|
|
|
 |
bartekp
Gość
|
Wysłany: 2007-03-24, 15:36
|
|
|
| Dzieki bardzo za pomoc,wreszcie ktos pozadnie odpowiedzial!! Wielkie dzieki, pozdrawiam |
|
|
|
 |
czubek
Gość
|
Wysłany: 2007-03-24, 15:44
|
|
|
jak zmieniacie na silnik ze skrzynią z golfa to jak się ma sprawa z przegubami. czy pasują z trabanta czy trzeba z golfa, czy coś trzeba przerabiać jak daje się przeguby z golfa.
czy bierzemy z golfa i zakładamy i po sprawie bez problemów?? |
|
|
|
 |
czubek
Gość
|
Wysłany: 2007-03-24, 15:52
|
|
|
| na co trzeba zwracać szczególną uwagę przy wkładaniu silnika ze skrzynią z golfa? |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2007-03-24, 20:56
|
|
|
| kompletne przeguby i półosie zakładasz z golfa , należy je odpowiednio skrócić , od strony piasty będzie podtoczenie na przegubie ale to sami zobaczycie dlaczego |
|
|
|
 |
bartekp
Gość
|
Wysłany: 2007-03-24, 21:00
|
|
|
| Dzieki Arek |
|
|
|
 |
czubek
Gość
|
Wysłany: 2007-03-25, 10:00
|
|
|
jak byś mógł przesłać jakieś rysunki w którym miejscu skracasz półoś to bym był wdzięczny, bo trochę nie jaże
dzięki |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2007-03-25, 13:14
|
|
|
| Zazwyczaj robi sie to w połowie , ale skracanie półosi radził bym zostawić Osobom warsztatom które to juz robiły, mają doświadczenie w tego typu łączeniach |
|
|
|
 |
czubek
Gość
|
Wysłany: 2007-03-25, 15:49
|
|
|
| dzięki za wyjaśnienie |
|
|
|
 |
bartekp
Gość
|
Wysłany: 2007-04-02, 16:11
|
|
|
| Troche lipa ze skracaniem polosi, a moze ktos wie dokladnie ile za dlugie sa?? |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2007-04-02, 20:04
|
|
|
u każdego inaczej
co z tego ze podam ci moje długości jak ty zawiesisz inaczej motor ?? |
|
|
|
 |
Piotr Stańczewski
Gość
|
Wysłany: 2007-06-10, 23:24
|
|
|
kilka dni temu probowalem takich jednych namowic czy by czasem nie wrzucili do trabika 1.6 od golfa (tak sie zlozylo ze brat tam golfa zawozi co by mu przerzucili z 1.6 na gti i tak sobie wymyslilem ze moj trabik tez u nich stoi, wiec moze...), ale niestety, po ogledzinach wyciagnietego silnika z golfa i zagladnieciu pod mache w tabim, stwierdzili ze mocowaia calkowicie gdzie indziej... ze duzo przerobek... i ze nie bardzo to widza... :(
A juz myslalem ze bede mial upragniona 5'tke (na mocy az tak bardzo mi nie zalezy.... ) |
|
|
|
 |
Piotr Stańczewski
Gość
|
Wysłany: 2007-06-11, 23:36
|
|
|
| milem nadzieje ze moze ktos naswietli jakis patent na zamocowanie silnika 1.6 z golfa w trabie, ja niestety tak techniczny nie jestem, a chlopki co ich probowalem namowic przekladki robia, ale raczej nie sa zainteresowani praca tworcza, moze gdybym dostarczyl im instrukcje (ala ta ze wzmocneniami mocowania tylnych wachaczy) to cos by zdzialali.... |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2007-06-12, 05:50
|
|
|
Czyli kowale nie mechaniki :) A mocowania silnika w nadwoziu robi sie tam gdzie wypadają one po przyłozeniu silnika:P
Ja dziśaj zaczynam właśnie kolejną przekładeczke, upycham PF-a pod maseczke. Ten silniczek jest moim zdaniem kompromisem między mocą a apetytem na paliwko:) |
|
|
|
 |
|
|