Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciekawe artykuły - usprawnienia trabanta w miesięczniku Zrób
Autor Wiadomość
Kozak
Gość
Wysłany: 2006-12-10, 22:47   

Napewno czy antenę zamontujesz po lewej czy po prawej nie ma to znaczenia. Zapeniam Was jako doświadczony elektronik. A co do ukrycia tematu to dobry pomysł. Można zrobić osobny temat i aby go czytać potrzebny jest log. A tam baza różnych pomysłów na zabezpieczenia

Spike Spiegel
Gość
Wysłany: 2006-12-11, 16:36   

Brzęczek do kierunków można zrobić samemu ale szkoda roboty przykro mi bumar1 ale nie zgodzę się z tobą. Można to wykombinować prosciej i taniej nie kupując sygnalizator a jedynie sam brzęczyk (koszt około 3zł) którego kabelki montuje się: + do kontrolki kierunków, a - do dowolnego brązowego (masowego) przewodu przy liczniku.

Co do kontrolek i pozycji LED to znowu się nie zgodzę. Obecnie ceny takich "dynksów" na allegro są śmiesznie małe, a ich jakość jest w miarę dobra.

Co do anteny, to też stwierdziłem, że nie ma to znaczenia, a wytłumaczenie "dlaczego Zwickau zaleciło montaż anteny po stronie pasażera" jest banalne :] (o czym sam sie przekonałem). Poprzednia moja antena była marki pękająca, zardzewiała Unitra, montowana po stronie kierowcy. Wszystko okej itd, problem pojawił się z elektryczną anteną :/ jej mechanizm jest ogromny i przez to trzeba ciąć półkę a dostęp do kabli oraz cięgna maski jest zerowy :/ Dlatego sam eksperymentuje nad przesunięciem cięgna maski :]

Bross, masz dobry pomysł na żucanbie tylko wstępnego info a na priva dokładniejsze info

Jeszcze jeśli chodzi o przeróbki, to napewno dobrym patententem jest zdjęcie deski rozdzielczej i zrobienie z kabli wiązek poprzez sklejenie ich tasą izolacyjną i dobre przymocowanie do ściany czołowej (nie tylko wygląda to ładniej i jest prostsze w naprawie, ale niweluje stukanie kabli podczas jazdy

Spike Spiegel
Gość
Wysłany: 2006-12-23, 11:10   

Tak samo, jak ostatnio w czasie deszczu się przekonałem :) DFobrym patentem jest użycie gęstego silikonu (czarnego od razu mówię, nie białego) do przyklejenia okien do nadwozia. Nie ma szans zeby coś ciekło. Jeśłi chodzi o uszczelnienie poszyc, to dobrym sposobem jest uszczelniacz do wydechów w puszcze. Trzyma jak cholera a przy tym nie przepuszcza niczego

Marcin "bydle&am
Gość
Wysłany: 2007-01-03, 16:10   

Kozak mozesz napisac cos wiecej o tej przerobce wskaznika zuzycia paliwa na obrotomierz? Masz jakis schemat, moze zdjecia z "akcji"? :-)

Spike Spiegel
Gość
Wysłany: 2007-01-06, 00:52   

Jest na stronie klubu Wartburg Zone. do ekonomizera od 353, ale nie wiem czy to w 601 zadziała

Spike Spiegel
Gość
Wysłany: 2007-01-13, 10:15   

Ja zrobiłem u siebie ciekawą moim zdaniem przeróbkę, szczególnie ważną (w bardzo małej ilośći przypadków ale jednak). Problem polegał na tym, jak zamontować antenę elektrycznie wysuwaną po stronie kierowcy (tam miałem otwór zrobiony przez poprzedniego właściciela). Niestety jest to kosztem czegoś, a mianowicie kawałka półki pod deską roździelczą i cięgna zimnego nawiewu (zamiast niego mam cięgno otwierania maski)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi