Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ceny czesci
Autor Wiadomość
miedelnica
Gość
Wysłany: 2010-04-12, 22:33   

ja znalazłem gościa na allegro co gnie i tnie blachy. wysłałem mu wymiary i za 5 dni przyszły do domu gotowe produkty. Ty wybierasz grubość i rodzaj blachy.
Za 2 nadproża (600) dałem 35 pln co uważam za darmo (to koszt jednego do 601 i to węgierskiego)

Progi polecam z motirexu. rurki na lewarek profesjonalnie wykonane (progi są dłuższe niż oryginały i dzięki temu oba otwory lewarkowe się zmieściły - dużo roboty odpada). koszt 120 pln za komplet z przesyłką co też uważam za tanią opcję.

Obie powyższe opcje przychodzą do domu niezabezpieczone (goła blacha). Ale fakt jest taki, że nawet jak znajdziesz oryginały to i tak są zawsze poobijane, lakier w wielu miejscach jest odpryśnięty od przechowywania więc i tak trzeba od zera malować. a przynajmniej przy spawaniu Ci się lakier nie pali.
podsumowując dla mnie oryginały straciły zupełnie na wartości i same plusy należą się manufakturze. Jak napisał Magik jakość blach jest porównywalna o ile nie z przewagą dla nówek. Jedynie gdzie bym myślał o oryginałach to nadproża do 601/1.1 bo te węgierskie lubią nie pasować, a u oryginałów się to raczej nie zdaża

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi