Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Gaśnie (Gaźnik, zapłon?)
Autor Wiadomość
mitek
Gość
Wysłany: 2006-09-17, 22:44   

mi się nie chce wierzyć w rzeczy typu ekonomizer mi zamulał auto. Musiał być przytkany lub mieć zatarte śmigiełko. No cóż lepiej jest coś od razu wywalić, zamiast spróbować naprawić :-) a co do silnika to widziałem trabba z podobnymi objawami i okazało się że silnik łapał lewe powietrze. Mi to też wygląda na gaźnik najlepiej porządnie przeczyść. Kędzior a skład mieszanki regulowałeś kiedyś? na ssaniu silnik dostaję bogatszą mieszankę. a objawy u ciebie mogły by wskazywać na ustawioną zbyt ubogą mieszankę. takie ma0łe pytanie: jak zaciągniesz ssanie na wolnych obrotach to silnik dławi się i gaśnie, czy zaczyna się wkręcać na obroty? prawidłowo powinien zgasnąć, osobiście raz widziałem gaźnik który z pełnym ssaniem wkręcał się na obroty i ani śladu zalania

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-09-18, 06:59   

no właśnie mojego na ssaniu nie zalewa a to dziwne, co do regulacji, gażnik kupiłem nówkę i nic przynim nie bylo grzebane, tylko wolne obroty ktore cieżko było ustawić. Gaźnik nigdy nie był rozbieany, są jeszcze plomby.

Pyralginum
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 22:57   

Mi tez gasnie trab.. na wysokie obroty wkrecasie dobrze i jedzie dobrze ale jak mus padaja to chwile sie pokreci i zaraz zdycha... o co chodzi z tym lewym powietrzem? jak rozbieralem silnik tozauwazylem ze tam gdzie sa przyslony jestniezle porysowany jakby pasek tam dostawal albo cos... moze to być przez to?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi