|
CB jak macie zamontowane anteny? |
| Autor |
Wiadomość |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2006-06-29, 17:07
|
|
|
| wybrałem wariant mocowania by Alan:) Jest nie źle. |
|
|
|
 |
sintesi85
Gość
|
Wysłany: 2007-03-20, 11:20
|
|
|
| A czy mozna dać na dachu z tyłu i pod antene pociągnąć mase do ramy samochodu ?? BEdzie to ???????????????? |
|
|
|
 |
pelu-p
Gość
|
Wysłany: 2007-03-21, 17:51
|
|
|
| sintesi ja tak mam zamontowane wlasnie i dziala bez zarzutu |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2007-03-21, 18:03
|
|
|
| a Jajer ma na miejscu wycieraczki w tylniej klapie kombiaka :] |
|
|
|
 |
sintesi85
Gość
|
Wysłany: 2007-03-22, 02:01
|
|
|
Hehe spoko Pelu . :D:D
JEszcze mam opcje taką żeby od spodu dachu dac kawałek blachy tak 30cmx30cm ,i skręcić z anteną , czytałem ze takie rozwiaznie powinno tez dac dobrą przeciwwage :)
Na dniach bede montował radyjko więc trzeba bedzie próbować wszystkiego przy strojeniu anteny . Pozdroo.. |
|
|
|
 |
Piotrek "Cameleo
Gość
|
Wysłany: 2007-03-27, 12:25
|
|
|
ja mam centralnie na dachu, uchwyt "oczko". Niestety inwazyjnie (otwór przez dach). Masy nie szukałem, kabel antenowy jest zmasowany (sam się zdziwiłem). Jak chcesz zrobię fotki i wrzucę do netu. Antenę skręcam "motylkiem" lub "10". Nic nie cieknie, szczelny uchwyt, poprostu gitara :)
Dach to najlepsze miejsce - najwyższy punkt-najlepszy zasięg. Wcześniej miałem uchwyt stsosowany na pokrywy bagażnika typu sedan. Zamontowałem go w lewym "rogu" z tyłu dachu. Nic nie trzeba wiercić (ja dla pewności przewierciłem i blaszkę od uchwytu i dach). Też była gitara.
Jeśli Cię to interere to poszukam fotki. Przewód puściłem pod lewą tylną "lotką".
pozDDRo |
|
|
|
 |
sintesi85
Gość
|
Wysłany: 2007-03-29, 22:34
|
|
|
| juz zamontowałem. Antena na dachy pod spodem blacha i gitara . Z masa czy bez nie widziałem róznicy :)) Słyszą mnie czyściutko, a ja innych tez :) gitara |
|
|
|
 |
robak
Gość
|
Wysłany: 2007-04-09, 14:10
|
|
|
a ja mam tak:
http://seks.edu.ms/cb/cb3.JPG
antena Lemm AT1200, SWR 1.1 wiec rewelka. Najdluzsza lacznosc na niej ktora zrobilem to ~60km. (stanalem sobie na parkingu galerii dominikanskiej na ostatnim pietrze (wroclaw) i rozmawialem z walbrzychem :)
wykonanie bardzo proste. 15cm blachy kupionej z rolki (koszt ~1.50), grubosc 3mm, sklepane mlodkiem na imadle pod takim katem by weszlo w kratke i mozna bylo przykrecic na 4 blachowkrety do budy. antena sie nie gibie na tym (no chyba ze ktos to zlapie i sam zacznie tarmosic). latwy dostep i odkrecanie, a do tego jest wysoko. |
|
|
|
 |
sintesi85
Gość
|
Wysłany: 2007-04-12, 12:44
|
|
|
http://www.polskajazda.pl/foto/foto-zoom/sintesiObraz_018.JPG