|
! POMOCY ! |
| Autor |
Wiadomość |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2006-01-11, 12:55
|
|
|
Rdziecki, wielkie lol hehe |
|
|
|
 |
Maciek
Gość
|
Wysłany: 2006-01-11, 15:01
|
|
|
| W Warszawie na koszykowej (ileś - między 60 a 70) skrzyżowanie z Noakowskiego (lub, jak kto woli z Emilii Plater) jest sklep z piłami i kosiarkami i olejami do dwusuwów (ale mają drogie np. Castroll za 45zł za litr), a kawałek dalej też na koszykowej (70-80) jest stacja Orlen (CPN) gdzie można 2T kupić. |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2006-01-13, 17:49
|
|
|
| Nie nabijam się z nowego użytkownika Trabanta i nie chcę nikogo urazić. Tylko zirytowało mnie, jak przeczytałem wielkie litery i wykrzykniki, a pytanie tak banalne,że aż śmieszne. A skoro ci "nowi" nie potrafią/nie chcą szukać (dla mnie zdecydowana przewaga tego drugiego), to jak wpadli na to, że można założyć nowy wątek? Poza tym nie trzeba daleko szukać, wystarczy czytać ze zrozumieniem. Podpięty wątek "Kupuję Trampusia 601" mi kojarzy się tylko z tym, że ktoś też był "nowy" i pewnie też miał podobne problemy jak ja. Dotyczy to praktycznie wszystkich forów; Najpierw poszukać, jeszcze raz poszukać, dopiero zapytać. PzDDR 4 all. |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2006-01-15, 21:15
|
|
|
Ale po co szukac i sie meczyc jak mozna zalozyc nowy :) Tez mnie to u "nowych" denerwuje. Czasami pytaja o to co jest jeszcze na pierwszej stronie eh..
pozdro |
|
|
|
 |
kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2006-01-16, 22:26
|
|
|
| No i ja przytaknę że ten i jeszcze inny temat pare linijek niżej powinny się znaleźć w "przyczepionym" na samej górze temacie "kupuje trampusia..." |
|
|
|
 |
Paweł-Yogi
Gość
|
Wysłany: 2006-01-25, 22:18
|
|
|
Maciek jak zamienisz olej Mixol na połsyntetyk 2T zobaczysz dopiero jak silnik lżej będzie chodził ile kosztuje semisymantic w Wawie bo w Sokołowie Podlaskim 9,50 9,20zł za litr, mixol kosztuje 7zł litr 5litrowa bańka Mixolu 35zł
------------------------
Trabant 601s rocznik 85
------------------------ |
|
|
|
 |
Wojtek K
Gość
|
Wysłany: 2006-01-26, 12:49
|
|
|
jasne - wlej najlepiej w silnik dzialający "od zawsze" na mixolu syntetyka lub pólsyntetyka i pojeździj sobie troszkę...
Polecam przeczytać sobie etykietkę na butelce - a w przypadku niezrozumienia terminu "dobre wlaściwości smarujące oraz MYJĄCE" polecam pierwszą lepszą wyszukiwarkę internetową...
Oleju nie zmienia się ot tak. |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2006-01-26, 13:30
|
|
|
na mixolu syntetyka lub pólsyntetyka i pojeździj sobie troszkę...
I nic się nie stanie.
P.S. Na rogu Noakowskiego i koszykowej to jest gmach Instytutu Transportu PW, a nie sklep z piłami... |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2006-01-26, 20:06
|
|
|
| Ja sie bałem że coś się stanie, silnik od nowości jeżdżony na mixolu z przebiegiem 35 tys. skręcony przez fabryke. Nalałem syntetyka z orlenu i jest ok, trab zaczął ciszej chodzić, po pewnym czasie mniej kopcić i wogóle jest lepiej:) Teraz nie żałuje zmiany, a wręcz jestem zadowolony:) |
|
|
|
 |
Wojtek K
Gość
|
Wysłany: 2006-01-27, 13:32
|
|
|
| Dlaczego więc do silników o większym przebiegu zaleca się oleje mineralne? I dlaczego większość firm produkujących te oleje dopuszcza możliwość zastąpienia syntetyku mineralnym a nie odwrotnie??? |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2006-01-27, 14:52
|
|
|
| w sumie to racja. Jest możliwość że po zmianie oleju z mineralnego na syntetyczny może oderwać się kawałek nagaru i zrobić nam burdel w silniku. Ja zmieniłem olej z mineralnego na półsyntetyka chociaż silnik nigdy wcześniej na nim nie pracował i różnica była duża (więcej mocy, mniej pali i nie dymi), ale jak wlałem mu olej syntetyczny to zaczoł głośno chodzić i się grzać, ten olej jest chyba za rzadki do traba. Nie chce nikogo namawiać do zmiany oleju bo nie wiadomo jakie to przyniesie skutki, ja jak większośc osób odczułem różnicę i to dużą ale jest ryzyko. |
|
|
|
 |
|
|