Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,1] jakie swiece? producent/symbol
Autor Wiadomość
papieju
Gość
Wysłany: 2005-11-22, 14:42   

briski to swiece dla "tjunikowcoof" - niby super hiper daja 15KM. dla mnie smiech na sali, jakosc moze i dobra, ale ngk swietnie spisuja sie w 353 i w 1.3, wiec nie mam zamiaru zmieniac. iskry mialem kiedys w 353 - dziekuje, postoje, boshe - mialem, ale jeszcze te robione w rfn, pozniejsza chinszczyzna jakos nie przypadla mi do gustu. ngk przynajmniej w 353 szybko osiagaja temperature samooczyszczania, przez co mniej kopci i troszke lepiej sie zbiera. w 1.3 przestal mi gasnac na gazie przy spadku obrotow, na iskrach gasl

Sikor
Gość
Wysłany: 2005-11-22, 18:34   

Co do świec wieloelektrodowych. Przeważnie mają takie same paramtry jak odpowiedniki jednoelektordowe, jednak są znacznie wytrzymalze. Bo teoretycznie elektrody zużywają się trzy razy wolniej,

halogen
Gość
Wysłany: 2005-11-22, 18:47   

Ja mnaiłem w oplu silnik 16SH 3elektrodowe NGK i chodził zajefajnie teraz wstawiłem mu 4elektrodowe bosha i chodzi identycznie natomiast jeden dzień na polskich iskrach zwykłych jeździlem to przy tych masakra :) na wolnych obrotach lepiej się wbija więc polecam wieloelektrodowe chodź nie móię że dobrych firm jednoelektrodowe są złe

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi