Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy się opłaca??Co zrobić??
Autor Wiadomość
ba
Gość
Wysłany: 2005-10-24, 14:40   

ja max smigalem ciut ponad 150 na gazie w 4 osoby gdzie 2 osoby to byuy 'ciut' wieksze + caly bagaznik piwa i ciuchow.

ogrzewanie - zadowalajace a nawet bardzo :)
jak wracalem z wrzesni po kupnie traba w styczniu to ciepelko w dupcie bylo :) az sie sam zdziwilem :)

co do czesci to roznie :)
ale od zcego ma sie znajomych allegro i inne takie tam :)

pozdro :)

Krzysiek_m
Gość
Wysłany: 2005-10-24, 16:10   

W takim razie jeszcze mi powiedzcie jak sie ma odpalanie w zimie i wogole jaki jest ze tak powiem komfort jazdy?? tzn czy nie tlucze za bardzo, nie trzesie itp...pozdrawiam i coraz bardziej mam ochote na 1.1 =]

bRq
Gość
Wysłany: 2005-10-24, 17:48   

Ja moim Trabem 1.3 z 4 osobami na pokladzie... 172km/h :D (2 samochody Golf i Kadett na licznikach tyle samo mialy). Jeden kolega sie zdziwil bo ledwo mnie doszedl :D

Co do spalania... to troche bierze :D ale musze gaznik wyregulowac. Gazu nie posiadam.

picia353
Gość
Wysłany: 2005-10-24, 17:54   

hehe ty to chyba od tematu troche odeszłeś :P

Krzysiek_m
Gość
Wysłany: 2005-10-24, 18:12   

W takim razie jeszcze mi powiedzcie jak sie ma odpalanie w zimie i wogole jaki jest ze tak powiem komfort jazdy?? tzn czy nie tlucze za bardzo, nie trzesie itp...pozdrawiam i coraz bardziej mam ochote na 1.1 =]

dominior
Gość
Wysłany: 2005-10-24, 18:34   

u mnie jest dosc cicho jak pogrzebiesz to i tluc sie nic nie bedzie trzas sie nie trzesie po koleinach troche nosi i na kaluzach tza uwazac bo lekki a mi naprawde paliniecale 7 a jezdze tak okolo 80-90 ale bylem na eregulacji gazu na przyzadach a nie na ucho i troche oslabl nieznacznie ale malo pali 130 idzie bez problemu ale to juz smierc w oczach

MK
Gość
Wysłany: 2005-10-24, 18:46   

W moim przypadku w zimie nie ma najmniejszych problemów z odpalaniem.Powiem ci,że ostatnią zimę,mój 1.1 całą spędził pod chmurką na osiedlowym parkingu,bo "skończyły" mu się klocki hamulcowe :)Po 3 miesiącach,kiedy udało mi się go odkopać łopatą i dostać się do drzwi,wsadziłem nówkę akumulator i odpalił po ok.7 sekundach,ku zaskoczeniu sąsiada...A normalnie to odpala przy mrozie za pierwszym kopem.No ale ja mam silnik i osprzęt w stanie BDB,akumulator też ok to dlatego.

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-10-24, 18:58   

601 remontujesz silnik w cenie pewnie tlokow do polo i do jego konca nie ruszasz reka. jak sobie go dobrze ulozysz to ma grzebniecie. spalanie 6 - trasa, 7 - miasto. polo ma duzy rozrzut 10l gazu srednio w zimie to nie dziwota

ba
Gość
Wysłany: 2005-10-25, 00:38   

:)

jak masz sprawny ( amory popychacze ) to nic nie tloocze i nie klepie i jest cichootko :)

odpalaz w zime odpala z latwoscia i nawet na gazie :)

co do komfortu... na dloogie trasy trza wymienic fotele :D bo sa jednak niezabardzo wygodne :(

Krzysiek_m
Gość
Wysłany: 2005-10-25, 05:21   

w takim razie teraz juz tylko czekam az ktos kupi odemnie skode i mam nadzieje ze juz nie dlugo do was dołącze =] pozdrawiam..

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2005-10-25, 07:33   

moje polo zamyka blat nie wiem ile jedzie ale ma 150 na zegarze na gazie jechalem ok 140.przy spokojnej jeździe pali 8l gazu na mieście ale potrafi tez i 10 jak sie ciśnie w trasie z 4 osobami na pokładzie ok 8l gazu.zimą odpala no problemo nawet na gazie tak go odpalałem przez ostatnia zime tylko potrzeba dobrego akumulatora oczywiście .Pozatym nie mam z nim poroblemów ,nie psuje sie ale dbam o niego ,i wszystko robie na czas anwet jakieś pierdólki ktore moga pociągnąć za soba efekt DoMiNo..pozdrawiam

Krzysiek_m
Gość
Wysłany: 2005-10-28, 21:45   

czyli trampek to dobry wybór do codziennej jazdy???

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-10-28, 22:34   

Bardzo dobry!! Ponad dwa lata jeździłem trabem 1,1. Później przez chwilę 1,3. Jak zrobiłem w 1,1 zawiechę z przodu (cały koszt wymiany koniecznych elementów 150 zł) to zrobio się cicho, jak nie wiem co. Zero stuków, puków. Na wolnych nie było słychać wcale silnika. Aż się sam czasem zastanawiałem, czy działa. Nie palił, tylko jak nie miał benzyny, albo zaśniedział któryś bezpiecznik. Teraz mam dużo większy samochód i dopiero teraz w pełni doceniłem traba. A ze spalaniem, to zależy od kierowcy. Przy spokojnej jeździe i dobrym stanie w 8-9 gazu, 7-8 benzyny jestem w stanie uwierzyć. Na trasie, jak się baaardzo postarasz, to latem można zejść nawet poniżej 5 litrów, ale to udało mi się tylko raz... A przy ew. zakupie tradycyjnie najważniejsza blacha!

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2005-10-29, 12:51   

U mnie zużycie lpg średnio 8-10 a v max. 140 km/h.Beny idzie ok. 6-8.5 choć raz udało mi się przy prędk. jazdy 60-70,że spalił 5.1 beny.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi