|
[601] Zalane świece |
| Autor |
Wiadomość |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-07-25, 19:45
|
|
|
| Ja tam kupuje iskry f80 4zł sztuka i mam wszystko w d... po jakims czasie sie je wywala a nie szkoda i chodzi całkiem całkiem. Jeździłem na championach, BOSCHach, iskrach, a nawet na jugosławianskich bosna super i nie widze wiekszej różnicy poza tym, że na boschach moge sie pochwalić napisem na nich.... strara iskra f80 albo f95 (chociaż jezdze tera na f75, jezdzilem też na 55). A jeśli chodzi o przerywając świece na mechaniku zwykle tak jest, że w jednym garze iskra jest lepsza, a w drugim gorsza, więc z większą dawką benzyny gorsza iskra sobie nie radzi. Qbs: spróbuj na zimno odpalić traba bez ssania najlepiej w taki zimniejszy dzień. Jak załapie bezproblemowo i nie zaleje, to masz winowajce |
|
|
|
 |
Dawid
Gość
|
Wysłany: 2005-07-25, 22:41
|
|
|
też sie długo zstanawiaem nad świecami aż mnie ojciec (mechanik z 25 letnim stażem) oświecił:)
Powiedział mi że najlepiej stosować tanie zwykłe ISKRY i co 10 tyś km je wymieniać (stosuje F95 PS i jestem baaardzo zadowolony:)))
PozDDRo!!!! |
|
|
|
 |
Mutos
Gość
|
Wysłany: 2005-08-02, 15:27
|
|
|
| macq -> dokładnie przy samym łączeniu ze skrzynią, tylko może masz tak brudny silnik, że nie widać :D:D |
|
|
|
 |
Karol "MaxXx&
Gość
|
Wysłany: 2005-08-02, 16:03
|
|
|
| Macq tak pod kolektorem wydechowym . Jesli miales nad ssacym to byl silnik z 600 tak mysle :) |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-08-03, 19:59
|
|
|
| To był bardzo stary silnik niewykluczone, że z 600tki. Mutos- nie ma tam numerów, wogule nigdzie ani cyferki |
|
|
|
 |
Karol "MaxXx&
Gość
|
Wysłany: 2005-08-04, 10:08
|
|
|
| macq - byly takie silniki, produkowane jako "czesc zamienna" stad nie maj numerow albo ktos przelecial pilnikiem jak u mnie :) |
|
|
|
 |
|
|