Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
co sprawdzają na przeglądzie technicznym??prosze o pomoc
Autor Wiadomość
magik
Gość
Wysłany: 2007-04-12, 16:48   

jak ci wali wachą to niewykluczone że nie przejdzie. Mi ostatnio zakładali rurę na tłumik. Nie wiem czy to tylko odprowadzenie spalin czy zawartość CO2 ? Z zawieszeniem to różnie bywa jak nieduże luzy to powinien przejść. Co do stacji to mogę polecić w Sulejówku pod Warszawą. Na terenie jednostki wojskowej. Diagnosta miał kiedyś traba i pozostał mu sentyment do tej marki

Max Czarkowski
Gość
Wysłany: 2007-04-12, 19:32   

bo regulacja gaźnika kosztuje :( A mi pali wachy 7,6 litra jak powoli jadę, więc nie przepala za bardzo... Chociaż przy moim stylu jazdy (80km/h w trasie i zimny łokieć Kaliforni), to pewnie powinien palić 6,5 litra. :)

bRq
Gość
Wysłany: 2007-04-12, 22:59   

regulacja gaznika to koszt 25pln.

darqs
Gość
Wysłany: 2007-04-12, 23:43   

mi jeden koleś niedawno krzyknął 150 zł za regulację gaznika :D, jak widzą że trabik zadbany to myślą że człowiek na kasie siedzi hehe, szkoda gadać
pozDDR

ali
Gość
Wysłany: 2007-04-13, 00:00   

hamulce można łatwo sprawdzić przy przykręcaniu kół na podniesionym aucie na lewarku, jeden naciska na hamulec a drugi koło przykręca jeżeli koło nie drgnie jest bardzo duże prawdopodobieństwo że hamulce śpiewająco przejdą przegląd

Max Czarkowski
Gość
Wysłany: 2007-04-13, 00:14   

Oj, żeby regulacja gaźnika kosztowała te 25zł. No to może ktoś jest chętny do wyregulowania gaźnika za 25zł? :P

magik
Gość
Wysłany: 2007-04-13, 07:48   

Warszawa ul. Rzemieślników

Max Czarkowski
Gość
Wysłany: 2007-04-13, 14:33   

To jest adres do gaźnikowca, czy do stacji kontroli pojazdów?

Max Czarkowski
Gość
Wysłany: 2007-04-13, 14:55   

Chyba jednak do naprawy :) Zadzwoniłem tam, ale chyba do innego warsztatu. Facet powiedział, że oni mogą zobaczyć tego trabanta i jeśli to będzie coś prostego, to zrobią, a jeśli nie, to oni mają blisko speca od gaźników (chyba o tego Ci chodziło), ale powiedział, że to już będzie droga zabawa, bo on ceni swoją pracę :(

golab
Gość
Wysłany: 2007-04-15, 22:33   

Ja ostanie nie przeszedlem przegladu bo ne mialem tabliczki znaminiowej czy jak to sie tam nazywa ,a jak wrocilem to byl ktos inny i nic mi nie sprawdzili chyba mysleli ze kolo wczesnij sprawdzal;p .
Jak mi zabrali dowod rejstracyjny za zbyt jasne swiatla pozycji i brak podswietlenia tablicy rejstracyjnej i jak pojechalem na przeglad to koles odrazu powiedzial mi ze nie da bo mam pomaranczowe klosze a musza byc czerwone i zaczol kodeks drogowy cytowac(jakis debil).
Na innej stacji kolesie sprawdzili mi te swiatla i tablice ,ale przyczepili sie do kierunkow ze sa za jasne i zagrozil mi ze jak u niego nie kupie zarowek pomaranczowych to mi nie da przegladu
Jeszcze spawdzal swiatla przednie ,stopu itp. a teoretycznie nie powinno to go interesowac bo mial napisane co ma sprawdzic(tak jest w Gadansku;p w czerwcu bede ponownie walczyl o przejscie przegladu ;p)

Dzikus
Gość
Wysłany: 2007-05-20, 22:22   

teoretycznie na przeglądzie powinni sprawdzić wszystko nie tylko amorki, spaliny, światła, luzy w układzie kierowniczym, ale i poziomy płynów, ciśnienie w kołach, wyposażenie(gaśnica, trójkąt, itd), czy opony wszystkie są takie same, a nawet czy wycieraczki i klakson działają, bo to wszystko jest opisane w przepisach,
ale co sprawdzają i kiedy puszczą to zależy,
mój trabik wygląda całkiem nieźle, czysty zadbany, widać że przy nim robię, dlatego jak miesiąc temu robiłem przegląd koleś tylko podstawowe rzeczy sprawdził i powiedział żebym wymienił z tyłu amorki bo ledwo ciągnął, ale że widział że samochód zadbany i się staram, to nie było problemu bo wiedział że wszystko o mniejszym znaczeniu jest dobrze,
za to jak podjechał koleś 3 letnią astrą lub inny rocznym sprowadzonym volvo i obaj panowie wykazali zero wiedzy na temat wymogów technicznych pojazdu to ostro ich koleś sprawdzał (astry w końcu chyba nie póścił a volvo chyba tak),

w sumie co trzeba na przegląd, przedewszystkim wygląd, jak samochód stary ale zadbany odrazu połowę sprawdzania odpuszczają tylko to co najważniejsze, umyć wypucować i połowa sukcesu,
przedewszystkim przednie amorki muszą być dobre, tylne lepiej też, sprawny układ kierowniczy, wszystkie światła żeby się paliły, wyregulować reflektory, sprawne hamulce przedewszystkim przód,
powinien wtedy przejść bez problemów :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi