|
turbo do 601? |
| Autor |
Wiadomość |
klakson
Gość
|
Wysłany: 2006-01-13, 08:39
|
|
|
| kazdy chyba kto jezdzil/jazdzi 2T cos tam zrobil/robi w okolicy dolotu. osobiscie prztestowalem wiekszosc wskazanych pomyslow i tak wrocilem do oryginalu. morti rozwin temat, jesli mozesz podziel ie patentem |
|
|
|
 |
Psikus
Gość
|
Wysłany: 2006-01-15, 01:15
|
|
|
morti bo w twoim to sie resowy wytlukly i tyle...mlotkiem hahaha
co do dolotu to filtr na gazniku z malucha np zbiera sie lepiej,ale moj na maks szedl mniej niz na oryginalnym filtrze...i ten dzwiek przy wcisnieciu gazu do podlogi ;) |
|
|
|
 |
morti
Gość
|
Wysłany: 2006-01-16, 21:39
|
|
|
| hehehe jak kto ce to na priv |
|
|
|
 |
kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2006-01-16, 22:09
|
|
|
dobrze się czujesz? Pomóż kolegom z forum obniżyć spalanie w swoich trampkach skoro wiesz jak to zrobić.Zrób to publicznie bo po to jest forum.
Albo dodam i ciebie do czarnej listy. (hehe przydałoby się taką opublikować gdzieś tutaj. Przasnysz jako pierwszy, potem długo nic, a potem...)
Róbta tak dalej!!! Gońcie Jarząbka!! |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2006-01-16, 23:18
|
|
|
| Ale morti nie obnizyl spalania tylko podwyzszyl moc nie powodujac przy tym wzrostu spalania po prostu :-p |
|
|
|
 |
kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2006-01-17, 09:55
|
|
|
| To chyba niewiele zmienia. I tak jest to bardzo ciekawe. Bo rozumiem że on to tylko przez prostą (jak sam napisł)przeróbke dolotu zmienił. Pozatym napisał że auto paliło tyle co kot napłakał. Więc niech wyjaśni... |
|
|
|
 |
klakson
Gość
|
Wysłany: 2006-01-17, 13:31
|
|
|
kuzynie, dalej, dalej...
morti dawaj |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-01-17, 13:49
|
|
|
| A może kot tak sowicie płacze??? |
|
|
|
 |
adie
Gość
|
Wysłany: 2006-01-17, 14:00
|
|
|
Nie będę się tu rozpisywał,
o ile dobrze pamiętam - Honda CX 500 Turbo, model z lat 80-tych, lub też Kawasaki GPZ 1100 (1000?) Turbo również z lat 80-tych.
Modele nietypowe ale może... |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2006-01-17, 18:38
|
|
|
| Morti mial nietypowy pierwszy tłumik i jezdzil bez filtra powietrza, ale nich sam opowie lepiej. A skoro nie pisze to znaczy ze tu nie zaglada czesto, wiec badzcie cierpliwi. |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2006-01-17, 23:07
|
|
|
| Niewidziałem jeszcze płaczącego kota :) |
|
|
|
 |
bartek/jastrząb
Gość
|
|
|
|
 |
morti
Gość
|
Wysłany: 2006-01-19, 13:59
|
|
|
po pierwsze trzeba max dokladnie miec ustawiony zaplon dobrze wyregulowany gaznik nastepnie mozna zaczac sie bawic u mnie wyglądalo to tak wywalony caly filtr powietrza tlumik szmerow i rura z dolotu na gardzieli gaznika zamontowane cos w rodzaju wuelkiego lejka który zbierał powietrze sprzed atrapy(tylko nie myslcie ze to wygladalo jakos wiesniacko typu dziura na pol przedniego pasa czy cos w tym rodzaju ktos kto o tym nie wiedzial nie zauwazal zreszta kuzyk kiedys mnie mijal przy stadionie gornika w zabrzu swoim zaczepnym warczakiem ale niestety nie podiechal)
gaznik był wypolerowany prawie na lustro głowice to samo następnie kolektor wyrownany i tłumik przedni bez ogrzewania ciut dłuzszy niz orginał wieksza komora poprostu nastepnie prawie seryjna rurka zaraz za jaskolka najmniejszy tłumik srodkowy jaki udało sie znalezc czyli CC900 i wylot pod fotelem kierowcy czyli nie zaden badziewny weglarski tylko "samorobka" wszystko wykonane z kwasowki
autko pomykało sprawnie i nieraz zdarzało sie obiechac kogos niedoswiadczonego nie bede mowil ze mial iles tam koni bo niewiem ile mialo nie bylo zchamowane a nie chce pisac bajek jak pan sevrione od travectry jego projektow nikt nie widzal a mojego widziala cale ekipa slaska i to nieraz
so do spalania bo pewnie to was ciekawi to jak zawsze zalezy od nogi ale na trasie nad morze spalal przy predkosci 80-90 ponizej 5L (jadac z bytomia za toruniem musiałem przełączyc na rezerwe)a w miescie srednio ok 7-8L ale przy jezdzie typu but but(na kołach 6` i oponach 165/55/13) chyba wyczerpujaco wam odpisalem jakby co zostaje priv |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2006-01-19, 15:37
|
|
|
| To on palił tyle co orginalny dobrze wyregulowany trabik, chyba ze pomykał szybciej?? |
|
|
|
 |
kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2006-01-19, 23:52
|
|
|
Przy tym trzeba też wziąźć pod uwage przy wyliczeniach różnicę w obwodzie koła 165/55 i 145/80 . Obwody różnią się o ok 9%, więc jeśli wyliczenia były brane prosto z licznika trzeba by tu jeszcze dodać trochę do wyników spalania.
Morti nie widziałem Twojego trampka ale teraz będę wypatrywał.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|