Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakup Trabanta
Autor Wiadomość
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-01-07, 02:00   

Wszystko zalezy od stanu. Na odleglosc sie nie powie, trzeba pojechac obejrzec i skalkulowac wszystko.
Pozdro

eutyfronik
Gość
Wysłany: 2005-01-07, 21:04   

Odkryłem niedawno ciekawą rzecz: byłem po świętach u dziadka i jak to dwaj Trabanciarze byliśmy troche monotematyczni;-) Od gadania do rzeczy dziadzia stwierdził że u niego we wsi i w okolicznych są osoby jego wieku,które niegdyś pomykały mydelniczkami. NIEGDYŚ! Poszliśmy na spacer,dziadek zagadł do kumpli "po kierownicy" i się okazało że już nie jeżdżą bo wiek... bo wnuczek ściągnął z reichu za 3tyś starą Corsę... bo nie mają potrzeby... Ale oni swoje Trabanciki ciągle mają!!!

Myślę że dobrym pomysłem byłoby wybrać się w jakiś słoneczny dzień na wieś i poprostu popytać czy ktoś ma... może mu niepotrzebnie stodołę zajmuje... dać telefon. Może się jakiś ładny egzemplaż trafi... Szczególnie to się tyczy 601, bo polówek ludzie raczej niechętnie się pozbywają...

Troszkę z tematu zboczyłem.... ale może jest to pomysł na niedrogiego i dobrze utrzymanego Trabiego :-)

pozDDRo 601

Newwer
Gość
Wysłany: 2005-01-14, 11:33   

ja za swojego 601 zapłaciłem 800zł i nie był to dobry zakup, odrazu wsadziłem do niego 3000zł, teraz jak bym kupował to rozejrzał bym sie za czyms w granicach 2000-2500 czesto sa to bardzo dobre egzemplarze odremontowane z silnikami po remoncie, czesto trafiaja sie fajne na allegro, nalezy byc bardzo cierpliwym i nie kupic pochopnie tak jak ja:)Ale jak ktos nie ma warunków do ciagłego lezenia pod trabem to niech poszuka traba 1,1 w granicach 3000-3500 z gazem.

Sei
Gość
Wysłany: 2005-01-14, 17:54   

Proponował bym zwrócić również uwagę na stan podłogi w bagażniku, nadkoli... Miejsc, gdzie płyta podłogowa łączy się z duro.

Stocky
Gość
Wysłany: 2005-01-23, 22:49   

A jak to jest z rejestracją Trabanta? Jakie wiążą się z tym opłaty, i czy prawdą jest, że trzeba zapłacić akcyzę w wysokości 60% wartości samochodu, a od wiosny br. trzeba będzie płacić 4zł od każdego cm3? (takie rewelacje słyszałem od kolegi i trochę nie chce mi się w to wierzyć, że jak kkupie traba za 1000zł to będe jeszcze musiał 600 dołożyć, a w przyszłości nawet 2400 - to przecież absurd!)

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 10:31   

tak jest jak go kupujesz za granica. a tych 4 zl za cm3 to o ile sie orientuje jeszcze nie ma bo ciagle o tym dyskutuja.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi