|
Cieknące łączenie uszcz. przedniej szyby |
| Autor |
Wiadomość |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-08-07, 11:18
|
|
|
| Ciesz się że tyle i że są. Dobre buty teraz kosztują więcej. |
|
|
|
 |
Qba Pe.
Gość
|
Wysłany: 2010-08-07, 11:50
|
|
|
To prawda. Ale chciałem się upewnić, czy to jest normalna cena, pomny tego co zobaczyłem na allegro(typu silnik za 4000 albo boczki za 600).
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Qba Pe.
Gość
|
Wysłany: 2010-08-07, 12:15
|
|
|
Dobre buty teraz kosztują więcej.
Doszedłem do wniosku, że to jest bardzo względne stwierdzenie.
Moja gitara kosztowała więcej niż cały samochód :P |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-08-07, 12:56
|
|
|
| zdrowego masz trabanta więc dbaj, nie żałuj. Odwdzięczy się |
|
|
|
 |
Bachur
Gość
|
Wysłany: 2010-08-07, 22:04
|
|
|
hej-podlacze sie -wlasnie jestem po wymianie uszczelki szyby przedniej-zamienilem oryginał na uszczelke z vw golfa cieta z metra-jestem w fazie testow-jest minimalnie wezsza-jak przetestuje dam znac co i jak pozddro
ps dowiedzialem sie tez jednej ciekawej rzeczy a mianowicie koles mi powiedzial ze w "normalnych" samochodach laczenia uszczelki sa na dole a nie na gorze szyby :)-i tez to w fazie testow jest bo prosilem zeby zalozyli tak zeby laczenie bylo na dole szyby zobaczymy jak spadnie deszcz albo pojade na Karchera :) |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-08-08, 08:38
|
|
|
| Po co tak rzeźbić?, później nikt nie będzie chciał na to patrzeć na allegro |
|
|
|
 |
Qba Pe.
Gość
|
Wysłany: 2010-08-08, 10:43
|
|
|
Ode mnie ciekawostka przyrodnicza - co się dzieje, gdy ciekną uszczelki:
Rudy 102 foto
|
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-08-08, 10:49
|
|
|
| Rób to szybko ! i nie zaniedbuj |
|
|
|
 |
Qba Pe.
Gość
|
Wysłany: 2010-08-08, 10:53
|
|
|
| Toć go po to wsadziłem znowu do garażu i będę działać. Przy okazji mam pytanie: czy jak mam zatkaną dziurę w podłodze, to powyjmować te zaślepki, czy tak zostawić? Bo u mnie to ktoś wybiórczo to zrobił. Z tego co pamiętam obok fotela kierowcy obie są zatkane, ta pośrodku kabiny nie, zaś już ta po prawej(co widać na zdjęciu) jest zaślepiona. Dziury z tyłu nie są zatkane. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-08-08, 10:58
|
|
|
| zaślepki nie zaszkodzą, na pewno powinny byc tam gdzie widać przez nie ziemię. Reszta też wskazana żeby się nie lało do profili od środka jak cieknie. Róg dolnej i puławskiej masz dobry stary sklep z art gumowymi. Coś tam dobierzesz. tylko weź wzory. |
|
|
|
 |
Qba Pe.
Gość
|
Wysłany: 2010-08-08, 11:05
|
|
|
Dzięki. Po co są te otwory w takim razie?
Sądziłem, że do odprowadzania wody, bo na przykład ta spod nóg pasażerów świetnie dała radę i po ulewach było sucho. Ale z drugiej strony jak już będę miał uszczelki to będzie sucho tak czy inaczej.
Rozumiem, że w rurę doprowadzającą powietrze od filtra i te od dmuchaw takoż się tam będę mógł wyposażyć przy okazji? |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-08-08, 11:33
|
|
|
| lepiej znaleźć z demontażu, kupisz na nowolipkach ale podróbę |
|
|
|
 |
Piotr Kucharski (kuchar)
Gość
|
Wysłany: 2010-08-08, 11:40
|
|
|
to nie off-road, aby producent zostawił dziury w podłodze do odprowadzania wody ze środka Pisałem o tym kiedyś, że to są otwory technologiczne, potrzebne w procesie spawania poszczególnych wytłoczek w całość karoserii. Należy je zostawić OTWARTE, aby mogła nimi odparowywać woda, która się wykrapla wewnątrz profili i na wewnętrznych ścianach duroplastów na skutek zmian temperatur chociażby. Te otwory zostały celowo odkryte.
A tak na marginesie: jakby to świadczyło o producencie, gdyby w podłodze robił otwory, którymi ma się wylewać woda z cieknących uszczelek? To po co te uszczelki?
Zgadzam się, że stary trabant potrafi przeciekać tu i ówdzie, ale idzie się z tym łatwo uporać. Póki co wszystkie uszczelki można kupić nowe. I to nie stare zleżałe nieużywane, lecz z bieżącej produkcji.
Pozdro
Kuchar |
|
|
|
 |
Qba Pe.
Gość
|
Wysłany: 2010-08-08, 11:44
|
|
|
Dzięki za info:)
Co do tych rur to mówiełm o sklepie gumowym, a nie o nowolipkach. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-08-09, 09:15
|
|
|
| jeśli mają w ogóle to raczej na 100% będą takie same, dają radę więc się nie martw jak nie znajdziesz nic innego. Na all jest trochę trabantów na cześci |
|
|
|
 |
|
|