Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Bebny hamulcowe
Autor Wiadomość
Phyt0n
Gość
Wysłany: 2004-01-04, 22:11   

prawda z tym uno?
Pozdrowienia!

JAWA
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 21:57   

Wie ktos czy pasuja te bebny i tarcze z fiata uno ?????????

sidus
Gość
Wysłany: 2004-02-02, 22:21   

tarcze to spoko motirex pomoze ;) Koszt niewielki a odnosnie bebnow pytanie to padlo juz pare razy i chyba nikt nic nie wie- trzeba sprawdzic jak mowilem.

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 09:06   

kto sie podejmuje sprawdzenia?
ja mam tutaj w mlawie kolesia ktory mi mowil o tym ze chce takie zalozyc, ale z miesiac go nie widzialem .. jak tylko zobacze sie z nim to pogadam i zobaczymy co wykombinowal ... :)
Pozdrowienia!

Robert Piątek
Gość
Wysłany: 2004-03-29, 22:22   

dla zainteresowanych moge wyslac fotki i info dotyczace dystansow na priv

kooNar
Gość
Wysłany: 2006-01-02, 23:53   

A ja też mam pytanie odnośnie bębnów..ale troche odmienne od powyższych ;-)
Mianowicie czy mozliwe jest zalozenie bębnów z 601 do traba 1.1 ? Pytam poniewaz dysponuję sporą ilosciaczesci do 601 a poniewaz bęben od 1.1 rozpad`l się w czasie pr`oby zdjęcia a nowy jest drogi -ciekaw jestem czy mozliwa bylaby taka zamiana wlasnie. Poza tym nawet nowe bebny do 601 sa tansze. 100zł za jeden bęben do traba to troche przesada.
Jezeli ktos juz ma jakies doswiadczenie z bebnami od uno np to tez niechaj się wypowie.
Acha - tak samo chetnie przyjmę krytyke pomyslu jak i akceptację i wskazówki. Nie ukrywam ze wolalbym przeczytac ze da się to zrobić w miarę prosty sposób, no ale slucham opinii...??

halogen
Gość
Wysłany: 2006-01-03, 00:19   

Da się napewno tylko pasowało by cylinderki od 1.1 :) i będziesz mniał inny rozstaw :) pozdro

Orem
Gość
Wysłany: 2006-01-05, 00:31   

Ja zasłyszałem, że nie powinno byc problemów przy montażu bębnów z dwusuwa, a inaczej mówiąc - obeszłoby się bez spawania. Koncowe roczniki dwusuwow mialy zawieszenie identyczne jak w 1.1 wiec jak dysponujesz cżęsciami z takiego to tym bardziej nie będzie problemów.
Jak się omyliłem - niechaj ktoś na mnie krzyczy ;)

Bartosz Lewandowski
Gość
Wysłany: 2006-01-06, 20:59   

a co ma rocznik dwusowa do tylnych bebnow..ca za glupoty gadacie... Łozyska w tylnych kolach sa takie same nawet w Trabantach 600..lozysko o oznaczeniu 6206... wiec z tylu mozna bezproblemowo stosować bębny TraPolo i Cfaj, jedyną różnicą są ośki bo sa trzy typy osiek..starego typu stozkowe... poznać łatwo po wystającej piascie..nowego typu dwusówa i oski od Polo z wycieciem do zaklepania nakretki.... oski od polo nie sa nagwintowane do konca !!! Ja w swoim Trabie rocznik 1970 mam zalozone oski od Polo i bebny od Polo.... Z przodu natomiast mam dystanse z redukcja rozsstawu... Po pierwsze dla zmiany tego rozsstawu po drugi e co by poszerzyć troszke rozstaw kol...bo zdeczka kola w dusówie sa schowane w nadkola...

pozDDRo...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi