|
[601] świece |
| Autor |
Wiadomość |
Michal & Ela
Gość
|
Wysłany: 2004-04-01, 21:57
|
|
|
| No dobra- po miesiacu testow Beru UltraX (4 elektrodowe)stwierdziłem- mniej pali- przy spokojnej jezdzie po miescie 5-5,5. Jak mocniej pocisne to 7. Poprawy dynamiki nie zauwazylem, ale moze to przez to ze zalozylem nowe opony o wiekszym profilu na przod. Ładnie pali, jak było zimno to bezproblemowo, jak cieplo to tym bardziej. Polecam te świeczki!! |
|
|
|
 |
olowaty
Gość
|
Wysłany: 2004-04-02, 07:33
|
|
|
| trele morele! brisk robi świece do skody 105/120/100 z krótkim gwintem które idealnie pasują do trabika! są też wieloelektrodowe i bezelektrodowe! tak na marginesie ludzikom od malaxczy wkręcają ze są to świece specjalnie do małego a to guzik prawda! pisałem maila do czechów i można je zastosować ale nie są one specjalnie robione z myślą o kaszalotach |
|
|
|
 |
Przemek
Gość
|
Wysłany: 2004-04-02, 08:48
|
|
|
| Do Traba nadają się świece BRISK z serii SUPER o oznaczeniu N15C. |
|
|
|
 |
andy_k
Gość
|
Wysłany: 2004-05-05, 00:18
|
|
|
A czy wiecie, że o wielkości iskry decyduje nie sama świeca tylko cewka i przerywacz z kondensatorem (oraz szybkośc jego rozwierania)lub cewka i moduł.
Podczas prezentacji dla klientów przy montażu naszych modułów demonstrujemy m in. wyładowania na świecach Iskra z urwanymi elektrodami bocznymi.
Wyładowanie następuje pomiędzy elektrodą środkową a pierścieniem zewnętrznym bez tzw wypadających zapłonów a długośc iskry wynosi około 2,8 mm.
Przykładowo na starej cewce BE200B (4220)stosowanej w starych Polonezach, Fiatach "dużych" i "małych" bez problemu uzyskuje sie wyładowanie dochodzące do 50 mm (5 cm).
Natomiast jeśli jakieś świece powodują gorszą prace silnika to wina leży po stronie przerywacza który nie jest w stanie umożliwic uzyskanie z cewki odpowiedniej energii wyładowania i powstają "wypadające zapłony" osłabiające silnik. W tym wypadku pomóc może moduł i wtedy każda świeca bez wyjątku działa prawidłowo.
|
|
|
|
 |
Bart
Gość
|
Wysłany: 2004-05-24, 15:50
|
|
|
A ja jeszcze spytam dokladnie o Beru Ultra X bylem w roznych sklepach, przegladalem rozne katalogi (stare i nowe) i dowiedzialem sie ze 4 elektrodowe (jest ich 6 typów)pasuja ale do traba 1.1 do 601 nie pasuja bo jest inna srednica gwintu, wysokosc, itd. Do 601 sa swiece zwykle firmy Beru.
W ostatecznosci kupiłem NGK B6HS zalecane przez producenta i nie tylko... ;))
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-05-29, 01:05
|
|
|
a o ile mi wiadomo (chociaż sam jeszcze nie testowałem) to do 601 da się założyć świece z długim gwintem. O ile ktoś ma nie planowane głowice.
Jeszcze postaram sie zweryfikować te dane.
DDR |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2004-05-29, 08:36
|
|
|
Witam. I po co kombinować z wynalazkami typu "bardzo wiele elektrod" Nasze silniki w T601 są takiej, a nie innej generacji.
Co do świec z długim gwintem to radzę poszukac w literaturze co dzieje sie w cylindrze pod głowicą i gdzie najkorzystniej (najefektywniej) zapoczątkować zapłon sprężonej mieszanki.
Wkręcając nieodpowiednie świece tylko pogorszysz sprawę, a ogółny efekt będzie mierny.
pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|