Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
dygresje by night
Autor Wiadomość
Wariat
Gość
Wysłany: 2005-03-13, 21:19   

Można bez prawa jazdy poruszać się po drogach NIEPUBLICZNYCH bez posiadania prawa jazdy. Bo przepisy ruchu drogowego dotyczą TYLKO dróg publicznych. Oczywiście można sie poruszać po drodze niepublicznej bez prawka jeżeli nie stwarzamy zagrożenia dla innych. Ale jeżeli osoba nie posiadająca prawa jazdy spowodowała by wypadek np. uderzyła w jakiegoś człowieka i złamała mu noge to odpowiadałaby już normalnie jak za spowodowanie wypadku i brak uprawnień.

Kędzior
Gość
Wysłany: 2005-03-15, 14:44   

ja nie mówię ze się nie boje :) Ale trabem śmigam raczej mało... :(

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-03-15, 20:23   

Podobno owoc zakazany smakuje najlepiej :D

Filip Talaśka
Gość
Wysłany: 2005-04-12, 21:30   

Ja bez prawka jeździłem przez kilka lat. Aż w końcu, 3 lata tem osiągnąłem wiek i zrobiłem prawko. Od tego czasu zrobiłem 120tyś km i zostałem 15 razy zatrzymany przez policje!!!( Bez prawka nigdy mnie nie zatrzymali! )

Macu
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 13:19   

Znam to uczucie :) Ja jeszcze prawdopodnie do listopada nie bede mial prawka bo w pazdzierniku osagne swoj wiek :) Pamietam jak pierwszy raz wieczorkiem jak nikogo w domu nie bylo wsiadalem w mojego niebieskiego 1.1 i wyruszylem na miasto. Nikt nie mial wtedy ze mna szans. Ah to byly przezycia... jeszcze dodatkowa adrenalina bo bez prawka. Teraz juz tak nie smigam...ale wczesniej to bylo jak nalog, raz wsiadlem to prawie codziennie :)

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 15:35   

boshe! toz to połowa trabanciarzy prawka sie jeszcze nie dorobiła?! :P
gratulacje! tylko nie cwiczcie manewrów na trampku przed egzaminem bo nie zaliczycie na punto hihi

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 15:57   

Teraz to juz chyba tylko Corsy, ale co by nie powiedziec trabant nie jest dobry do cwiczenia manewrow, bo robi sie je tak latwo jak w zadnym innym samochodzie. Widocznosc nie jest niczym ograniczona i widac wszystkie konce samochodu. Mozna Go tak super wyczuc ze bez blednie zrobisz placyk. A te inne samochody egzaminacyjne (jezdzilem juz punto, fiesta, lanosem i corsa) takie jakis napompowane, nic w nich nie widac, masarnia po prostu. Moj kolega ma dobra metode na brak prawka, wozi w dowodzie rejestracyjnym 100 zl i jak narazie sobie radzi chlopak :-p Ale nie namawiam do zlego. Zachecam do legalnej jazdy drodzy koledzy :-)

Pozdrawiam =]

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 17:42   

no ! i wspomaganie chodzi jak w zadnym innym autku! ;P

Macu
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 22:03   

Co do wspomagania to chodzi super :) hehe Nie wiem jak gdzie indziej ale w szczecinie zdaje sie na pandach :)

Najlepsza frajda jest jak sie jedzie bez prawka... alez wtedy pikawa chodzi =]

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 23:00   

ja bez prawka to tylko za blok i spowrotem jak cos przy Trabie grzebie. Nom ostatnio przejechalem sie kawalek po osiedlu ale to inna historia ;p Egzamin mam 16 czerwca wiec juz niedlugo byc moze wreszcie bede mogl spokojnie smigac po miescie :D Te pandy nawet fajne sa, gdybym takie wpomaganie mial w trabie to by bylo cos :D

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2005-05-24, 12:22   

Witam!
Ja jezdzilem bez prawka Trabantami po lasach i polach a czasem i nie tylko od 1993 do 1995 az w lipcu 95 zrobilem prawko.Ale Trabcia kupilem dopiero w 1996 (601) i bylem nim w Łebie , Zwickau w Czechach i Bog raczy wiedziec gdzie jeszcze(trzasnalem nim ok.170000km tzn.5 silnikow).
W 2002 kupilem 1.1, ktorym tez bylem w Zwickau, na zlocie w Poznaniu, Wrocku i Jivce oraz turystycznie nad morzem, na mazurach oraz zjezdzilem pasmo Sudetów(łącznie już 110000km przy przebiegu na dzien dzisiejszy 240000km).Na poczatku kazdy Trabek sie psul ale jak sie do siebie dotarlismy to nie ma bata na kazdy dystans.
A starego 601 schowalem pod dach i stoi juz tak 2 lata(silnik zalany olejem).Szkoda mi go sprzedawac.Pozdrawiam!

mefisto666
Gość
Wysłany: 2005-05-26, 12:27   

jazda z prawkiem to juz nie to samo ja bez prawka potrafilem cała polske przejechac i to kilka razy a teraz jak mam prawko to jakos inaczej inna adrenalina itp mniej na policje sie patrzy inaczej sie obok niej przeiezdza i inne bzdety.a ten 1 raz tez jeszcze pamietam :)

macq
Gość
Wysłany: 2005-05-28, 14:03   

E tam. W Rzeszowie stoi niebieski trabant z l-ką :D Raczej ludzie na nim nie zdają, ale stoi jako reklama szkoły jazdy.Widziałem również całkiem niedawno poloneza z l-ką, ale juz nim normalnie kursanci jeździli..
P.S ja teztez nie mam prawka :P

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-05-29, 07:49   

Marcin czy Ty wogóle masz dom stacjonarny?
czy spisz w trabiku? :P 300 tys to ja chyba do konca zycia nie zrobie! ja pierdykam dryyyyń!

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2005-05-29, 15:31   

Hello!
Mam dom:))))
Ale ja zawsze duzo jezdzilem (rekord 2-taktem w rok 49000km) ale teraz juz robie mniej bo 26000-30000km rocznie i stopniowo spada mi przebieg a tym roku wyjdzie chyba z 25000km.Trabek juz ma czasem dosc bo mimo ,ze jezdzi to strasznie trzeszcy a i mocowanie wachacza tylnego sie o malo co nie urwalo ale w pore zauwazylem pekniecie.
Pozdrawiam!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi