|
Wycofuja U95! |
| Autor |
Wiadomość |
Arozo z Emowa
Gość
|
Wysłany: 2004-11-17, 00:12
|
|
|
| A może ktoś wlewał do baku swojego Traba Pb98? |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2004-11-17, 00:20
|
|
|
| Mi sie zdazylo jak wszystkie nalewaczki z Pb95 byly zajete... |
|
|
|
 |
Guber
Gość
|
Wysłany: 2004-11-17, 16:14
|
|
|
Ja leję do 1.1 Pb98 i chodzi lepiej.
W.N. |
|
|
|
 |
elixir
Gość
|
Wysłany: 2004-11-17, 18:40
|
|
|
a ja na pierwsze jazdy po 'remoncie' lalem noPB98 z olejem do pily mechanicznej:D
ale to nie ze wzgledy na remont. poprosty mialem przygotowana wache do pily pod reka ;D niestey polowa wyciekla przez nieszczelny kranik, sporo zwialo przez rozje.. popsutuy gaznik.. teraz mam w baku noPB95 plus poczciwy mixolS, ale jak sie skonczy biore cos 'porzadnego'.
pozdro |
|
|
|
 |
Szulcz
Gość
|
Wysłany: 2004-11-17, 20:54
|
|
|
| zaraz zaraz. u mnie na CPN (orlen) u95 jets o 15 grosyz tańsza niz 95pb.... |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2004-11-19, 22:39
|
|
|
| Tak jak elxir, od remontu zaczalem lac 95 vppower lub nawet 99vpower i oleik stihla, auto sie zmienilo nie do poznania, nie grzeje sie chodzi ciszej nie dymi ciutke mniej pali, chociaz 9 czy 8,5 w trasie w lato to nieduza róznica, ale zawsze. |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2004-12-02, 15:31
|
|
|
| Kiedys podjechalismy z kumplem na motocyklach na stacje, ja wziolem Pb95, bo 98 nie bylo, a moj kumpel uparl sie na U95 bo motor(dwusow) ma 30 lat. Smierdzacy zgred pracujacy chyba od dziecinstwa na tej syfistej stacji rzucil sie i do kumpla, ze do starego motocykla tylko U95,bo mu sie zatrze silnik, wiec jako mily mlody czlowiek, powiedzialem panu, ze chyba jemu sie mozg zatarl i to dawno. Wtedy dowiedzialem sie , ze "bezolowiowka" jest za sucha do dwusowa. No coz. Niech wycofuja U95 razem ze starymi zaolowionymi zgredami, albo lepiej, niech bedzie, ale tylko w gettach stworzonych dla emerytow, ktorzy nawet do seicento leja U95. #$bac ich!!! |
|
|
|
 |
Domestos
Gość
|
Wysłany: 2004-12-02, 17:05
|
|
|
Witam!
Ja, świerzo upieczony posiadacz zweitakta leję Pb95. Posiadam też motocykl WSK i do niego także leję Pb95 i wszystko gra. |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-12-02, 23:23
|
|
|
a ja zrobiłem 18000 km zweitaktem na PB95 i nie widzę skutków ubocznych.
pier... kotka za pomoca młotka... |
|
|
|
 |
klakson
Gość
|
Wysłany: 2004-12-08, 12:48
|
|
|
witam
moze sie myle, ale silnik traba byl tworzony na zastosowanie benzyny o niszym oktanie (chyba72), wiec 95 czy 99 to tylko 4 oktany roznicy i tak za duzo niz pomyslodawca mial w zalozeniach
jesli mialem mozliwosc lalem najwiecej dostepnych oktanow na stacji, niby to samo, ale jakos tak inaczej trabi jezdzil
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Heniu Portier
Gość
|
Wysłany: 2004-12-08, 16:26
|
|
|
Cfajtakt moze jezdzic na "bele czym" nawet na benzynie ekstrakcyjnej....najlepszym przykladem jest gazolina..Co nie Gacie???
Polo ma utwardzone gniazda zaworowe wiec Pb 95 mu nie zaszkodzi....Zreszta U95 to syf-ma kiepskie wlasciwosci i na dodatek auta wiecej pala tego scierwa..........obecnie jezdze Lada,ktora ma jak na prawdziwego Rosjanina przystalo wypije tyle, ile jej sie poleje :D :D :D czyli wychodzi tak okolo 14l./100 km....I jak jezdze na U to auto ma mula,pali wiecej i spaliny smierdza....Ostatnio nalalaem Pb98 i roznica byla kolosalna...auto spalilo duuuuzo mniej i bylo szybsze |
|
|
|
 |
Kiko(fastermaster)
Gość
|
Wysłany: 2004-12-10, 17:48
|
|
|
| hehehe oczywiście ze można (w trabancie, naturalnie nie we wsyzstkich dwusówach ) lać pb...nie ma nam czego "wywalić":) |
|
|
|
 |
Ramone77
Gość
|
Wysłany: 2004-12-10, 19:26
|
|
|
| Polecam lekturę Książki F.Rawskiego Trabant 1.1, dla wszystkich, którzy myślą, że do polo trzeba lać U95, autor twierdzi inaczej....pzdr |
|
|
|
 |
Mateusz / Majster
Gość
|
Wysłany: 2004-12-10, 21:25
|
|
|
Ja słyszałem takie mity niewiem czy to prawda ale że niby benzyna U95(niby ołowiowa) ma niższą temperature spalania przez co slinik się mniej grzeje, a jak się mniej grzeje to chyba lepiej :) Niewiem ja leję U95-8 jak i do Traba tak i do bzzyka i do malacza. Te silinki są przystosowana do chodzenia na mało oktanowych paliwoach ponieważ mały stopień spręzania. Niewiem co o tym sądzić.............
Pozdrooo DEXTER |
|
|
|
 |
|
|