Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zróbmy porządek z giełdą
Autor Wiadomość
kuzyn353
Gość
Wysłany: 2011-02-14, 16:19   

Zrobisz? :/

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2011-02-14, 20:00   

Hmm... No ja to nie bardzo... Ale mam w pracy kilku informatyków, może jest już jakiś taki engine, albo można go stworzyć. Zapytam

machoony
Gość
Wysłany: 2011-02-14, 20:12   

w przypadku nowego forum jesli zostanie wykorzystane phpbb to gielde mozna zrobic jako subforum i jest ok.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2011-02-14, 21:05   

Czy przy takim rozwiązaniu da się tak zrobić żeby stare ogłoszenia po określonym czasie były automatycznie usuwane?

Jestem zdania, że powinna być możliwość zamieszczania ogłoszeń przez ludzi z poza forum. Zdarza się że dla niektórych jest to pierwszy i jedyny kontakt z internetem, gdy za pomocą kogoś zamieszczają tu anons.

Kosiek
Gość
Wysłany: 2011-02-15, 09:31   

Ja jestem taki ni pies ni wydra. Ani ja klubowicz, ani ja truteń na forum. Wiele razy wystawiałem ogłoszenia na giełdzie, w których wyzbywałem się nadmiarów. Kilka razy korzystałem z ogłoszeń typu "oddam 2 skrzynki używanych części za czteropak piwa". Moim zdaniem giełda otwarta dla wszystkich to dobry pomysł, tak samo jak waluta nieograniczona do cyferek. Może jakieś oznaczenie klubowicz/pasjonat/stały użytkownik forum. Albo powiązanie z profilem na forum by unikać sytuacji podszywania się (takich akcji było już kilka).

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2011-02-15, 10:15   

GrzegorzB, można zrobić jako subforum(dział) w którym nawet "goście" będą mogli pisać. Będą to mogli robić tylko w określonych przez admina działach.
Można ustawić też czas w takim dziale po którym wiadomości będą się automatycznie kasować jeśli nie było na nie odpowiedzi przez określony przez admina czas. Do tego sam sprzedający może ustawić czas trwania ogłoszenia już przy jego zamieszczaniu. Wtedy ogłoszenie znika nawet jeśli były na nie odpowiedzi.

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2011-02-15, 10:17   

Do tego w takim dziale można ustawić moderację polegającą na zatwierdzaniu każdego ogłoszenia przez moderatora. Dopiero po zatwierdzeniu ogłoszenie się ukazuje.

Igorsky
Gość
Wysłany: 2011-02-15, 10:53   

Panowie, jak widzimy na innych forach. Giełda w PHPBB bardzo dobrze spełnia swoją funkcję. Jeżeli ktoś chce coś sprzedać to się rejestruje i zakłada temat w odpowiednim dziale. Nie ma możliwości podszywania się, a ogłoszenia po 30 dniach usuwają moderatorzy, w końcu od czegoś są :P W ogóle całe forum w PHPBB moim zdaniem byłoby lepszym rozwiązaniem, trzeba iść do przodu ze standardami :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi