Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trabant Site
Autor Wiadomość
pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-01-31, 19:59   

Lub to:
http://img502.imageshack....75/logo2dw7.jpg
Oczywiście jeśli wam się nie podobają to mówić, obiecuję, że kod robię lepszy niż grafikę xD

pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-01-31, 20:57   

http://img264.imageshack.us/img264/4299/logo3kz7.jpg
Lub taki..

machoony
Gość
Wysłany: 2009-01-31, 23:26   

słabe. oryginal lepszy.

zrob cos z tej nowej stronki i pokaz, bo na razie niestety na pisaniu sie konczy.

pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-02-01, 12:09   

zeby coś zrobić muszę mieć grafikę, nie??

Hajs
Gość
Wysłany: 2009-02-01, 18:56   

Logo OK, tylko ten napis TRABANT wypełnij kolorem albo coć zrób, bo jest nieczytelny, zrób to na bazie loga nr 2.

pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-02-01, 19:10   

własnie chciałem zeby się bardziej, choć mniejszy wyróżniał się cartoon trabant

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-02-01, 19:28   

mysle ze loga nie powinno sie ruszac, a jesli juz to nadac mu jakiejs nowoczesnosci typu wypukłośc, świetlny refleksik...

Bartek Zawadzki
Gość
Wysłany: 2009-02-01, 19:41   

o to to, popieram przedmówcę

Poza tym nie uważam, żeby nasza strona klubowa wymagała zmian. Ewentualnie poruszanych tu w temacie zmian graficznych, ale nie oddałbym tego komuś, kto nie zna się na grafice.
Sam w stronach www siedzę od dawna i robiłem z różnym skutkiem, ale do grafiki obie ręce mam lewe. Więc nie webmastera/programisty tu trzeba, ale grafika.

A tak chociażby Zbuk przecież ładne stronki robi... (wg mnie).

pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-02-01, 20:08   

Ale mi chodzi o całkowitą zmianę, i napisanie własnego cms. Z możliwością dodawania poradników, kalendarza, galerie, itd wszystko możliwe z panelu każdej osoby zarejestrowanej. Taki serwis cały. A przy okzaji można przecież zmienić grafikę..

Bartek Zawadzki
Gość
Wysłany: 2009-02-01, 20:23   

Nie ja decyduję czy zmiana będzie czy nie. Osobiście uważam, że nie ma aż tak wielkiej potrzeby, choć nie zawsze wszystko jest jak należy.
Dostęp dla każdego zarejestrowanego do pełnej funkcjonalności to samobójstwo dla strony - powstanie bałagan nie do ogranięcia. Pod tym względem lepszy już jest system z kilkoma administratorami.
A jeśli zmieniona grafika miałaby wyglądać tak jak propozycje Twojego loga, to ja obstawiam przy tym co mamy do tej pory.
Bez urazy, bo sam lepiej pewnie bym nie zrobił (choć nie wiedomo :P), ale cytując machoonego: słabe. Potrzebny byłby jakiś przebój, a nie oprawa graficzna rodem z paint'a.

Masz bardzo konkretny pomysł, podeślij. Masz chęci, ja trochę know-how (czego i Tobie nie odmawiam) - może prędzej uda się nam we dwóch znaleźć grafika (nawet z zewnątrz - mam namiar) i zrobimy coś fajnego (sam też możesz robić, nie chcę się za mocno wtrącać).
Potrzebny jest po prostu wspomniany wcześniej dobry pomysł. Dzisiaj tworzenie stron to więcej programowania niż kiedykolwiek wcześniej, a nic dobrego nie wychodzi bez dobrego przygotowania.

Jakby co, to cepheus(at)tlen(dot)pl
Pzdr.

pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-02-01, 20:46   

Umiem programować, napisałem juz parę stron. Nie będzie pełnego dostępu, wszystko będzie wyważone, o to się nie bój. Cały plan już mam w głowie. Ja absolutnie nie jestem grafikiem, jednak obraziłeś mnie z tym paintem. Człowieku, ja nawet windowsa nie mam, a najprostsze narzędzie jakie znalazłem na linuxa to gimp. Tyle że tak się wasza społeczność rwie do grafy, że sam coś zacząłem.. Pomoc w kodzie się przyda. Nie dlatego że czegos nie umiem, bo umiem się naumieć, ale że czasem nie mam pomysłu, jak konkretną rzecz zrobić xD

Bochen
Gość
Wysłany: 2009-02-03, 17:08   

skoro tylko gimpa znalazles to jestes dupa nie taternik :D:D:D

lolo_lolo
Gość
Wysłany: 2009-02-03, 18:31   

jak zwykle mam masę zaległej roboty, ale coś wydłubię ;)

pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-02-05, 10:23   

najprostszy program. Coś jak w windowsie paint xD
lolo, byłbym wdzięczny. Ja odzyskałem swoją biblię (programowania), i mogę zacząć programować xD

lolo_lolo
Gość
Wysłany: 2009-02-06, 11:15   

kilka wniosków :)

1. jeśli strona miałaby powstać dla klubu, to nie ma sensu zmieniać logo (nie zmienia się czegoś co funkcjonuje już od jakiegoś czasu a jest dobre)

2. pozostaje zabawa szatą graficzną oraz enginem strony. tu potrzebowałbym wiedzieć, czy trzymać się działów, które znajdują się tu aktualnie. skoro nowa strona ma być kompletnym ( :] ) zbiorem wiedzy na temat trabantów, wypadałoby dołożyć trochę technicznych podstron (trików, instrukcji napraw, diagnostyki usterek, osobna podstronka na dane teleadresowe sklepów z częściami itp.), tak by nie trzeba było szukać ich na forum.

3. fajnie by było dostać fotki różnych modeli trabantów (chociażby 600, bo u siebie mogę liczyć tylko na 601 i 1.1). najlepiej jakby zdjęcia były robione samochodom en face, czyli celować prosto w maskę ;)

4. czy nie prościej od pisania całego skryptu czy jak to się tam zwie, byłoby wziąć jakiś z darmowych szablonów (chociażby z joomli) i dopasować go do naszych potrzeb?

i link - mam nadzieję, że przejdzie. 15-minutówka na kolanie przy kawie w pracy. proszę o wyrozumiałość. jestem fotografem a nie grafikiem i taką rzecz robię po raz pierwszy. szkic oczywiście można dopracować ;)

http://img201.imageshack....rysunek1iy3.jpg

pozdrówki

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi