|
www.trabant-lodz.pl |
| Autor |
Wiadomość |
gajos
Gość
|
Wysłany: 2008-10-13, 20:05
|
|
|
| mowilem zebyscie ustawili forum na SMFie |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2008-10-14, 14:17
|
|
|
| Mario do tablicy :P Chyba się baza danych wysypała |
|
|
|
 |
robak
Gość
|
Wysłany: 2008-10-17, 00:51
|
|
|
| raczej dostep do niej :) |
|
|
|
 |
Bochen
Gość
|
Wysłany: 2008-10-17, 11:03
|
|
|
| fajnie. mariotal zajmie sie w koncu tematem? nie mam do niego gg. |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2008-10-17, 11:20
|
|
|
znów jak trochę osób tam zagląda i się sprawy normują do się wyp. wszystko
chyba się już nie będę logować:~( |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2008-10-17, 17:07
|
|
|
z ciekawosci...
macie bakap :D ? |
|
|
|
 |
Bochen
Gość
|
Wysłany: 2008-10-17, 17:15
|
|
|
| zaloze sie ze nie. i wtedy padne. |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2008-10-17, 18:12
|
|
|
| Bochen a o co chcesz się założyć ;] Rozmawiałem z Mariuszem, problemy są przejściowe, nie powinniśmy stracić bazy, w razie czego jest backup. Nie dramatyzujmy, to problemy wieku dziecięcego. |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-10-17, 19:04
|
|
|
| z tego co wiem to byl robiony backup co tydzien, wiec noł problem, a to ze nie dziala to kwestia studenciakow z akademika numer 7 ktorzy nie maja czasu tego naprawic, wiec nie dramatyzujcie, bo forum wroci takie jak bylo predzej czy pozniej. |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2008-10-18, 21:32
|
|
|
a może w końcu się zdecydujecie na wydanie zebranych składek na porządny hosting?!
z darmowymi zawsze jest tak, że albo są kiepskiej jakości i ciągle są problemy, albo znikają z dnia na dzień bez możliwości odzyskania bakapów albo po pewnym czasie robią się płatne i żeby zachować to, co już jest i tak trzeba płacić...
a można znaleźć dla naszych skromnych potrzeb tanią ofertę - sprawdzałem... |
|
|
|
 |
Bochen
Gość
|
Wysłany: 2008-10-19, 18:30
|
|
|
tez sprawdzalem. ale jak o tym mowilem jakis czas temu to zostałem zjebany przez naszą 'szefową' ze jak jestem taki mądry to czemu sam sie tym nie za zająłem.
a nie zająłem sie bo sie na tym nie znam. |
|
|
|
 |
aguska87
Gość
|
Wysłany: 2008-10-19, 21:18
|
|
|
widocznie się znałeś skoro rzucałeś jakieś mądre słowa.
sprawa wygląda tak, że jest dużo osób, które chcą wiele miec ale żeby załatwic cokolwiek nie ma tych osób zbyt wiele.
jakiś czas temu podjęliśmy starania o serwer płatny, czy jakkolwiek to sie tam zwie. w każdym razie wida na czym zakończyły się nasze próby. ale o tym to niech może napisze Qbs, bo siedział w tym najbardziej.
i nie chce, zeby ktokolwiek mi tłumaczył jak to działa. forum jebuo, ma działa niebawem. a jak ktoś ma możliwości to niech się tym zajmie i przedstawi możliwości. głos sie podnosi dopiero jak się coś spieprzy, żeby pomyślec wcześniej nie ma nikogo znającego sie na tym. |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2008-10-20, 09:09
|
|
|
głos sie podnosił wcześniej - sam go podnosiłem w temacie nie raz wałkowanym - "na co wydać składkę"
nie mam tych pieniędzy i nie mogę ich wydać (zresztą nie chcę - mam dość swoich problemów) ale pisałem, że można np. wykupić serwer i postawić forum tam gdzie ja umieściłem swój moto-prl.pl
9 zł na miesiąc, 1 GB powierchni i limity transferu zupełnie wystarczające dla naszych potrzeb. pisałem już, że osobie która zarejestruje to na siebie udzielę wszelkich informacji...
ja się nie wezmę za to bo primo: brak mi czasu nawet na swoją stronę; secundo - nawet forum moto-prl stawiał gajos bo ja się na tym nie znam
ale o tym że trzeba to zrobić porządnie pisałem, mówiłem na spotkaniach... |
|
|
|
 |
aguska87
Gość
|
Wysłany: 2008-10-20, 12:53
|
|
|
zajęła się tym osoba najbardziej kompetentna z racji studiów. taka została podjęta decyzja i póki co koniec. może niech Mariotal sie wypowie jak długo jeszcze będziemy bez forum na serwerze z polibudy albo niech zajmie się szukaniem czegoś innego, nowego, opłacalnego.
Xiędzu- to, że pisałeś i mówiłeś to jest jedna sprawa. nie wszystko musi być zrobione tak jak życzy sobie tego jedna osoba. warto dodać, że bez forum też da się żyć i nie dramatyzujmy. poza tym większość z osób mogących się tym zająć też ma swoje sprawy- praca, szkoła, tzw. życie prywatne.
byłabym wdzięczna za skomentowanie tego tematu przez osoby wdrożone w sprawę i znające sie na sprawach internetowo-forumowych. nie obchodzi mnie walka z systemem i wrzucanie na siebie nawzajem, że miało być a nie ma i dlaczego bo są pieniądze. reszte czytać wyzej. |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-10-20, 15:05
|
|
|
O rany troche nie ma forum i juz jest dramat.
Chcialbym zauwazyc, ze to co mario zrobil dzialao zajebiscie i do tego za darmo wiec jaki bym sens szukania czegos innego? Nadal nie widze sensu szukania innego serwera i klocenia sie o te sprawy, bo to tylko forum, raz dziala raz nie. Dajmy czas mariuszowi i chlopakom z polibudy, a podczas niemożności wchodzenia na trabant-lodz.pl poczytajcie sobie jakas dobra ksiazke, zajmijcie sie swoimi zonami/meżami, chlopakami/dziewczynami, dziecmi, psami... i czym tam chcecie. |
|
|
|
 |
|
|