|
Ekopaliwo vs Trabant |
| Autor |
Wiadomość |
mateuszedm
Gość
|
Wysłany: 2008-03-28, 22:52
|
|
|
| A co to za ekopaliwo? Na oleju roślinnym silnik ZI raczej nie pojedzie :P Z tego co słyszałem w TV mowa była właśnie o E85 i pojazdach flexifuel (Definition: Flexifuel is a term used to describe a vehicle that can burn gasoline, E85 or any combination of the two). Ponoć nawet jakiś inteligentny dziennikarz stwierdził na antenie że żaden współczesny samochód na "tym" nie pojedzie bo liczba oktanowa wynosi 85 ;) O ile w 4-suwach, szczególnie doładowanych to całkiem fajne paliwo to w zweitaktach problemem może być smarowanie, jak będzie - czas pokaże. |
|
|
|
 |
Sebastian (reafus)
Gość
|
Wysłany: 2008-03-29, 00:56
|
|
|
| przeciez w dwusuwach od smarowania jest olej rozpuszczony w benzynie a nie sama benzyna, wiec co to za roznica ? |
|
|
|
 |
Bross
Gość
|
Wysłany: 2008-03-29, 13:55
|
|
|
Gość sie widać mało zna na ZweiTaktach :D Olej olej lejemy do baku
a niemylicie z U85 ?? U95 U75 ???
Paliwo E85 jest mieszanką 85 procent etanolu i 15 procent benzyny
Silnik jest napędzany paliwem E85 (85% bioetanol/15% benzyna)
Paliwo E85 w Volvo
z tym ze u75 u 85 u 95 lało sie do takich marek jak Fiat 125p, Maluch, Polonez, Łada, Skoda. |
|
|
|
 |
mateuszedm
Gość
|
Wysłany: 2008-03-29, 15:27
|
|
|
| Wiele o zweitaktach może nie wiem ale akurat jak wygląda smarowanie w trabancie to tak ;) Chodziło mi jedynie o to jak będzie się mieszać etanol z olejem, i po zmieszaniu jakie będzie to miało właściwości - lepkość, gęstość etc... Może to mieć wpływ, może nie mieć, nie wiem :) |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-03-30, 09:16
|
|
|
| Zawsze takie eko paliwo można mieszać z normalnym. Jak cena będzie faktycznie o ok. zeta tańsza to z chącią tego naleje do 1.1 mieszając to z 98. |
|
|
|
 |
donkey
Gość
|
Wysłany: 2008-03-30, 10:56
|
|
|
Widzę że trzeba będzie poprzeprowadzać eksperymęta z mieszania :)
jeszcze zastanawia mnie kwestia świec (a konkretnie ciepłoty) - wystarczy iskra 80 albo isolator 225 czy może lepsze będą tu inne ? |
|
|
|
 |
maxxx601
Gość
|
Wysłany: 2008-03-30, 13:13
|
|
|
Mój wujek jeździł w prlu na chyba LO 78 (załatwianej na lewo), było to za mało bo musiał stosować kilka podkładek pod głowicą (!).
dziś są inne czasy, ale mam dowodzie rej wpisaną min liczbę oktanową paliwa LO90. |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2008-03-30, 20:44
|
|
|
| wszystko ładnie pięknie ale gdzie to kupić ?? :D |
|
|
|
 |
Bross
Gość
|
Wysłany: 2008-03-31, 11:40
|
|
|
CYTAT"Chodziło mi jedynie o to jak będzie się mieszać etanol z olejem, i po zmieszaniu jakie będzie to miało właściwości - lepkość, gęstość etc." takwiec niewiem aczkolwiek przeszło mi te pytanie przez myśl i też mnie zastanawia co i jak będzie.
i tak jak Kędzior gdzie to kupić jak co moze sie nada do ogrzewania garażu... zimą no i do kosiarki ktrórej niemam
gdzie kupić ?? |
|
|
|
 |
Ver-Ven
Gość
|
Wysłany: 2008-04-13, 10:47
|
|
|
| a ja myśle że te paliwko jest całkiem całkiem a o tym że to ma tylko 85 oktanów to ktoś bujde puścił bo to jak zresztą wcześniej koledzy wspomnieli zawartość bioetanolu w paliwie. Jeśli miał bym wybór zatankować zwykłą bęzynę 95 albo 98 chrzczoną wodą i h... wie czym jeszcze a biopaliwem ale nie chrzczonym to ja buraka jednak wole |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2008-04-18, 11:12
|
|
|
Kiedyś gadałem ze złotówą w trakcie tankowania rzepaku do jego W124. Przerzucił się na to ze Statoila, po tym jak padła mu pompa. Stwierdził, że jak i tak ma lać gówno, to niech przynajmniej będzie tanie. Ja osobiście wolę zapach frytek niż spalin z ON...
Inna historia. Znajomy ma w samochodzie silnik TD pracujący na rzepaku, transformatorowym i innych wynalazkach od 7 lat. Przez ten czas buda wymagała wymiany, silnik ma się dobrze. Ja bym chętnie wypróbował to biopaliwo... |
|
|
|
 |
maxxx601
Gość
|
Wysłany: 2008-04-28, 17:21
|
|
|
| Ekopaliwo się nie nada, bo mówili że silnik nie może mieć aluminiowych części a jeszcze jest X z uszczelkami... |
|
|
|
 |
|
|